Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США не дозволять Китаю грабувати себе в торгівлі, - Трамп

До Вашингтону для укладення торговельної угоди їде віце-прем'єр Держради Китаю Лю Хе. Китай хотів переглянути торгову угоду, сподіваючись домовитися з Джо Байденом. 

Президент США Дональд Трамп заявив, що Китай більше не буде грабувати Штати в торгівлі. Про це американський лідер написав у своєму Twitter, повідомляє РБК.

"Китай щойно повідомив нам, що вони (віце-прем'єр) зараз направляються у США для укладання угоди. Подивимося, але я дуже задоволений щорічними зборами на суму в більш ніж 100 млрд. доларів, що поповнюють скарбницю США... відмінно для США, не добре для Китаю!" - підкреслив глава США.

Так, на думку Трампа, Китайська народна республіка вирішила відступити від домовленостей і спробувати переглянути торгову угоду в зв'язку зі "щирою надією", що зможе "домовитися з Джо Байденом або з одним з дуже слабких демократів".

Тим самим Пекін "продовжить грабувати Сполучені Штати в майбутні роки".

"Цього не станеться!" - запевнив американський лідер.

Нагадаємо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що напруженість у торговельній війні між КНР і США є загрозою усій світовій економіці.

Раніше Дональд Трамп заявив про нове підвищення мит на китайські товари, що поставило під загрозу завершення торгової війни між Вашингтоном і Пекіном. Американський лідер підкреслив, що підніме мита на товари китайського експорту загальною вартістю 200 млрд. доларів з 10% до 25%.

Після цієї заяви стало відомо, що заступник голови Держради КНР Лю Хе скоротить свій візит у США. Підкреслюється, що можливість укладення торговельної угоди між США і Китаєм у травні викликає сумніви.

 

Наші інтереси: 

Трамп проводить націоналістичну політику, щоб США знову стали великою і міцною державою, яку розхитали демократи за попереднього президента Обами. Україні слід вчитися, як проводити політику по захисту свого національного інтересу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи