Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США купуватиме у Японії тротил для української артилерії

Категорія:

Війна в Україні кинула виклик оборонному виробництву США, оскільки українські війська під час бойових дій використовують величезну кількість боєприпасів, зокрема 155-мм снарядів.

20230604japan.jpg

Міністр оборони США Ллойд Остін і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісідо 1 червня 2023 року домовилися про спільні зусилля у протидії російській та китайській експансії.

Цього тижня міністр оборони США Ллойд Остін зустрівся в Токіо зі своїм колегою, а також прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою та іншими високопосадовцями.

Після цього агенція Reuters повідомила, що США підключать японську компанію, яка виробляє тротил, до ланцюга постачання вибухівки на американські заводи з виробництва боєприпасів. Японія офіційно не може постачати за кордон летальну зброю. Але з початку російсько-української війни Японія постачає в Україну продовольство, безпілотники, амуніцію, військові вантажні машини. Що стосується тротилу, то він має не лише військове призначення, а використовується й на будівництві та в хімічній промисловості, тож на нього не поширюється заборона на постачання летальної зброї.

Цей тротил буде використовуватися для виробництва 155-мм снарядів. Цього року Пентагон почав суттєво збільшувати витрати на виробництво артилерійських снарядів, оскільки він прагне суттєвого перегляду процесу для кращої підтримки України та підготовки до потенційної війни з Китаєм. Тому зараз гостро потребує різкого збільшення виробництва, тож потребує великої кількості тротилу.

 

Наші інтереси: 

Японія починає грати роль нашого геостратегічного партнера.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи