Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спалити Кремль: Москва знайшла національну ідею для України

Москва вже давно і страшенно переживає, що в українців нема національної ідеї. Як це ви живете без національної ідеї? Без національної ідеї ви – неповноцінна нація.

Правда, у самій РФ її теж нема, чому з 26 липня цього року і припинив свою роботу сайт "Національна ідея Росії". Але вони чесно намагалися її знайти, оголошували конкурси і навіть Путіна підключали. Не знайшли.

Хотіли оголосити націдеєю боротьбу з фашизмом і затвердити єдиний правильний російський погляд на історію Другої світової війни, але не зважилися: пакт Молотова – Ріббентропа і дружбу з Муссоліні з 1924 по 1941 р не витримують навіть російські подвійні стандарти. Нюрнберзький трибунал не судив фашистів, соратників з "Союзу боротьби" Муссоліні там не було.

Так що якийсь такий фашизм переміг СРСР, – нікому в світі, крім росіян не зрозуміло. В Італії нема таких свят як 8 або 9 травня, але є День Визволення, який відзначають 25 квітня. У цей день в 1945 році Комітет визволення Північної Італії заявив по радіо про початок в ній повстання, ліквідацію "Республіки Сало" і зачитав смертний вирок Муссоліні та його сподвижникам.

Решта Італії була звільнена раніше. Італійці упевнені, що скинули фашистів самі, звичайно, трохи допомогли США з Великобританією. Але якби не сицилійська мафія, то десант США на острові б не висадився і Другий фронт не відкрив. В СРСР – країні суцільної брехні, відкриття Другого фронту відносили до червня 1944 року і пов'язували з висадкою у Франції, а висадку союзників в Італії у липні 1943 року намагалися не згадувати. Наслідуючи приклад СРСР і РФ, італійці навіть можуть стверджувати, що фашистів перемогла мафія.

Через такі факти, що суперечать "єдино правильному погляду на Другу світову війну" – російському погляду, Кремль вирішив залишити її в спокої і використовувати не як націдею, а тільки для внутрішнього вживання, як опіум для російських мас.

Але РФ зовсім без націдеї не можна і Путін у 2016 році оголосив патріотизм її національною ідеєю. Однак "Слава Росії" попахує ще більшим плагіатом у "бандерівців", ніж слова "Росгвардія" і "діти війни". З російським патріотизмом теж кострубато, оскільки Чечня, Татарстан, Карелія, і навіть Чукотка з Камчаткою - це не Росія. Можна твердити як мантру, що Сибірське, Тюменське і Кримське ханства наші, але такий "патріотизм" навіває думку про резолюції ООН по деколонізації народів РФ. З "патріотизмом" у РФ теж не складається.

Націдея потрібна Кремлю тільки тому, що РФ – це автократія і імперія, а таке чудовисько жити без великої ідеї-мети для підданих довго не може, починає занепадати і в ньому поселяються застій зі стагнацією.

Більшовикам було добре: оголосили внутрішньою ідеєю будівництво комунізму, а її похідною за межами завоювання всієї планети як будмайданчика під комунізм.

Добре було царям - вони володіли всіма царствами зі свого довгого титулу "волею божою", а у Росії була якась божественна місія і загадкова душа, які розумом зрозуміти не можна, в них можна тільки вірити. Погано Путіну - він не може оголосити будівництво капіталізму націдеєю РФ, а імперіалізм назвати "збиранням земель". Тому націдеї пишуть "на коліні", але схоже, так і помруть без неї.

Перед своєю смертю РФ таки змогла нав'язати Україні дві ідеї. Перша - спалити Кремль.

З 2014 року стали виготовляти мангали у вигляді Кремля, при чому без вказівки уряду і затверджених ГОСТів. Москві вдалося палаючий Кремль став в Україні справжньою національною ідеєю, що об'єднує людей.

З другої ідеєю – про капітуляцію – у Москви виходить гірше. Капітулювати без умов згодні тільки Рабинович з Мураєвим, а "Опоблок" налаштований поторгуватися. Але коли Рабинович капітулює без всяких умов, це може означати лише одне – він уже всіх продав і про все домовився.

"Опоблоку" прикро, він хоче свою частку. Тому, коли зараз Рабинович пропонує об'єднається на час виборів, то Льовочкін від імені Опоблока погоджується переговорити, щоб дізнатися свій відсоток в цій операції.

Але ідея – всіх здати – не може бути національною ідеєю за визначенням. Тому з двох ідей, поданих Москвою, статус національної отримав палаючий Кремль, а капітуляція так і залишилася ідеєю одного Рабиновича і "Опоблока".

Наші інтереси: 

Українці виростають в націю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Валіза - вокзал - Росія!

Цитата:
Капітулювати без умов згодні тільки Рабинович з Мураєвим, а "Опоблок" налаштований поторгуватися. Але коли Рабинович капітулює без всяких умов, це може означати лише одне – він уже всіх продав і про все домовився.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Валіза - вокзал - Росія!

Цитата:
Капітулювати без умов згодні тільки Рабинович з Мураєвим, а "Опоблок" налаштований поторгуватися. Але коли Рабинович капітулює без всяких умов, це може означати лише одне – він уже всіх продав і про все домовився.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!