Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Сором з лендлізом і чому МЗС України критикує Вікторію Спартц – Diaspora UA

Категорія:

Конгресвумен США українського походження Вікторія Спартц попросила у Байдена пояснень щодо Єрмака. Українська влада обурилася. Ба більше – МЗС звинуватило конгресвумен США  в російській пропаганді.

220710viktoriyaspartc.jpg

Вікторія Спартц (Victoria Spartz)
Вікторія Спартц (Victoria Spartz), нар. 1 жовтня 1978, місто Носівка, Чернігівщина) – політик США, член Палати представників від 5-го округу Індіани

Вікторія Спартц 8 липня звернулася до президента США Джо Байдена з проханням перевірити "російські зв’язки" глави Офісу президента України Андрія Єрмака.

Конгресвумен також згадує в листі, що Єрмак призначив своїм заступником з питань правоохоронної діяльності Олега Татарова, і він "понад рік затримує призначення незалежного антикорупційного прокурора, через що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не функціонують".

"Тоді як президент Зеленський тяжко працює для створення союзів із Заходом і нашою країною, на нас лежить відповідальність повідомити йому, якщо ми маємо занепокоєння щодо ключових людей у його оточенні. Це також наш обов'язок перед сміливими українськими солдатами й сильним українським народом, який бореться за свободу й міжнародний порядок для нас усіх", – підсумовує Спартц.

Речник МЗС України оприлюднив у Facebook різку відповідь:

"Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горі українців. Особливо цинічними є маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження".

Речник МЗС також закликав Спартц "припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України".

Богдан Боровець з Diaspora UA пояснив, що ж такого зробила Вікторія Спартц.

Ще у березні вона запідозрила, що допомога від США потрапляє в Україну не в повному обсязі та з великою затримкою. Вікторія тоді поїхала до Польщі, щоб розібратися в ситуації. Вона тоді побачила, що допомога зупиняється в Польщі. Тоді вона на одному з найбільших медійних каналів США повідомила, що допомога не доходить до України. Але причини вона не могла знайти.

В Україну потрапило тільки 2% американської допомоги. Отже, у своєму листі Байдену Вікторія Спартц попросила Байдена посилити рівень і швидкість військової допомоги. Також 8 липня вона дала інтерв'ю на каналі Fox, у якому закликала американський істеблішмент створити таку систему, яка б дозволила у реальному часі доставляти військову допомогу Україні, а не затримувати її. Вона також запропонувала аудит військової допомоги.

Слухайте далі про Американський ленд-ліз, підписаний 2 місяці тому, який досі не працює. А також далі буде йтися про зброю, яку адміністрація Байдена віддала талібам замість України.

Що відбувається? Відповідь у дослідженні: Війна в Україні як елемент піар-кампанії корпоративних психопатів

Наші інтереси: 

Зрозуміти справжні наміри нинішньої адміністрації США. Ми ж знаємо, чому вона затримує зброю. Дадуть у вересні, ближче до американських виборів, що мають відбутися 8 листопада.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ленд-лізу не буде. Допомога від США відбуватиметься без ленд-лізу – будуть щораз більші транші, ініційовані Байденом. Це тому, що закон про ленд-ліз був ініційований республіканцями. Тому про нього з Білого дому не буде жодного слова.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ленд-лізу не буде. Допомога від США відбуватиметься без ленд-лізу – будуть щораз більші транші, ініційовані Байденом. Це тому, що закон про ленд-ліз був ініційований республіканцями. Тому про нього з Білого дому не буде жодного слова.

Все, що робиться з власної волі, – добро!