Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Словаччина посилила охорону кордону з Україною, чекаючи мігрантів

Категорія:

Відповідні заходи безпеки на східному кордоні міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк продемонстрував своєму чеському колезі Мілану Хованцю. Зокрема, Каліняк наголосив на системі Optasense, яка дозволяє моніторити ситуацію на кордоні.

"На кордоні ми маємо систему мікрофонів, які дають можливість виявляти різноманітні спроби нелегального перетину кордону. Таким чином нелегальні перевізники мігрантів не зможуть скористатися ні підземними, ні надземними шляхами", - сказав міністр.

За його словами, кордон не стали посилювати армією, однак збільшили кількість поліцейських, які знаходяться на відстані до 40 км вглиб країни і допомагають виявляти нелегальних мігрантів і затримувати їх.

Потім, як розповів міністр, вирішується питання, чи є затримані шукачами притулку чи нелегальними мігрантами, які згідно з договором про реадмісію підлягають поверненню на територію України.

Глава МВС Чехії оцінив зусилля Словаччини і зазначив, що поліцейських на кордоні Словаччини більше ніж у Польщі та Угорщині.

"Якби Греція чи інші країни зробили половину чи хоча б третину цих зусиль, то Європа не зіткнулася б з такою проблемою, як зараз", - зазначив Хованець.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що біженці з Сирії можуть використати територію Західної України, щоб потрапити до Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
мігранти
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи