Зображення користувача Вiктор Нокiд.
Вiктор Нокiд
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Слава Рабіновіч розповів, як Путін і його ОЗГ рятуватимуть свої шкури

Якщо Путін і його ОЗГ хочуть утриматися у влади трохи довше, ніж до кінця 2017 року, їм потрібно терміново девальвувати рубль.

Експорт російських товарів за винятком нафти, газу і нафтопродуктів за підсумками 2016 року знизився ще на 10%. Підсумковий об'єм ненафтогазового експорту – 128,3 млрд. доларів – став мінімальним з 2009 року, інформує http://news.eizvestia.com/.

За 11 місяців 2016 року експорт машин впав на 1,5%, механічного устаткування – на 29%, хімічній продукції – на 23,7%, металів і виробів з них – на 13,8%, ліків і фармацевтичної продукції – на 11,7%. Ненафтогазовий експорт падає четвертий (!!!) рік підряд. В порівнянні з 2012 роком його об'єми стали менше вже майже на 30%. 

Чому?

Просто у ненафтогазовому секторі обрушилися приватні інвестиції, були введені санкції за російську військову агресію, і для Росії почала руйнуватися система міжнародної торгівлі (як я і прогнозував ще в березні 2014 року).
Чому обрушилися приватні інвестиції?

Тому що у вересні 2011 року Володимир Путін вирішив брутально і глобально порушити Конституцію і оголосив про свій третій термін, який конституційно неможливий за визначенням. Саме тоді, з його оголошення у вересні 2011 року і повернення в Кремль в 2012 році, в Росії було повністю брутально і глобально знищено верховенство права. З повним знищенням верховенства права знищується капіталізм і – в нашому даному випадку – наступає бандитський неофеодалізм. Недивно, що саме 2012 рік, а не 2014, став вододілом для цих процесів. І саме тому загальне економічне зростання в Росії до 2013 року сповільнилося до плюс 1,3%, з негативною динамікою: було ясно, що російська економіка прагне до нульового зростання і далі вниз, в рецесію. І це було при ціні на нафту вище 100 доларів за барель, і при тому, що зовнішній економічний фон був дуже сприятливий: економічне зростання в США в 2013 році було в три рази вище російського – плюс 4%. Тому коли Путін, на своїй тодішній «Прямій лінії», сказав: «Ну ось світова економіка трохи припала, і ми теж припали» (він використовував саме такий вираз), то знайте: це була зухвала брехня (знову і як завжди). Світова економіка в 2013 році була в дуже хорошому стані, і в контексті Росії сильна світова економіка накладалася на 100 доларів за барель, продовжуючи сипати в Кремль петролеумним дощем (не плутати з «золотим»). І, проте, тільки +1,3%, з негативною динамікою і очікуванням швидкої рецесії. Пояснити це народонаселенню Путін ніяк би не зміг, окрім випльовування брехні і чергових раундів мерзенної демагогії.

Путін і його ОЗГ не хотіли відповідати за свої злочини і вирішили змінити порядок денний, анексувавши Крим і розв'язавши гітлер-стайл-риторику про «Русскій мір» і «Новороссію». Далі настала гаряча війна, а програвши в ній, Путін і його ОЗГ почали другу, перемикаючи повістку знову і знову. Злочинна путінська медіа-істерика почалася «ядерним попелом» і «нацпредатєлямі», продовжилася «Кієвской хунтой», «фашістамі на Украінє» і «НАТО в Криму», і плавно перетекла в «прогноз погоди по Сіріі» і «концерт Гергієва і Ролдугіна у Пальмірі». Пекельне пекло наступило у Мордорі.
Але зробимо крок убік і поговоримо про... мультфільми. Про реальну «м'яку силу». Тому що саме на несподіваних контрастах краще всього «відчути різницю». На контрастах по відношенню до Іскандерів, до С-300 і С-400, до санкцій і контрсанкцій, «ввічливих людей», збитих літаків, фашистсько-рашистської пропаганди й істерики, політичних репресій, і по відношенню до решти всієї краси злочинного путінського режиму.

Для порівняння з убивчо поганими показниками російського експорту ненафтогазового сектора: за тепер уже далекий 2014 рік Голівуд зробив і продав по всьому світу декілька мультфільмів. Цікава тільки експортна виручка Голівуду тільки цих мультфільмів тільки до Китаю тільки за один рік: 286 мільйонів доларів. Розумієте? Більше чверті мільярда доларів тільки експортна виручка тільки за прокат нових американських мультфільмів тільки в Китаї тільки за один рік. Цифра в 286 мільйонів доларів складається з «How To Train Your Dragon» (студія Dreamworks Animation), що зібрав 65 млн. доларів у китайському прокаті, «Despicable Me 2» (студії Universal / Illumination), що зробив 52 млн. доларів, «Frozen» (студія Disney), що заробив 48 млн. доларів, і «Penguins of Madagascar» (студії Dreamworks / 20th Century Fox), що зібрав 40 млн. доларів.

Тільки експортна виручка тільки за прокат нових американських мультфільмів тільки в Китаї тільки за один рік. Більше чверті мільярда доларів. І тоді це був історичний рекорд.

Не зайвим будемо сказати, що Голівуд легко переплюнув цю цифру – увага – тільки за перший квартал 2016 року, коли всього лише 2 (два!) мультфільми з Голівуду, з героями – тваринами, що говорять, зібрали більше 300 млн. доларів у прокатній виручці тільки в одному Китаї. Назви цих мультфільмів – «Zootopia» і «Kung Fu Panda 3», якщо кого цікавить. Повний набір експорту мультфільмів до Китаю в 2016 році, що налічував вісім картин, все з героями – тваринами, що говорять, приніс Голівуду більше 500 млн. доларів. Новий рекорд експорту цієї продукції до Китаю.

А скільки в Китаї заробляють американські блокбастери, які не мультфільми? Влітку 2015 року фільм «Jurassic World» у Китаї зібрав 227 млн. доларів. Один лише фільм «Jurassic World», тільки в одному Китаї, тільки за одне літо.

Не забуваємо: Голівуд не має державної участі, всі студії – приватні компанії.

Згідно статистиці Світового банку, експорт товарів і послуг із США в 2015 р. склав 2,3 трильйона доларів. За цей же рік експорт Росії, включаючи нафту і газ – 393 млрд. доларів, з нафтогазовим сектором, що займає переважну більшість в структурі цієї цифри.

До речі, знаєте, чому не треба слухати Сергія Глазьєва, Михайла Хазіна, Михайла Леонтьєва й інших клоунів, щодо «швидкого краху долара»? Тому що, щоб споживачам на решті світі купити американських товарів і послуг із США на 2,3 трильйона доларів. треба десь купити 2,3 трильйона доларів. Де? На валютному ринку. І так щороку.

Ви скажете: ну як же так, адже навіть СРСР експортував щось, окрім нафти і газу. Ось, наприклад, автомобіль Lada – тобто «Жигулі» експортного варіанту. Ладу можна було зустріти дуже багато де в світі – навіть у Великобританії!

Я відповім: так, на всяке лайно є своя ціна, на яку клюне свій покупець. Продавайте лайно дешево, і дуже дешевий товар знайде свого покупця, навіть якщо він і низької якості. Це – закон ринку. Глобального ринку у сфері міжнародної торгівлі.

Отже, розглянемо, що трапилося з російським лайном ненафтогазового сектора за 2016 рік. Забуваємо про якість, розглядаємо ціну.

Рубль зміцнився по відношенню до долара, а долар зміцнився по відношенню до більшості валют в світі. Означає рубль ще більше зміцнився по відношенню до більшості валют в світі.

Як саме?

За календарний 2016 рік рубль подорожчав проти долара на 17,85%. А долар, у свою чергу, зміцнився проти євро на 3,28%, проти фунта на 19,42%, проти швейцарського франка на 1,65%, проти турецької ліри на 20,45%, проти шведської крони на 7.77%, проти польського злотого на 7.26%, і так далі.

Таким чином, друзі, зміцнившись проти долара на 17,85% за повний календарний 2016 рік рубель подорожчав на 21,85% проти євро, на 40,07% проти фунта, на 23,16% проти швейцарського франка, на 42,15% проти турецької ліри, на 27,63% проти шведської крони і на 25,89% проти польського злотого.

Не враховуючи саме російських бід, накликаних Путіним і його ОЗГ на Росію, типу санкцій, контрсанкцій, токсичності, знищення верховенства права, розвалу капіталізму, настання бандитського неофеодалізму, колапсу інвестицій, втечі капіталу, і так далі, відповідайте на одне питання: як можна продати реальне ненафтогазове лайно в Єврозону, якщо єврова ціна вашого лайна підвищилася на 21,85% тільки завдяки зміцненню рубля по відношенню до євро? Як можна продати ваше реальне ненафтогазове лайно до Великобританії, якщо фунтова ціна вашого лайна підвищилася на 40,07% тільки завдяки зміцненню рубля по відношенню до фунта? І так далі, з моїми прикладами Швейцарії, Туреччини, Швеції, Польщі. Адже у вас є рублева собівартість, і ви хочете додати маржу. Ви не можете продавати нижче за собівартість, забувши не тільки про маржу, але і про те, скільки коштує зробити ваше лайно. Ви ж не можете працювати собі в збиток. Так-так, продовжуйте тримати експортну ціну в рублях, прапор вам у руки! Це означає, що ваші експортні ціни в названих валютах підскочили на ті відсотки, які я привів вище! Ви не продасте вашого лайна в цих країнах – ваше лайно нікому не потрібне на 20, 30, 40 відсотків дорожче, ніж було торік. Вам треба, щоб рубль терміново сильно девальвувався, для зниження вашої собівартості і експортної ціни у валютах різних країн. Перш за все – по відношенню до сильного долара.

Чи врятує Путіна і його ОЗГ девальвація рубля? Ні, тому що злочини, війни, санкції, контрсанкції, токсичність, знищення верховенства права, розвал капіталізму, настання бандитського неофеодалізму, колапс інвестицій, втеча капіталу і підприємців – все це абсолютно точно вб'є російську економіку в капітальну бетонну стіну, без сумнівів. Але допомогти цьому режиму протриматися на плаву якийсь час, трохи довше, ніж у сценарії без девальвації, це допоможе. Девальвація, тобто. Дуже сильна. Як ви можете бачити, не 10-відсоткова, а 50-відсоткова. Спершу.

Є альтернатива – покінчити із злочинним режимом Путіна і його ОЗГ, відновити верховенство права, знищити бандитський неофеодалізм, відновити капіталізм, припинити порушувати міжнародне право, припинити війни, деокупувати Крим і відмінити анексію, відновити знищені Путіним і його ОЗГ державні інститути і відновити конституційний лад.

А далі думайте самі. Або ви тєрпіли? Або нічим думати? Або і те, і інше? Адже бетонна стіна невблаганна, і вона прийде до вас, якщо ви сидітимете на дупі рівно, як вам і сказано робити в пакеті Путіна-Ярової.

Наші інтереси: 

Чи врятує Путіна і його ОЗГ девальвація рубля? Ні, тому що злочини, війни, санкції, контрсанкції, токсичність, знищення верховенства права, розвал капіталізму, настання бандитського неофеодалізму, колапс інвестицій, втеча капіталу і підприємців – все це абсолютно точно вб'є російську економіку в капітальну бетонну стіну, без сумнівів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Нажаль цю елементарну рiч не всi розумiють... - "Інколи корисно почитати українською мовою як там справи у наших недругів."

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Новий текст від Слави Рабіновіча

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Вікторе, в Ви особисто можете щось своє написати... від серця, розуму, душі; своє про наші українські справи! А не копіпостити тексти російських рабіновичів-емігрантів!?

Оскільки вважаю подібні вкиди елементом інформаційної війни (складової гібридної війни), то вважаю доцільним скласти пожертву на оцінку Вашої діяльності на "НО". На перший раз жертвую 30 галів!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Інколи корисно почитати українською мовою як там справи у наших недругів.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Нажаль цю елементарну рiч не всi розумiють... - "Інколи корисно почитати українською мовою як там справи у наших недругів."

Хай Буде!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Розібрався із тією валютною математикою...

Чи вплине девальвація рубля на українські валюту?

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!