Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Штучний інтелект Google навчився агресивній поведінці у стресових ситуаціях

Розробники штучного інтелекту DeepMind перевірили його здатність співпрацювати з іншими і виявили, що у випадках, коли нейромережі загрожує можливість програшу, вона схильна використовувати агресивні тактики поведінки для того, щоб забезпечити собі виграш.

У ході дослідження вчені провели 40 мільйонів раундів комп'ютерної гри зі збирання фруктів між двома "агентами" DeepMind, які повинні були змагатися один з одним і зібрати настільки багато віртуальних яблук, наскільки це буде можливо.

Виявилося, що поки в грі була достатня кількість яблук, штучний інтелект вів себе мирно, але по мірі того, як яблук ставало все менше, агенти були схильні використовувати лазер для того, щоб вибити опонента з гри і зібрати яблука. При цьому, ніякої додаткової "винагороди" за використання лазерного променя штучний інтелект не отримував. Він просто вибивав суперника з гри і отримував можливість спокійно збирати яблука. Якщо ж агенти не використовували лазерні промені, вони могли закінчити гру з однаковою кількістю яблук.

Цікаво, що саме таку тактику обрали "менш інтелектуальні" версії DeepMind. Саботаж, агресію і жадібність демонстрували тільки більш комплексні версії штучного інтелекту.

Наші інтереси: 

Цікаво.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Все як у людей :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Все як у людей :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!