Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Шосте око: Японія прагне приєднатися до альянсу спецслужб «П’ять очей»

Про це заявив міністр оборони Країни, де сходить Сонце. Буде цілком природним, якщо подібний альянс спецслужб виникне і у країн Міжмор’я. 

20200822tarokono.jpg

Міністр оборони Японії Таро Коно (Photo by Rie Ishii)

Нещодавно міністр оборони Японії Таро Коно ( 河野 太郎, Taro Kono) в інтерв’ю англомовному виданню Nikkei Asian Review заявив, що Японія прагне розширити співпрацю з альянсом «П’ять очей» до такої міри, щоб народився альянс «Шість очей».

Альянс спецслужб «П’ять очей» названий так за кількістю країн, які до нього входять: Австралія, Британія, Канада, Нова Зеландія, США. Альянс почав складатись під час другої світової війни, коли спецслужби цих англосаксонських держав ділились одна з одною оперативною розвідувальною інформацією.

Японія вже давно співпрацює з цим альянсом, і в пресі час від часу з’являється інформація про можливе приєднання Японії до «П’яті очей» як повноправного учасника. І це виглядає цілком логічним. Адже в далекосхідному регіоні саме Японія є найбільш реальним союзником англосаксонських країн, який найбільш адекватно орієнтується в реаліях регіону. Тим більше на тлі зростаючого протистояння з Китаєм.

Важко знайти подібного союзника в Латиноамериканському та Африканському регіонах.  На Близькому Сході таким партнером для «П’яті очей» міг би стати Ізраїль, проте це буде вкрай негативно сприйнято арабським світом.

Буде цілком природним, якщо подібний альянс спецслужб виникне і у країн Міжмор’я. І тоді альянс Міжмор’я міг би стати партнером «П’яти очей» у центральноєвропейському регіоні, адже в сучасних реаліях балто-слов’янський світ є природним союзником англосаксонського світу.

 

Наші інтереси: 

Україні варто розвивати стосунки з Японією.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Японія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

наші вепри варті перлів

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

наші вепри варті перлів