Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сенатор Тед Круз таки «продавив» тему санкцій проти Північного потоку-2

Категорія:

Спецтема:

Протягом кількох місяців сенатор Тед Круз (Ted Cruz) блокував призначення адміністрацією Байдена багатьох посадовців, обіцяючи зняти блокування лише після введення в дію санкцій проти Північного потоку 2.

Мова йде про кілька десятків посадовців. Серед яких посли до іноземних держав, відповідальні особи в міністерства, кілька суддів. Хоча демократи намагалися звертатися «до сумління пана Круза», казали про «соціальну відповідальність» тощо – сенатор стояв на своєму. Якщо США підтримує свого союзника Україну – то адміністрація має ввести санкції проти Північного потоку 2, які схвалив Конгрес.

Теоретично, Сенат може обійти блокування Теда Круза, але це потребує багато часу і голосів більше, ніж є у демократів в Сенаті.

Переговори йшли довго і важко. Особливо ситуація загострилася наприкінці року, бо якщо не зняти блокування зараз, то всі ці кілька десятків кандидатів на посади мають бути відкликані, а адміністрація Байдена повинна буде їх висувати заново вже у наступному році.

І от вчора нарешті було досягнуто компромісу. Тед Круз знімає блокування по затвердженню 42 кандидатів на посади, а Сенат до 14 січня голосує за законопроєкт Теда Круза про введення санкцій проти Північного потоку 2.

Є труднощі: за законопроєкт мають проголосувати 60 сенаторів, а зараз у Сенаті 50 республіканців. Тобто законопроєкт про введення санкцій мають підтримати принаймні 10 демократів. Сподіваюся, що тут проблеми не буде, адже чимало демократів теж підтримують Україну і теж не розуміють дивні спроби Байдена замиритися з Путіним.

Нагадаю події 2014 року, коли Конгрес США дружно – і демократи, і республіканці – проголосував за надання Україні летальної зброї, то саме адміністрація Обами-Байдена наклала вето. І тільки коли в Білий Дім на початку 2017 року прийшов Дональд Трамп – це вето було скасовано, і в Україну пішли зокрема славнозвісні «Джавеліни».

Зараз ситуація схожа. Україну підтримують і республіканці, і демократи. Але адміністрація Байдена знімає санкції з Північного потоку 2, витягує Путіна зі світових ізгоїв на різні міжнародні "панелі" – форуми, переговори, саміти…

Якщо на початку січня законопроєкт сенатора Теда Круза буде ухвалений внаслідок підтримки й республіканців, і частини демократів – то Байден буде вимушений врешті-решт накласти санкції на Північний потік 2. І коли після того українська ліберальна преса почне співати осану Джо Байдену – то просто згадайте, що насправді ці санкції з’явилися не завдяки сплячому Джо, а завдяки безкомпромісній боротьбі справжнього друга України, сенатора від Техасу Теда Круза.

Thank You Ted!

 

Наші інтереси: 

Треба розуміти, хто дійсно допомагає Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Середюк.
0
Ще не підтримано

Супер, зі Святом!

Середюк Андрій Миколайович

Коментарі

Зображення користувача Андрій Середюк.
0
Ще не підтримано

Супер, зі Святом!

Середюк Андрій Миколайович