Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сенатор Тед Круз: посадовці, що не протидіють погромам, мають нести за це відповідальність

Спецтема:

Сенатор республіканець від Техасу Тед Круз (Ted Cruz) запропонував законопроект про притягнення до відповідальності місцевих чиновників, через злочинну бездіяльність яких громадяни та бізнеси зазнали втрат.

Законопроект має скорочену назву «RECLAIM Act» (Закон про відшкодування) або ж повністю «Restitution  for  Economic  losses  Caused  by  Leaders  who  Allow  Insurrection  and Mayhem Act» (Закон про відшкодування економічних втрат, які стались через те, що місцеві лідери не протидіяли заколотам і погромам).

Хто добре знайомий з американською юридичною мовою, може прочитати цей законопроект тут.

Законопроект передбачає притягнення до відповідальності місцеві органи влади, через бездіяльність яких сталася смерть громадян, або значні тілесні ушкодження, або значна майнова шкода. Законопроект дозволяє власникам бізнесів та громадянам, що зазнали збитків від погромів, вимагати стягнення з місцевих органів влади, що не протидіяли погромам, відшкодування збитків у потрійному розмірі.

За останні два місяці по багатьох містах США прокотилася хвиля мітингів, спровокованих смертю чорношкірого злочинця. У 30 містах ці мітинги перетворились в масові погроми. В Сіетлі майже місяць існувала «Вільна Зона Капітолійського Пагорбу», яка виникла та існувала завдяки тому, що мер наказала відвести звідти поліцію і не протидіяла її існуванню. Лідери Зони одразу обклали «податком» бізнеси та людей, які мали нещастя опинитись на території цієї Зони. Рекет в чистому вигляді.

На тлі насильства чимало мерів свідомо відводили поліцію від місць потенційних погромів. А тепер ще й скорочують бюджети міської поліції. Далі всіх пішли в Міннеаполісі, де взагалі ліквідували міський департамент поліції.

На сьогодні самими проблемними містами є Сіетл та Портленд (де тривають напади та підпали будівель федерального суду), Чикаго, Канзас-Сіті та Альбукерке (в цих містах сильно зросла кількість насильницьких злочинів, зокрема вбивств), Нью-Йорк (де пройшла серія погромів, які зараз вже затихли, проте сильно виросла кількість насильницьких злочинів) та деякі інші.

Законопроект передбачає:

  • визнати місцеві органі влади відповідальними за відсутність протидії створенню автономних зон та за накази про відведення поліційних сил, що сприяло погромам;
  • забезпечити реституцію (відшкодування) жертвам насильства та погромів, спричинених через появу автономних зон та наказів про відступ поліції;
  • зупинити федеральне фінансування органів влади міст та штатів, які не захищають своїх громадян від хаосу, спричиненого автономними зонами та наказами про відступ поліції.
Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США. Злочинці мають понести відповідальність. Якщо зло не покарати, то воно розростається. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Життя охлосу є огидно скотським

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Життя охлосу є огидно скотським

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, ким саме буде підтриманий цей законопроект? А хто буде проти нього?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!