Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

Сенатор США закликав Україну провести вибори у 2024 році навіть попри війну

Категорія:

Сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем заявив, що в Україні у 2024 році мають відбутися вибори попри введений воєнний стан через широкомасштабне вторгнення РФ. Він сказав, що Штати "уважно стежать за зброєю та коштами", які передають Україні, і не бачать порушень у розподілі цієї допомоги.

23082503.jpg

Ліндсі Грем. Фото: CNBC

На пресконференції в Києві американський сенатор у своєму зверненні до Президента України Володимира Зеленського висловив думку, що окрім відбиття повномасштабної військової агресії з боку Росії, українській стороні також слід у 2024 році провести вибори, повідомляє "Радіо Свобода".

"Я хочу, щоб у цій країні пройшли вільні та чесні вибори, навіть під час нападу на неї. Американський народ має знати, що Україна змінилася", – заявив він.

Також сенатор Грем зазначив, що у минулому Україна "була дуже корумпованою".

"Ми стежимо за кожним доларом, за кожною одиницею зброї. Ми продовжуємо робити свій внесок. І я задоволений тим, що українці не наживаються на американському народі. Вони допомагають американському народу. І я вважаю, що Україні час зробити наступний крок у становленні демократії, а саме – провести вибори 2024 року", – сказав американський політик.

Також Грем зізнався, що "вражений тим, що зробили ви та ваша країна", та наголосив, що Штати "продовжать боротися, щоб вам надходило озброєння, щоб ви могли виграти війну".

Як виникла ідея проведення виборів під час війни

У травні очільник Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс заявляв про необхідність провести в Україні вільні та чесні вибори попри війну. На це секретар Ради нацбезпеки та оборони України Данілов категорично відповів: "Жодних виборів, включно з президентськими й парламентськими, в Україні під час дії воєнного стану бути не може".

А 28 липня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Конституція України не забороняє проведення виборів під час дії воєнного стану, але зараз необхідно тримати баланс.

17 серпня віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко сказав, що під час війни неможливо якісно, з дотриманням усіх критеріїв провести вибори в Україні

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель переконаний, що наступне скликання парламенту України складатиметься з більш ніж 50% військовослужбовців.


Хай живе Третій Гетьманат! У квітні 2024 – на всіх майданчиках:

Deus in Nobis – бог усередині нас.

Підготовка до СКК «Вибори-2024»

Наші інтереси: 

США почали озвучувати плани щодо заміни нинішньої правлячої верхівки України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи