Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

СБУ викрила розкрадання на ремонті доріг у двох областях

Світ:

Служба безпеки України викрила та попередила розкрадання державних коштів під час ремонту доріг у Донецькій і Кіровоградській областях.  Збитків бюджету України було завдано на понад 25 млн гривень.

За даними слідства, у 2017 році Донецький облавтодор уклав із місцевою будівельною фірмою 7 контрактів на проведення ремонту міжміських та міжобласних шляхів на більше ніж 16 млн гривень. Більшу частину цих коштів підрядник привласнив через внесення до документацій неправдивих даних про використані матеріали, повідомляє прес-служба СБУ.

У результаті цієї схеми бюджету України завдали збитків майже в 10 млн гривень. Колишньому та чинному директорам будівельної фірми оголошено про підозру.

У Кіровоградській області у 2020 році обласне профільне держпідприємство уклало підрядний договір з місцевою приватною структурою. Комерсанти мали відремонтувати автомобільну дорогу загального користування у Голованівському районі протяжністю понад 4 кілометри.

Під час виконання робіт підрядник відхилився від умов проектно-кошторисної документації та використав асфальтобетонне покриття, яке не відповідає вимогам. За висновками будівельно-технічної експертизи, комерсанти могли завдати збитки обласному бюджету на понад 15 млн гривень.

Нагадаємо, 2018 рік став рекордним щодо кількості відремонтованих автодоріг в Україні.

А цього року Кабінет Міністрів України виділив Державному агентству автомобільних доріг 35 млрд. гривень із фонду боротьби з COVID-19.

 

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що ремонт доріг є постійним джерелом розкрадання коштів. Чи не тому цього року на ремонт доріг виділено 35 млрд. гривень?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи