Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Rzeczpospolita: У Польщі посилюється конкуренція за працівників з України

У 2018 році вперше за багато років зареєстровано зменшення статистичних даних щодо трудової імміграції з України до Польщі.

Агентства із працевлаштування стверджують, що потік українців не зменшився, але конкуренція за них посилюється, пише видання Rzeczpospolita.

За словами газети, торік повітові управління праці по всій Польщі зареєстрували понад 1,58 млн. заяв про намір доручити виконання роботи іноземцю з-за східного кордону, з яких понад 90% стосувалися українців. Крім того, управління видали 121,4 тис. дозволів на сезонні роботи, також в основному для працівників з України, випливає з даних Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики.

Загалом торік короткотермінові іноземні працівники отримали 1,7 млн. заяв та виданих уперше дозволів на сезонну роботу. Однак це не компенсувало зменшення на 243 тис. числа заяв для трудових іммігрантів з-за східного кордону.

Наші інтереси: 

Українці здобувають досвід в країнах Європи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи