Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Розумний будинок": як сучасні технології створюють комфорт і дозволяють економити

Технології автоматизації «розумний будинок», які вже звичні за кордоном, з року в рік стрімко набувають популярності в Україні. Система «розумного будинку» створена для покращення умов проживання та полегшення щоденних клопотів у побуті, економії часу та коштів. «Розумний будинок» – це високотехнологічна система, яка може об’єднати всі комунікації вашого дому, і керувати ними одним натисканням кнопки.

Освітлення, опалення, сигналізація, відеонагляд – це далеко не всі системи, якими можна керувати з допомогою «розумного будинку». Наприклад, система керування світлом дає змогу запрограмувати світлові сцени у вашому будинку чи створити видимість присутності господаря вдома під час його відпочинку в іншій країні. Система керування опаленням легко підтримуватиме задану температуру в цілому приміщенні або в окремих кімнатах, понижуючи її чи піднімаючи у відповідності до заданих параметрів, пише Львівський портал "Твоє місто"

«Мультирум» – це система, яка забезпечить кожному члену сім’ї можливість слухати улюблену музику в будь-якій кімнаті, не загромаджуючи приміщень апаратурою. Для великих будинків з панорамними вікнами та масивними шторами теж є розумне технічне рішення: не встаючи з ліжка, за допомогою натискання на одну кнопку на панелі, штори самостійно розсуваються. 

Ще одна важлива опція системи «розумний будинок» – це можливість убезпечення перебування дітей у будинку. Якщо дитина залишається одна вдома, батьки можуть заблокувати вхідні двері, відімкнути групи розеток, електроприладів і цим самим убезпечити життя малюка. 

Слухати улюблену пісню, коли заходиш на кухню, запрограмувати полив саду чи регулювання світла – це також доступні технології на сьогодні.

Сучасні технології рухаються вперед з кожним днем і встановити системи «розумного будинку» не складно. Під час ремонту фахівці все під’єднують в загальний щиток, і вже не потрібно хвилюватися ні про дизайн, ні про безпеку. 

При встановленні системи «розумний будинок» можна зекономити до 30% оплати за комунальні послуги, стверджує видання.

Вбудована система автоматичного керування світлом здійснює запрограмовані дії лише тоді, коли людина знаходиться у приміщенні, а система керування опаленням, коли вас немає вдома, автоматично налаштується «на мінімум» і увімкнеться тоді, коли ви повернетеся. При цьому встановлення системи «розумний будинок» у 2-кімнатній квартирі обійдеться до 2 тис. у. о. в залежності від функцій, які ви вирішите замовити.

Система реалізовує також заходи безпеки користувача. Ніхто не застрахований від позаштатних ситуацій, будь-яка система у домі здатна вийти з ладу, і найчастіше це відбувається в невідповідні моменти: фільтр вентиляційної системи може засмітитися, система водопостачання почне протікати, відбудеться витік газу... «Розумний будинок» негайно перекриє вентилі та повідомить вас через смартфон. 

«Розумні» рішення для бізнесу

Зробити ефективним та безпечним можна не лише власний дім, але й об’єкти бізнесу. 

За системою «розумний будинок» повністю оснащено найбільший 5-ти зірковий готель курорту Східниця «Три сини та донька». Автоматизація номерного фонду (172 номери), кіно-конференц зал, багатозонна автоматизована система озвучення в готелі та на території – усі ці системи спроектували, змонтували та обслуговують фахівці компанії «Твій Театр». 

Джаз-клуб Libraria Speak Easy Bar

Новий креативний та багатофункційний заклад Львова розроблений за системою «розумний будинок». Система, зокрема, спрощує функціонування закладу: наприклад, офіціант вибирає наперед запрограмовану сцену роботи закладу: «вечірка», «виступ живих виконавців», відеотрансляція на великому екрані», «нічний режим».

Кафе-читальня Cabinet

Один з найстильніших закладів Львова теж використовує систему «розумний будинок». Тут окрім сценарного керування освітленням реалізована система «мультирум».

«Мультирум» – це система розподілу звуку і відео, що охоплює велику кількість окремих приміщень. В кожній зоні встановлюється панель, на якій вибираємо джерело, з якого хочемо слухати музику. Джерела музики це, наприклад, медіаплеєр, CD програвач, зовнішній накопичувач, інтернет-радіо і т.д. Також є можливість керувати системою з телефона чи планшета за допомогою додатку, що працює на Android / iOS. Таку систему також можна під’єднати й в будинку, де з однієї кімнати можна виводити звук в різні приміщення.

 

Наші інтереси: 

Сучасні технології рухаються вперед з кожним днем. Потрібно вчитися ними користуватися. Якби ще будинок мати, щоб встановити всі ці "примочки":-) 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи