Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російську пропаганду треба забороняти як насилля чи порнографію - Біляцький

Білоруський диссидент, колишній кандидат на посаду президента та політв'язень (у 2011-2014 роках) Алесь Біляцький вважає, що східноєвропейським країнам необхідно законодавчо заборонити поширення російської пропаганди.

Про це він заявив під час свого виступу на конференції громадянського суспільства Східного партнерства (СхП), яка проходить в Ризі напередодні саміту СхП, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Як заборонено рекламувати насилля та порнографію, точно так потрібно забороняти таку пропаганду", -- вважає він. Біляцький також пояснив, що ґрунтується на власному досвіду, коли перебував у колонії і був вимушений дивитися російське ТБ. "Там один телевізор  на 100 чи 200 людей і якщо всі обрали НТВ, то і я дивився", - зазначив він.

Дисидент підкреслив, що не всі країни СхП здатні ухвалити таке рішення про заборону.

"Якщо в Латвії це можливо зробити, то в Білорусі – ні. Тому на практиці єдиний вихід – посилювати підтримку незалежних ЗМІ", - вважає Біляцький.

"Причому не можна це робити, створивши один новий російськомовний проект (ТБ), як обговорюється нині", - наголосив він.

Такої ж думки дотримується голова Єреванського прес-клубу Борис Навсардян, який був один з панелістів на медіа-конференції СхП в середу.

"Підтримка існуючих ініціатив – надзвичайно важлива. І треба зробити наголос на Дождь. Припустимо, якщо ми зробимо Дождь доступним у всіх кабельних мережах, вирішивши питання про те, що зараз підписка на нього платна, то це буде розв’язанням ідеї про регіональний російськомовний телеканал", - вважає він.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи