Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Роберт Кеннеді вимагає через суд припинити цензуру, яку здійснюють Google та YouTube

Категорія:

Спецтема:

21 серпня Каліфорнійський суд заслухав аргументи, що стосуються запиту Роберта Ф. Кеннеді-молодшого про тимчасову заборону компаніям Google і YouTube використовувати свою "політику дезінформації щодо вакцин" або "політику медичної дезінформації щодо COVID-19" для видалення відеороликів про Кеннеді з YouTube.

23082501.jpg

Ілюстрація: The Defender

Окружний суд Північного округу Каліфорнії в понеділок заслухав аргументи щодо запиту Роберта Ф. Кеннеді-молодшого про тимчасову судову заборону, поданого проти YouTube та його материнської компанії Google, пише Майкл Неврадакіс (Michael Nevradakis) на The Defender.

Кеннеді, кандидат у президенти від Демократичної партії та голова організації "Захист здоров'я дітей", який перебуває у відпустці, просить суд тимчасово заборонити відповідачам використовувати свою "політику дезінформації щодо вакцин" або "політику медичної дезінформації щодо COVID-19" для видалення відеозаписів з Кеннеді з YouTube.

Кеннеді подав позов 9 серпня, через тиждень після того, як подав до суду на технологічних гігантів, стверджуючи, що YouTube порушив його права за Першою поправкою, беручи участь у "цензурній кампанії", яка включала видалення відеозаписів його виступу в коледжі Святого Ансельма в Нью-Гемпширі та інтерв'ю з клінічним психологом Джорданом Петерсоном і подкастером Джо Роганом.

У проханні про термінову тимчасову судову заборону також міститься прохання до відповідачів "показати причину", чому суд не повинен видати попередню судову заборону, поки Кеннеді "є кандидатом на пост президента Сполучених Штатів і очікує судового розгляду по суті цього позову".

Дебати 21 серпня, які слухала окружний суддя Тріна Л. Томпсон (Trina L. Thompson), тривали майже півтори години. Томпсон не винесла рішення, і на момент написання цієї статті воно ще не прийняте.

Як повідомляє Bloomberg Law, аргументи Кеннеді "наштовхнулися на сумнів судді, яка поставила під сумнів, чи відповідає [Кеннеді] юридичним вимогам для винесення такого рішення".

Коментуючи слухання в понеділок, адвокат Кеннеді, Скотт Стріт (Scott J. Street) сказав:

"Ми твердо переконані, що Google порушує Першу поправку, коли співпрацює з державними установами з метою цензурування критиків уряду. Верховний суд чітко дав зрозуміти, що в політичному процесі більше слів краще, ніж примусове мовчання.

"Незалежно від того, як суддя Томпсон винесе рішення по цьому запиту про надання термінової судової допомоги, ми продовжимо боротися за ці принципи в цій справі та сподіваємося, що Google повернеться до своїх основоположних принципів просування свободи слова в питаннях, що становлять суспільний інтерес".

Хоча в понеділок не було винесено жодного рішення, було призначено кілька дат слухань. Відбір присяжних і судовий розгляд призначено на 17 березня 2025 року. Слухання за клопотанням Кеннеді про попередню судову заборону і клопотання відповідача про закриття справи були призначені на 7 листопада.

Адвокати відповідачів повідомили суду, що вони подадуть клопотання про закриття справи до 30 серпня.

Перед слуханнями Стріт сказав в інтерв'ю Fox News: "Компанія Google не постраждає від того, що їй буде заборонено цензурувати пана Кеннеді під час його передвиборчої кампанії. Але суспільство постраждає, якщо цензура продовжиться".

Про це йдеться в заяві кампанії Кеннеді від 14 серпня:

"YouTube став важливою платформою для політичного дискурсу в Америці, цифровою центральною площею, якій виборці довіряють як місцю для отримання новин і думок з актуальних питань, місцю, де люди можуть спілкуватися з приводу питань, що хвилюють суспільство.

І все ж таки, Google піддав цензурі незліченну кількість американців за погляди, які суперечать наративам американського уряду. Кеннеді – лише найбільш резонансна жертва цієї цензурної кампанії. Такий ступінь цензури щодо провідного кандидата в президенти є безпрецедентним в американській історії".

У заяві, яку Кеннеді подав 9 серпня, супроводжуючи своє прохання про тимчасову заборонну постанову, він сказав: "Я регулярно говорив про те, що я є кандидатом у президенти":

"Протягом останнього десятиліття я регулярно говорив на тему безпеки та ефективності вакцин. Відео з моїми коментарями часто публікувалися на YouTube. Наскільки мені відомо, жодне з цих відео не було видалено з YouTube до початку пандемії COVID-19.

Наскільки мені відомо, я не піддавався цензурі на YouTube до 2021 року, після того, як Джо Байден вступив на посаду президента і після того, як Google прийняв нову політику, названу "політикою дезінформації щодо вакцин". Саме на цю політику Google найчастіше посилався протягом останніх двох років, видаляючи відеозаписи моїх виступів з питань, що становлять суспільний інтерес".

Кеннеді зазначив, що в той час, як "Facebook і Twitter припинили цензуру після того, як я оголосив про висунення своєї кандидатури в президенти ... Google цього не зробив".

"Дії Google викликали негативний ефект навколо моєї кампанії", що "створило перепони для моєї кампанії", – сказав Кеннеді. Він додав:

"Ці перепони були б великими за звичайних обставин, але вони ще більші, враховуючи, що я кидаю виклик чинному президенту, чия адміністрація, згідно з доказами, зібраними в інших справах, націлилася конкретно на мене.

"Я вважаю, що ця цензура посилюватиметься з наближенням праймеріз, і що судова заборона – це єдине, що допоможе виборцям отримати безперешкодну можливість почути мої погляди до того, як вони віддадуть свої голоси".

Адвокат Джонатан Блейвін, який представляв Google на слуханнях, сказав: "Змушувати Google розміщувати дезінформацію про медицину та вакцини на YouTube абсолютно суперечить суспільним інтересам", – повідомляє Bloomberg Law.

У клопотанні проти запиту на тимчасову заборону, поданому 16 серпня, Google стверджував, що Кеннеді має "глибоке нерозуміння основоположної Першої поправки до Конституції".

"Перша поправка не вимагає від Google поширювати дезінформацію, а захищає рішення Google про те, що він не буде сприяти поширенню небезпечної антивакцинної пропаганди", - йдеться в клопотанні Google.

В окремій заяві, що супроводжує клопотання про тимчасову судову заборону, Стріт зазначив: "Пан Кеннеді неодноразово просив Google припинити застосовувати свою "політику дезінформації" для його цензурування під час президентської кампанії. Google відмовлявся. Це призвело до порушення цієї справи".

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Google вперто налаштований на просування вакцин і ковідоістерії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи