Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Реінкарнація і кармічна зумовленість засобами кіно.

Фільм Хмарний атлас - це складна і заплутана картина, створена за мотивами однойменного роману Девіда Мітчела, сюжетна лінія якої складається з шести різних історій, які відбуваються в різний час - від минулого (середини 19-го століття) до майбутнього ( дві останні історії, герой яких знаходиться вже в постапокаліптичному режимі). Зв'язок між ними усіма - це головна дійова особа (у виконанні Тома Хенкса). Це різні люди, але одна і та ж душа реінкарнована шість разів, і волею долі кожне нове життя якимось чином пов'язане з попереднім ...

Тривалість:02:52:07

47959088.jpg

Стрічка «Хмарний атлас» - це 6 абсолютно різних історій. І повчальних, і сумних, і смішних про героїв різних епох.
Стрічка «Хмарний атлас» - це 6 абсолютно різних історій. І повчальних, і сумних, і смішних про героїв різних епох.

m83-outro-ost-hf-quothmarniy-atlasquotmuzofon.com_.mp3

понеділок, 17 грудень 2012

 
 
Цей фільм унікальний . Серед його творців визнаний в Англії письменник (автор книги) Девід Мітчелл, режисери Лана і Енді Вачовскі, що прославилися своєю «Матрицею» і Том Тиквер, що представив нам «Парфумера». Стрічка «Хмарний атлас» - це 6 абсолютно різних історій. І повчальних, і сумних, і смішних про героїв різних епох. Адвоката і молодого талановитого композитора. Саме в цій новелі створюється прекрасна мелодія «Хмарний атлас».

ХМАРНИЙ АТЛАС трейлер

Ще одна історія про минуле пов'язана з журналісткою, яка випадково дізнається про катастрофу, що загрожує світу .
День сьогоднішній показаний книговидавцем, який потрапив в будинок престарілих, який нагадує дурдом і концтабір одночасно. Історії майбутнього 2144-го і 2321-світ фантастичних технологій та первісного ладу після світової катастрофи.Тут борються за виживання і свої права. Загалом «Хмарний атлас»-це драма, детектив, фантастика. 
Всі історії об'єднує одна і головна думка: «Ми пов'язані з минулим і сьогоденням, і кожен наш крок, вчинки в минулому народжують сьогодення». Дуже популярна теорія кармiчного  приречення. Тут засобами кінематографу викладена ще одна теорія реінкарнації. «У кожній точці перетину будь-яка зустріч пропонує принципово нові напрямки». Унікальним у фільмі режисерським прийомом, як підтвердження теорії, став розподіл ролей. Майже всі провідні актори виконують по кілька ролей з різних епох.Причому так, що я поки не побачила титри і не здогадалася. Це не тільки прекрасний грим, але й чудова гра Тома Хенкса, Холлі Беррі, Джиммі Броудбент та інших. При всій різноплановості новел, режисерам вдається створити єдиний цілісний твір.
 Всі ми живемо в єдиному планетарному світі, під одним небом. Унікальний монтаж, драматургічно вивірені фрагменти, інтригуючі розв'язки, створюють відчуття, що ми знаходимося одночасно в різних реальностях. Ці відчуття за межами розуміння і тримають в постійній напрузі. І це всі 3 години екранного часу. 
Фільм тонізує і розумієш, що це унікальний твір останнього часу. Його варто дивитися любителям оригінального синтетичного жанру і тим, хто вірить в життя після смерті. «Вмираючи, людина відкриває тільки одні двері в своiй життєвiй подорожі». А чи iмпонує вам така точка зору, вирішувати вам. Т.Ч.
 
Автор:  на 14:07 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Ось із цим таки згоден: "Ми не господарі власного життя, із самого народження ми зв'язані з іншими, кожен наш вчинок народжує наше майбутнє". Господар той, хто дав життя і постійно його підтримує. Це не батько з матір"ю.

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую за потрібне повідомлення!
Дозволю собі навести тут ще один гарний відгук на фільм від ja_marjana_mama:
****
"Подивилася "Хмарний атлас". Тепер хочу ще прочитати цю книгу.
Отже після першої години перегляду мало що зрозуміла. Просто намагалася нічого не пропустити, бо очевидно було, що ... далі буде... Далі все почало вставати на свої місця. І на кінець завершилося ... початком. Таке от кіно.
А якщо серйозно, то кращий фільм за тривалий час.
Яка різниця в який час жити? Життя... воно завжди однакове. Відрізняється от в такому якомусь зовнішньому зображенні та і все.
Золото засліплювало, засліплює і буде засліплювати очі ... Не всі зможуть з цим боротися....
"Інші" люди не сприймаються суспільством і у своїй неспроможності ту "іншість" пояснити... суспільству найлегше проголосити її злом...
Але світом таки править .... любов). І нема на те ради. Любов, яка підносить, надихає... долає гори, океани та всі можливі ще не придумані на нині захисти...
"Ми не господарі власного життя, із самого народження ми зв'язані з іншими, кожен наш вчинок народжує наше майбутнє" - повторюється не один раз і є наче головною філософією фільму.
Доля тебе знайде... чи в цьому житті, чи у наступному. Десь воно вже все давно закладено...
Маштабний сюжет (сюжети), не одна лінія. Кожен для себе знайде своє.
Музика неймовірна. Хочу саундтрек так само.
Дуже сподобався переклад. Особливо мова долинян.
Актори всі прекрасні. Правда мій дорогий Хью Грант не був на першому місці, проте нема образи, бо Хенкс просто прекрасний у всіх своїх зіграних там... Хенксах. Особливо в одному (але я вам про це не розповім, бо буде не цікаво)).
Дивитися не те що треба, а ТРЕБА!!! "

*******
Скачав звідси - Хмарний атлас / Cloud Atlas (2012) BDRip | MIC

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Дякую Арсене Дубовик за змістовний відгук. Сподіваюсь Ви не єдиний кіноман на НО :)

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

І я дякую, Світе вам за цю публікацію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Додам власні враження від перегляду фільму.
В цілому фільм складний, хоча й захоплюючий (після першої години перегляду :)). "Дерево життя" також не простий фільм, але ідея в ньому чітка.
Про реінкарнацію у "Хмарному атласі" доводиться здогадуватися, бо про це в фільмі ніде не почув, зв'язку між перевтіленнями не виявив. Хіба що один актор грав кількох героїв з різних епох? Але й Ж.К.Ван Дам також зіграв в одному фільмі кількох персонажей ;) Висновок - ідея реінкарнація у фільмі не є основною, щонайбільше на неї тут звернув увагу, бо так було заявлено в анотації до фільму. Тобто, реінкарнацію побачать ті, хто про неї чув і шукає в сюжеті фільму.
Далі. Сильно "б'є" по рішенню чергового перегляду - потужна ідея гомосексуалізму: талановитий композитор - жити без цього не може! ;) Мабуть, варто прочитати книгу. Може там немає гоміків?...
Гарне враження залишилося від епізодів з долинянами. Привертає особливу увагу чудова передача в перекладі їх мови і настроїв героїв - робить їх схожими на українців :).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Ось із цим таки згоден: "Ми не господарі власного життя, із самого народження ми зв'язані з іншими, кожен наш вчинок народжує наше майбутнє". Господар той, хто дав життя і постійно його підтримує. Це не батько з матір"ю.