Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Публіфоби оголосили війну рекламі в метро

Велика акція нового руху міського протесту, що швидко набирає обертів в Західній Європі, - так званого публіфобства, - пройшла в неділю, 29 лютого, увечері в метро Парижа і ряду інших найбільших мегаполісів Франції.
Озброєні фломастерами і фарбою декілька сотень активістів руху писали на гігантському рекламному панно столичного метрополітену заклики до обмеження реклами, захисту людей від пропаганди ідей масового споживання і глобалізації економіки.

Публіфоби або що «ненавидять рекламу» з’явилися у Франції ще на початку 90-х років в середовищі анархіствучої молоді, що захищала екологічні ідеали. На початок нового століття з поширенням Інтернету рух отримав організаційне оформлення і зараз є одним з найбільш енергійних і масових рухів протесту проти комерціалізації всіх сторін життя. З минулого року публіфоби почали проводити масові акції в метро, торгових центрах великих містах по нанесенню своїх текстів на рекламних афішах. При цьому вони виявляють величезну вигадку і почуття мови і образів, передає ІТАР-ТАРС.

Публіфоби поводяться дуже коректно і не наносять матеріального збитку самим рекламним щитам, однак їх прості і ущипливі лозунги мають самий руйнівний ефект на просування тих види товарів або послуг, які рекламуються на кожному окремому панно. Дії публіфобів вже викликали у Франції реакцію місцевої влади. Так, мерія Марселя ухвалила рішення скоротити на 30% число рекламних панно, що знаходяться на вулицях міста. Насамперед вони будуть прибрані з тих місць, де закривають панораму на море.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи