Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ПриватБанк списав понад 3 млрд гривень кредитів колишнім акціонерам

Світ:

За даними «ПриватБанку», у третьому кварталі 2020 року він списав кредити, які пов'язує з ексакціонерами, на суму 3,16 млрд гривень (за 2019 рік – на суму 3 млн грн).

Націоналізований у 2016 році ПриватБанк констатує, що на кінець вересня загальний обсяг кредитного портфеля, який він пов'язує з попередніми акціонерами, склав 217,3 млрд грн (на початок року – 210,6 млрд грн), повідомляє Finbalance.

Цей портфель має загальні показники кредитного ризику, незалежно від класифікації по галузі економіки й напрямку комерційної діяльності на дату видачі таких кредитів.

Колишній власник банку Ігор Коломойський неодноразово заперечував інформацію НБУ і керівників ПриватБанку, що близько 95% корпоративного портфеля банку, який сформувався до націоналізації, – це були інсайдерські позики.

Ще один колишній акціонер ПриватБанку Геннадій Боголюбов просить повернути йому 33,3% акцій фінустанови, що належали йому до націоналізації банку

У ПриватБанку зазначають, що "цей портфель має спільні показники кредитного ризику, незалежно від класифікації за галуззю економіки та напрямом комерційної діяльності на дату видачі таких кредитів".

Нагадаємо:

  • 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у державну власність. Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень.

  • Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ й висновку незалежного аудитора – компанії EY.

  • Міжнародне детективне агентство Kroll встановило, що ПриватБанк був об'єктом масштабних шахрайських дій, внаслідок чого зазнав збитків щонайменше на 5,5 млрд доларів.

  • ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які, ймовірно, належать їм.

  • Тоді ж Високий суд Лондона виніс постанову про арешт активів колишніх акціонерів ПриватБанку в усьому світі. Суд водночас зобов'язав Коломойського розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, що безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Відповідне рішення було ухвалене на підставі наданих доказів щодо виведення з українського банку 2 млрд доларів.

  • 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною і скасував націоналізацію ПриватБанку. Так він задовольнив позов ексвласника фінустанови Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів.

  • Пізніше ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що погашення кредитів колишніх власників Приватбанку відбувається за державні кошти, тому що тепер Приватбанк є державним. Тому потрібно привернути на це увагу суспільства. Зрозуміти, чому коштом українців-платників податків, що наповнюють державний бюджет, потрібно погашати кредити олігархів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи