Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ПриватБанк програв апеляцію заводу Коломойського. Держава має заплатити 22 млн. гривень НЗФ

Світ:

ПриватБанк оскаржував рішення Господарського суду Києва від 17 грудня 2019 року, яким той зобов'язав державну фінустанову (ПриватБанк) виплатити 21,85 млн. грн. Нікопольському заводу феросплавів в рамках мирової угоди заводу з НБУ. 

26 лютого Північний апеляційний господарський суд відмовився задовольнити апеляційні скарги НБУ та Приватбанку і залишив без змін рішення Господарського суду м. Києва від 17.12.2019, пише Finbalance.

Раніше НБУ заявляв, що ініціатором мирової угоди був “Нікопольський завод феросплавів”, і вона передбачала можливість погашення суми зобов’язань упродовж 12 місяців рівними частинами без комісії. При цьому 06.09.2019 завод достроково погасив всю цю заборгованість.

31.10.2019 Госпсуд Дніпропетровської області затвердив ще одну мирову угоду між Нацбанком і АТ “Нікопольський завод феросплавів” як майновим поручителем за кредитними зобов’язаннями Приватбанку.

У кінці січня 2020 року Приватбанк повідомив, що виплатив підприємству 21,8 млн. гривень, виконавши рішення Госпсуду м. Києва від 17.12.2019.

У кінці лютого Приватбанк погасив 3 млрд. грн. боргу перед НБУ по рефінансуванню, поручителем за яким був Ігор Коломойський та пов’язані з ним підприємства.

Таким чином, борг націоналізованого банку по рефінансу скоротився до близько 4,6 млрд. грн. (тоді як на початок 2017 року, тобто відразу після націоналізації, було 18 млрд. гривень).

Раніше Приватбанк утримувався від погашення рефінансування, поручителями по якому були Ігор Коломойський та пов’язані з ним структури, сподіваючись таким чином стимулювати процес погашення заборгованості корпоративних позичальників перед банком.

У січні НБУ заявляв, що Верховний Суд відмовився задовольнити його позов до одного з поручителів Приватбанку по рефінансу - ТОВ "Гаджибей" (за інформацією НБУ, ця структура пов`язана з І. Коломойським). Суди обґрунтували свою позицію тим, що НБУ повинен був здійснювати стягнення застави з ТОВ "Гаджибей" лише у випадку неможливості списання коштів з банківських рахунків Приватбанку.

У 2018 році Нацбанк подав 148 позовів проти колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов’язаних з ним 32 компаній – майнових поручителів про стягнення близько 10 млрд. грн. (за кредитами рефінансування 2008-2015 років).

Суди вже ухвалили 21 рішення на його користь про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов’язаннями Приватбанку на 1,2 млрд. грн., 18 з яких набрали законної сили, а виконавчі документи були направлені в органи Державної виконавчої служби для примусового виконання.

НБУ заявляв про сумнівні операції в Приватбанку (у т.ч. інсайдерське кредитування) в період до націоналізації на 5,5 млрд. дол. Ігор Коломойський цю інформацію заперечував.
 

Наші інтереси: 

Знати, ЩО насправді відбувається між нині державним ПриватБанком і паном Коломойським, який не може заспокоїтися і продовжує добиватися бодай компенсації за ПриватБанк.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи