Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пристрасті по Гібсону. Автору фільму про Христа погрожують вовчим білетом

Скандал навколо фільма Мела Гібсона «Страсті Христові» набуває страхітливих форм. Розлючені голлівудські євреї погрожують залишити Гібсона «без роботи». М’яко кажучи, дивна погроза мільйонеру, до того ж потенційному мільярдеру (за п’ять перших днів прокату фільм зібрав 118 млн дол.)
Як відомо, фільм, що натуралістично показав страждання Христа, викликав гостру реакцію з боку впливових єврейських організацій, що обвинувачують картину в прихованому антисемітизмі. Олії у вогонь підлила недавня заява Хаттона Гібсона, батька знаменитого актора і режисера. Він назвав голокост в основному фікцією і потім ще раз повторив в одному з інтерв’ю: «Ну, може там не все фікція, але велика частина — точно».

Телекомпанія АВС відразу поцікавилася в Мела Гібсона його думкою про батьківське висловлювання й одержала непевну відповідь: «Залишмо цю тему». Надрукувавши вкрай різку рецензію на фільм, головна американська газета «Нью-Йорк таймс» негайно продовжила тему, опублікувавши в п’ятницю статтю свого оглядача Шарон Ваксман про санкції, що загрожують Гібсону. «Багато найвизначніших діячів Голлівуда — євреї, — пише газета. — Глави студії DreamWorks Джеффрі Каценберг і Давид Геффен у приватній бесіді виразили лють із приводу фільму.

Президенти двох інших найважливіших студій сказали, що вони постараються уникати співпраці з Мелом Гібсоном. Обоє не стали вдаватися в подробиці, але як пояснив один з них, «Неважливо, що я говорю. Важливо, що я зроблю. А я дещо зроблю. Я не дам йому роботи (?!). І не буду підтримувати все з його участю. От що я зроблю». З газетного тексту ясно, що фільму цей діяч ще не бачив і грунтує свої рішення на рецензіях, які встиг прочитати. Але його обурили витівка Хаттона Гібсона і небажання Мела Гібсона від неї дистанціюватися. Глава ще однієї кіностудії, чия родина устигла виїхати з Європи до голокоста, був менш різким у висловах, але сказав, що може обійтися і без Гібсона.

Є в Голлівуді й люди, що ставляться до скандалу спокійніше. Вони нагадують, що Гібсон — один з найпопулярніших акторів, успішний режисер і «оскаровский» лауреат, до ексцентричних витівок він був схильний завжди, так що скандал поступово затихне, і усе піде, як йшло. Сам Мел Гібсон продовжує заперечувати антисемітський характер своєї картини і говорить, що здивований такою нервовою реакцією.

Але цікаво, що навіть суперечки навколо непричетного до цієї справи фільму Тарантіно «Убити Білла» оголили прихований антисемітизм, що дрімає в надрах суспільства. Так, редактор журналу The New Republic Грегг Істербрук у своєму авторському стовпчику назвав Тарантіно шахраєм, що перетворив різанину в задоволення для мас, і обвинуватив Майкла Ейснера, главу корпорації Walt Disney Co, і Харві Вайнштейна, одного з керівників дочірньої студії Miramax, у тім, що «єврейські продюсери ставлять гроші понад усе».

З огляду на, що в Росії «єврейське питання» завжди було набагато хворобливішим, ніж у США, можна чекати ексцесів і в зв’язку з майбутньою московською прем’єрою «Страстей Христових» 7 квітня. Хоча керівництво російської прокатної фірми Central Partnership запевняє, що РПЦ заявляти протест навряд чи стане, а віруючих картина навряд чи обурить, ясно, що атаки на «Пристрасті Христові» можливі аж ніяк не з боку парафіян, які і без цього фільму впевнені, що в усьому винуваті євреї Нападок природніше чекати з боку єврейських організацій, що і в нас дуже пильні: адже тільки недавно після дзвінків деяких суспільних діячів в одну з приватних московських газет відомій кінооглядачці довелося залишити свою посаду лише тому, що їй недостатньо сподобався фільм Романа Поланського про голокост «Піаніст».

Полювання на відьом, хто б не був його ініціатором, завжди веде до розпалювання нездорових і далеко йдучих пристрастей.

-------------------------------
В тему:

Глобальна трансформація починається з духовного імпульсу

“Володар кілець”: логіка расового мислення

Фашисти в Україні? Де і хто вони?

Жид у вертепі

Привид бродить по Європі. Привид антисемітизму

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи