Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Провести захід самостійно чи звернутись до профі? або Як не перетворити «тимбілдинг» на звичайну пиятику

Організувати «День іменинника» в колективі із 20 чоловік не складно. Так само просто провести «Днюху» для компанії із кількома десятками співробітників, якій  щойно виповнилось рік чи два. Проста дружня атмосфера, кілька канапок та пляшок шампанського — і всі задоволені. Якщо ж не задоволені, то просто змовчать і згодом все забудеться. Зовсім інша справа — свято, яке має здивувати не тільки «своїх», але й запрошених гостей. Ще складніше — захід, що має на меті підняти довіру до бренду, заохотити до співпраці або виділитись на тлі конкурентів. Своїми силами тут точно не обійтися.

Свято «власними руками»

Вирішивши зекономити на організації свята, чи якогось важливого заходу, компанія просто недооцінює масштаби завдань, що постають. І зовсім не бачить «дрібниць», що в результаті неуваги чи недбальства можуть перерости в катастрофу.

Спочатку всі з ентузіазмом беруться за справу, розподіляють ролі і функції. Проте згодом виявляється, що запал ущух, потрібно займатись роботою, а не вигадувати меню чи бігати магазинами в пошуках конфетті, серветок, та надувних кульок.  В результаті щось одне мусить постраждати — або «бутерброди та екшн» або щоденні бізнес-процеси, які самі собою успішно не пройдуть.

Свято на рівні «профі»

На ниві професійної організації свят працюють івент-агенції.  До прикладу, компанія Lioncom (https://lioncom.pro/) влаштовує івенти для приватних та корпоративних замовників вже протягом 14 років. Щоразу — це вдале виконання саме завдяки тому, що все планується і виконується «під ключ», тобто виключно силами професіоналів з багаторічним досвідом.

Допомога івент-агенції потрібна в першу чергу для комплексного  вирішення бізнес-завдань:

  • зростання продажів,
  • підвищення лояльності клієнтів,
  • впізнаваності бренду чи продукції бренду,
  • створення певних уявлень клієнта про бренд чи продукт (наприклад — технологічність, інноваційність, екологічність, інше) .

Вдало організовані івенти допомагають  вибудувати зв'язок з аудиторією, яка знову і знову повертатиметься до «свого,  знайомого».  Гості переживають нові емоції та позитивний досвід разом з брендом, це залишається у них в пам'яті як щось значуще. Надалі ці емоції будуть поширюватися і на всі продукти компанії, формуючи лояльність до бренду.

Практично це ж саме можна сказати і про «внутрішні» заходи в компанії. Один яскравий або нестандартний корпоратив може і колектив згуртувати, і заохотити людей до творчих рішень, і підняти довіру до керівництва.  

«Звертаючись до івент-агенції, ви отримуєте досвід та експертну думку не однієї людини, а команди, що працює з різними ринками, нішами, країнами», — підводить підсумок представник компанії  Lioncom (https://lioncom.pro/).

Як знайти «свою» агенцію для «свого» свята

Інструкція проста:

  1. Визначтесь з тематикою та форматом.  Одні агенції ідеально проводять весілля, а інші — велелюдні міські свята.
  2. Знайдіть агенцію, що відповідає вашим запитам. Шукати можна де завгодно, тут і гул вам у поміч і думкою знайомих  варто поцікавитись.
  3. Вивчіть портфоліо  та досвід потенційного виконавця.  Багаторічний досвід, наявність власного сайту та діючих  сторінок у соцмережах — великий плюс.
  4. Зустріньтесь особисто — ніщо так не налаштовує на плідну співпрацю, як контакт «очі в очі». Іноді кількох фраз чи жестів буває достатньо, щоб зрозуміти, що цим людям можна довіряти, або ж навпаки.
  5. Задавайте правильні запитання. «А що ви робитимете, якщо раптом світло зникне?», «А як ви діятимете, якщо гості розвалять святковий торт раніше потрібного, або хтось «перебере зайвого»?»  У досвідченого івент-мейкера  повинні бути відповіді на всі гострі і неприємні запитання.

Довіртесь відчуттям та інтуїції, і хай ваше свято вдасться!

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи