Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прохання до кримчан відкрити очі і увімкнути мізки

Спецтема:

Севастополь ніхто не буде тримати, тому що це де-факто місто імені російського Чорноморського Флоту, нічого українського в ньому нема. Севастополь хоче приєднатися до Росії? Без проблем: кордон з колючим дротом, в'їзд на територію України (і Криму) за візами, вода і продукти доставляються морем з Росії, ніякої української мови і ніяких мітингів. За мітинг, який ви вчора влаштували в Криму, в Росії вас в асфальт закатають.

Дуже багато (та практично всі) росіяни вважають, що Хрущов абсолютно необгрунтовано передав Крим Україні і що пора б його відібрати. Завдяки напруженій роботі пропагандистів дуже багато кримчан вважають так само. Але переважна більшість з них не в змозі пояснити, навіщо Хрущов це зробив (версії «сп'яну», «він же хохол, ось і подарував» - не розглядаємо) .

Доведеться пояснити. Нагорі Криму є тонкий перешийок, по якому до Криму їдуть потяги з російськими туристами, але не тільки. Ще по ньому проходить Північно-Кримський канал, по якому до Криму надходить вода з річки Дніпро. Саме завдяки цьому каналу в Криму може існувати сільське господарство і жити багато людей. Саме тому Крим приписаний до України - варто перекрити канал і Крим перетвориться на пустелю. Налагодити подачу води якимось іншим способом неможливо, опріснювати морську воду дорого, та й зробити це можна тільки для прибережних міст. Саме тому всі фантазії про відділення Криму були і залишаються фантазіями .

Ще є міжнародний договір, згідно з яким Росія в принципі не може робити замах на територіальну цілісність України. Але нагнітати в Криму істерію і роздувати сепаратизм вона може. В інтересах Кремля створити в Україні гарячу точку по типу Абхазії чи Південної Осетії - це альфа і омега їхньої політики. А вам в цій точці жити. Хочете?

А ще в Криму живуть кримські татари, які не дуже люблять Росію (є причини) і, на відміну від звиклого до курортної расслабухи російського населення, дуже організовані. Їм вже не подобається весь цей ваш сепаратизм, та й розділити долю Абхазії з Південною Осетією вони не хочуть категорично .

 

 

Поки вони протестують мирно. Але якщо продовжите курс на сепаратизм - отримаєте внутрішньокримську громадянську війну. Я анітрохи не перебільшую: татари воювали, багато воювали і в Чечні, і в Осетії. У них є серйозний бойовий досвід і вони по суті своїй воїни на відміну від офісного планктону на мітингах. Кремль якраз війни і домагається. Вам воно треба?

І, нарешті, Севастополь - найбільше "стурбоване" кримське місто. Думаю, що висловлю загальну думку, якщо скажу, що Севастополь ніхто не буде тримати, тому що це де-факто місто імені російського Чорноморського Флоту, нічого українського в ньому немає. Севастополь хоче приєднатися до Росії? Немає проблем: кордон з колючим дротом, в'їзд на територію України (і Криму) за візами, вода і продукти доставляються морем з Росії, ніякої української мови і ніяких мітингів. За мітинг, який ви вчора влаштували в Криму, в Росії вас в асфальт закатають.

Альтернативний варіант - видихнути, перестати бачити за кожним кутом бандерівців і залишитися в Україні, яка вас не чіпає і ні до чого не примушує - живіть, як жили. Приймайте гостей з України та Росії, радійте тому, що у вас все це є, а іншим доводиться за цим їздити :)

Make money, not war.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Хрущов Крима не дарував, а повернув на відновлення, бо там же була катастрофа, татар вигнали, розруха повна, треба було комусь працювати. Про Крим кричать, щоб про Кубань не згадували.
За російський вибір ратують казаки "донського типу". Але ж вони якраз воювали проти росіян, за Гітлера! І прапор, виявляється, у РОА був такий самий як зараз у росіян. Так свастику заборонили, а триколор - ні! :)

VAKULA

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Гарна, розумна стаття!
Кримчани задумайтесь! Справді! Нащо воно вам (Вам воно треба?)!!! )))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А хіба у них є вибір на власну самостійну думку?

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Хрущов Крима не дарував, а повернув на відновлення, бо там же була катастрофа, татар вигнали, розруха повна, треба було комусь працювати. Про Крим кричать, щоб про Кубань не згадували.
За російський вибір ратують казаки "донського типу". Але ж вони якраз воювали проти росіян, за Гітлера! І прапор, виявляється, у РОА був такий самий як зараз у росіян. Так свастику заборонили, а триколор - ні! :)

VAKULA

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Усю цю бучу на півострові підійняли для того, щоб в її димовій завісі сховався і покинув межі України найвидатніший бандит із офісним обличчям.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Політика Путіна продовжує об'єднувати українців.Щоб стати сильним, потрібно змагатися із сильнішим за себе.Дякую.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арн Спокій.
0
Ще не підтримано

Добрий допис .

Найвища влада - влада над собою.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Кримчанам невигідно російське підданство, бо в них буде те, що на ставропіллі, плюс стандартні репресії, "чистка" території. Кущёвка: 2 года спустя , Проект Кавказ - Русские покидают Ставрополье
Росії небезпечно забирати Крим, бо якщо Таврія від України "відійде", то через декілька років до нас прийде і Таврія і усе Чорнозем’я, без усяких вимог російської мови. А Путін розділить долю Януковича.
Кажуть, Ванга пророчила, що перед своїм розвалом, Росія спробує гучно хлопнути дверима...

VAKULA