Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прогулянки на повітрі дієвіші за сиропи від кашлю – заступник міністра МОЗ Олександр Лінчевський

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Неускладнені вірусні інфекції лікувати не потрібно антибіотиками, «імуномодуляторами», сиропами від кашлю, комбінованими препаратами, вважає заступник міністра Міністерства охорони здоров'я Олександр Лінчевський. Ці препарати просуваються фармацевтичним лобі.

linchevskyy-1.jpg

Олександр Лінчевський
Олександр Лінчевський

На своїй сторінці у Facebook він оприлюднив лист, у якому зазначається, що Міністерство охорони здоров’я стурбоване поширеною практикою надмірного та необґрунтованого призначення певних груп препаратів для лікування неускладнених ГРВІ у дітей.

 

"Це інформаційний лист до закладів охорони здоров’я. Ми не збиралися вчити лікарів лікувати застуду і вірусну інфекцію. Є доказова медицина. Це тренд останніх років у світовій медицині, вона говорить вибирати для прийняття рішень лише ту інформацію, яка працює", - сказав Лінчевський на Громадському радіо.

 

Він підкреслив, що це не керівництво для матерів.

"Лікар, який бачить неускладнену вірусну інфекцію, може посилатися на наш лист. Ми перевірили інформацію і за останніми даними, цими групами препаратів такі вірусні інфекції лікувати не потрібно. Йдеться про антибіотики, так звані «імуномодулятори», сиропи від кашлю, комбіновані препарати, гомеопатію. Це не працює. Не існує жодних даних, які б підтверджували ефективність цих препаратів у дітей", – сказав заступник міністра МОЗ.

"Невелика кількість лікарів володіють англійською і мають можливість читати першоджерело. Є лікар, який завалений роботою, у нього купа пацієнтів і дуже мало часу сидіти і відшуковувати новітні знання, які є сьогодні, перевіряти кожен препарат. Освітня прогалина заповнюється фармацевтичним лобі, коли приходять і показують: є цей і цей препарат. Це відкладається в голові. Лікарі теж дивляться телевізор і це працює. Є лікарі, котрі були переконані, що ці препарати не нашкодять, може, трошки покращать. Сучасна світова англомовна європейська й американська наука каже: «Ні!» цим препаратам. Друга причина: аптека. Завдання там — прибуток. Люди приходять і кажуть: «Дайте щось від застуди». Їм кажуть: «Ось, візьміть»", – додав він.

Про вітаміни:

"З вітамінами красива і романтична історія. Здається, вживання вітамінів почалося з лауреата Нобелівської премії Лайнуса Полінга, котрий вживав вітамін С і довів на собі, що він не шкодить у великих кількостях. З тих часів вітамін С став популярним. Згідно з сучасними методами проведення досліджень ефективності препаратів сучасною доказовою медициною, ми кажемо, що вітаміни не є ефективними. Вітамін С можна приймати і він не шкодить, але ефекту на самопочуття пацієнтів це не має жодного".

Олександр Лінчевський каже: "Є прості правила. Дитина хоче бігати — хай бігає, хоче спати — хай спить, не хоче їсти — хай не їсть".

Наші інтереси: 

Важливо знати те, чого не знаєш.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ліки
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи