Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Президент США Байден каже, що Росію не слід брендувати спонсором тероризму

Відповідаючи на запитання, чи слід визнавати Росію державою-спонсором тероризму, Байден коротко відповів журналістам у Білому домі: "Ні". Що це означає?

Річ у тім, що визнання прямо зараз Росії спонсором тероризму призведе до розколу в НАТО, адже далеко не всі країни цього альянсу готові прямо зараз розірвати всі економічні зв'язки з Росією.

Визнання Росії спонсором тероризму можна буде зробити пізніше, коли Європа звикне до життя без російських енергоресурсів. Це може відбутися вже у 2023 році.

Як відомо, 28 липня Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити Росію державою-спонсором тероризму за її дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Після ухвалення в Сенаті аналогічний законопроєкт до Палати представників подала група конгресменів від Демократичної та Республіканської партій.

Державний департамент США несе відповідальність за визнання країн державами-спонсорами тероризму. Однак, попри тиск Конгресу та заклики України, наразі Держдеп не пішов на цей крок. Всьому свій час.

Наші інтереси: 

США надає Україні у війні з Росією найбільше зброї та фінансової підтримки – це для нас найважливіше.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Дійсно, Росія не спонсор, а сама терористка. Якщо Україна - жертва терору, то Байден - шантажу. Якщо зникне сама РФ, то ні з ким буде рвати зв'язки.

Все починається з Любові.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Дійсно, Росія не спонсор, а сама терористка. Якщо Україна - жертва терору, то Байден - шантажу. Якщо зникне сама РФ, то ні з ким буде рвати зв'язки.

Все починається з Любові.