Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Президент Дональд Трамп звільнив главу Пентагону й призначив нового в. о. міністра оборони

Спецтема:

Президент США Дональд Трамп звільнив міністра оборони Марка Еспера і призначив виконувати обов’язки міністра Крістофера Міллера. У Трампа та Еспера розходились позиції із низки питань, зокрема, у зменшенні присутності американських сил на військових базах США в Афганістані, Німеччині та Південній Кореї.

20111203.jpg

Крістофер Міллер, директор Національного центру боротьби з тероризмом, під час слухань у Конгресі, 24 вересня 2020

Про своє рішення президент США Дональд Трамп повідомив у Twitter.

"Я радий повідомити, що Крістофер К. Міллер, високоповажний директор Національного центру боротьби з тероризмом (одноголосно затверджений Сенатом), буде відтепер виконувачем обов'язків міністра оборони. Кріс виконає чудову роботу! Марка Еспера звільнено. Я хочу подякувати йому за роботу", - написав Трамп.

Як повідомляє CNBC, Еспер написав заяву про відставку, готуючись залишити посаду глави Пентагону після того, як із програшем на виборах президента Трампа у відставку йде уся його адміністрація.

У Еспера та Трампа були розбіжності в позиціях, пише Голос Америки. Так, в червні, на тлі заяв президента про можливість залучення військових для наведення ладу в містах у випадку насильницьких дій під час протестів, Еспер повідомив репортерам, що не підтримує використання "Закону про повстання" 1807 року.

Також у Трампа й Еспера розходились позиції із низки інших питань, зокрема, у зменшенні присутності американських сил на військових базах США в Афганістані, Німеччині та Південній Кореї, а також використанні символіки конфедератів в армії, пише USA Today.

Крістофер Чарльз Міллер (Christopher Charles Miller), 1965 р. н.
Крістофер Чарльз Міллер (Christopher Charles Miller), 1965 р. н.
Наші інтереси: 

Вибори-2020 – це розвилка в розвитку США. Міністр оборони має важливе значення для підтримання стабільності переходу США до нового етапу розвитку.   

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи