Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Правий сектор висунув власні вимоги до влади

Спецтема:

«Правий сектор» вимагає від влади та опозиції скасування на сесії Верховної Ради 28 січня законів 16 січня та повної амністії всіх без винятку учасників протестних акцій. Про це заявив один з лідерів об’єднання «Правий сектор» Дмитро Ярош. У разі досягнення компромісу між вдалою та опозицією «Правий сектор» готовий згортати активну діяльність - повідомляє на своєму сайті Радіо Свобода. 

140128-yarosh.jpg

Дмитро Ярош, лідер "Правого сектору"
Дмитро Ярош, лідер "Правого сектору"

Ввечері 27 січня 2014 року на Майдані у Будинку профспілок, на його "секретному" 5-му поверсі, мешканцям якого так полюбляють перемивати кістки російські ЗМІ, відбулася прес-конференція лідерів Правого сектору - руху, який взяв на себе відповідальність практично за всі силові акції під час останніх протестів. Це були унікальні акції, тому що їх масово підтримав народ повідомляє на своєму сайті Олена Білозерська 

У прес-конференції взяли участь лідер Правого сектору і провідник організації "Тризуб" ім.Степана Бандери Дмитро Ярош, головний командир "Тризубу" Андрій Стемпіцький та заступник голови УНА-УНСО Микола Карпюк.

На початку Дмитро Ярош зачитав власну заяву, яку наводимо повністю. 

"ЗАЯВА ДМИТРА ЯРОША — ЛІДЕРА ПРАВОГО СЕКТОРУ

Останні події в Україні довели безальтернативність революційного шляху виборювання Свободи, Справедливості, Добробуту для українського народу. На цьому тлі невиразність позиції лідерів парламентських опозиційних партій та їх боязнь провадити Революцію, зобов'язує мене взяти на себе відповідальність за революційний процес та перебіг подальших подій, зокрема за те, що відбувалося в Україні, що відбувається зараз, та головне, за майбутнє нашої Держави.

Наші дії чіткі та зрозумілі. Наші програмні цілі прагматичні і нефальшиві.

1. Повне перезавантаження влади.
2. Звільнення всіх затриманих, політв’язнів та полонених.
3. Розпуск і заборона антидержавних партій та угруповань.
4. Кардинальне реформування юстиції, правоохоронних органів, спецслужб.
5. Радикальна модернізація держави, прийняття нової Національної Конституції.

Я висловлюю подяку усім бійцям Правого сектору, котрі ціною власної крові виборюють краще майбутнє для своєї нації.
Я висловлюю вдячність десяткам, сотням тисяч українців, котрі піднялися на висоту Національної революції.
Я, нарешті, висловлюю подяку тим представникам національних меншин, котрі пліч-о-пліч з українцями борються за краще майбутнє нашої спільної Батьківщини.

Я звертаюсь до всіх генералів та офіцерів ЗСУ, СБУ, МВС із закликом перейти на сторону народу та припинити кровопролиття.
Ми разом маємо всі шанси стати на заваді планам Кремля розколоти нашу державу і посіяти на українській землі зерна ненависті та ворожнечу.

Ще раз наголошую: Правий сектор гарантує військовикам, працівникам СБУ та МВС безпеку і роботу в оновлених національних силових структурах.

Я звертаюсь до всіх українців, хто повстав в різних кінцях України і не хоче більше терпіти наругу над своїм народом, долучитися до Правого сектору та перемогти.

Закликаю всіх повстанців України виходити на політичний провід Правого сектору для узгодження подальших дій і витворення революційної вертикалі. Єдність і злагодженість повстанського чину — це запорука Перемоги".

Отже, для початку врегулювання надзвичайної ситуації "Правий сектор" ставить свої умови:
1) провести конституційну реформу;
2) припинити силові дії з боку влади;
3) оголосити повну амністію, а саме, звільнити всіх без виключення учасників протестних акцій та закрити всі кримінальні справи і провадження;
4) притягнути до відповідальності уряд Азарова;
5) переформатувати ЦВК;
6) відмінити всі закони, прийняті 16-го січня, що обмежують права і свободи громадян;
7) переформатувати спецпідрозділ “Беркут” і створити якісно інший спецпідрозділ МВС;
8) покарати винних у вбивствах, знущаннях та побитті протестувальників;
9) знайти зниклих активістів Майдану;
10) узаконити існування спортивно-патріотичних організацій;
11) не допустити до влади політиків, які дискредитували себе під час минулого правління (наприклад — Литвин).


"Якби ми не пішли у наступ, - сказав Дмитро Ярош, - жодної революції вже не було б і влада б не вела жодних переговорів ні з опозицією, ні з повсталим народом". Він не виключив, що якщо завтра у парламенті не буде досягнуто компромісу, сутички на вулицях Києва можуть поновитись. Народний гнів призведе до неконтрольованих процесів, які закінчаться великим кровопролиттям.
Водночас, якщо влада піде на поступки народу, Правий сектор готовий згортати активну діяльність - за принципом "поступка в обмін на поступку".

Відповідаючи на питання про взаємини Правого сектору з легальною парламентською опозицією, Дмитро Ярош сказав: "Ми входимо до Самооборони і постійно координуємо свої дії з Андрієм Парубієм як комендантом Майдану, проводимо певні зустрічі з керівниками опозиційних партій. Я дуже сильний противник того, щоб Майдан колоти. Повстанський рух має бути єдиним. Але якби лідери опозиції ще свою позицію більш чітко висвітлювали... Ми бачили як під час останнього віча люди реагували на занадто компромісні рішення.
Ми будемо і далі координувати наші дії з легальною опозицією і робити все для того, щоб Україна була єдиною могутньою державою", - підсумував він. 

"Треба відмовлятися від таких понять, як влада і опозиція, - додав Микола Карпюк. - Опозиція це теж влада, це частинка влади, є просто більшість і є меншість влади. І цей народний рух під назвою "Правий сектор", який стихійно розпочався і переріс зараз у масштабне загальнонаціональне явище - це вже є окрема сила. І ми ратуємо за те, аби в процесі встановлення миру і переформатування майбутнього житття суспільства, встановлення нової структури влади брав участь Дмитро (Ярош - О.Б.) як лідер і представник цього широкого руху". 

Дмитро Ярош запевнив журналістів, що бойової зброї Правий сектор не має, днями у цьому мали нагоду пересвідчитись три іноземні посли, які оглянули, зокрема, 5-й поверх Будинку профспілок. Те, що Правий сектор - це неконтрольовані екстремісти - це міф. Коли було досягнуто угоди про перемир’я, активісти Правого сектору не вдавалися до силових дій. 

На випадок, якщо влада завтра не піде на поступки, Правий сектор має певні оперативні плани, але озвучувати їх перед журналістами не буде. 

Щодо прогнозів на завтрашній день і далі пан Ярош сказав, що якщо влада не дасть задню, то народ буде тиснути далі, і це буде загальнонаціональне повстання, яке починається вже зараз. 

Повне відео від Олени Білозерської: 

 

Відео 5 каналу:

 

 

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи