Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Православна церква України не має жодних заперечень щодо вакцинації

Світ:

Вакцинація, на думку ПЦУ, не суперечить ані Божим заповідям, ані засадам християнської віри. Римо-католицька церква в Україні до вакцинації ставиться не так однозначно.

21022403.jpg

Глава Православної Церкви України - митрополит Епіфаній. Фото: facebook ПЦУ

«Свою позицію щодо щеплень наша церква озвучила ще до початку пандемії, чітко наголосивши на тому, що у Православної церкви України немає жодних заперечень щодо вакцинації в цілому як медичної процедури: вона не суперечить ані Божим заповідям, ані засадам християнської віри. Водночас церква не буде примушувати будь-кого до вакцинації. Процедура вакцинації мусить бути добровільною та усвідомленою. Кожна людина вільна прийняти власне зважене та відповідальне рішення, яке буде спиратися на фахові висновки та рекомендації лікарів, медиків, спеціалістів, буде враховувати стан здоров’я та інші важливі фактори», – йдеться в повідомленні ПЦУ, яке цитує Радіо Свобода.

У ПЦУ зазначили, що церква як інституція, а також священнослужителі не можуть і не повинні «брати на себе відповідальність щодо сертифікації, якості, ефективності, умов транспортування і зберігання доз вакцини, правильності та доцільності для конкретної особи проведення процедури щеплення».

«Адже це – зона відповідальності системи охорони здоров’я та держави. Тому свідомо ставлячись до збереження власного здоров’я та здоров’я оточуючих, розуміючи, що людське життя є дар Божий та має велику цінність, кожен має підійти до цього питання відповідально, ретельно зваживши всі «за» і «проти», в той же час пам’ятаючи, що питання вакцинації не є виключно особистим – воно напряму стосується здоров’я всього народу і життя наших ближніх», – зазначили в ПЦУ.

Як передає Укрінформ, позиція Української греко-католицької церкви щодо вакцинації: "Добровільність, доступність, безпечність".

"Релігійні діячі не повинні бути промоутерами вакцинації, бо це є в компетенції медичних працівників, які повинні всебічно інформувати співгромадян про переваги і ризики вакцинації. Головне, щоб вакцинація була добровільною, ефективною та доступною", – сказав глава УГКЦ Святослав.

Основним є те, щоб держава забезпечила громадянам вільний вибір: вакцинуватися чи ні, а також – якою саме вакциною.

За словами глави УГКЦ, вибір вакцини важливий не лише з точки зору її ефективності та безпечності, а також технології її створення, адже деякі вакцини створюються у спосіб, який порушує значні етичні питання.

Ставлення Римо-католицької церкви в Україні до вакцинації є дещо дискусійним, оскільки "у процес виготовлення деяких вакцин було включено так звану клітинну лінію з тіл абортованих дітей. І це стало головним каменем спотикання, через який в РКЦ не можуть назвати вакцину етично бездоганною".

Єпископ РКЦ в Україні Віталій Кривицький заявив: "Ватикан дозволив вірянам обирати: робити щеплення чи ні. І це є дуже важливе підкреслення – вакцинація не є моральним обов’язком, тому повинна бути добровільною".

Нещодавно Ватикан оприлюднив документ, у якому наголошено, що вакцина не є етично бездоганною, але є морально прийнятною, а Папа Римський Франциск прийняв вакцину від COVID-19, сказано в повідомленні.

Як заявляють мусульмани, вакцинація, якщо немає якоїсь небезпеки для здоров’я людей, є дозволеною і подекуди навіть бажаною.

Муфтій Духовного управління мусульман України Умма Саїд Ісмагілов наголосив, що мусульманський світ схвалює вакцинацію від коронавірусу такою вакциною, що є найбільш безпечною та корисною для людини, але яка з вакцин буде такою, наразі невідомо.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, у що виродилася Церква.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Сумно ! Вкотре доказ, що названі "релігії" - це насправді віросповідання, доктрини.

Вони не допускають зв'язку з Богом-Творцем Усесвіту, оскільки пропонують покладатися на якісь матеріяльні вироби.
Тобто, людина - це раб: покірно має слухати медицину, а не розвивати свої Богом дані природні властивості.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Сумно ! Вкотре доказ, що названі "релігії" - це насправді віросповідання, доктрини.

Вони не допускають зв'язку з Богом-Творцем Усесвіту, оскільки пропонують покладатися на якісь матеріяльні вироби.
Тобто, людина - це раб: покірно має слухати медицину, а не розвивати свої Богом дані природні властивості.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !