Зображення користувача Олег Подорожній.
Олег Подорожній
  • Відвідувань: 14
  • Переглядів: 18

Праноїдство. Костянтин Ропаєв.

Життя без їжі - Досвід праноїда. Інтерв'ю з Костянтином Ропаєвим.

Як виглядав ваш перехід по щабелях піраміди харчування? З чого почалося? І як довго тривав цей процес?
Мій перехід тривав 2 роки. Спочатку відмова від великої кількості їжі, потім від м'ясного, далі тільки сира їжа. І потім різко перейшов на праноїдство.

З якими труднощами довелося зіткнутися і як вдалося їх вирішити?
Я чув, що люди стикаються з труднощами на цьому шляху. Може здасться це дивним, але у мене не було взагалі ніяких труднощів. Я знав, що і для чого роблю. Мій розум вже був підготовлений до цього еволюційного процесу. Він уже не раз проробляв подібні зміни і трансформації. Правда, вони були трохи в іншому руслі. Труднощі виникають від нерозуміння того, з чим ти стикаєшся. Я знаю, що для багатьох цей перехід відбувався інтуїтивно. Робили все методом проб і помилок.

У моєму випадку все інакше. У цьому мені допомогло те, що я довгий час вивчав як працює розум, його фундаментальні закони, причинно наслідкові зв'язки. Можна сказати, що я знаю як розум гіпнотизує нашу сутність і як цьому покласти край. Я впевнений, що розгадав якийсь універсальний секрет. Справа в тому, що будь-яке переконання, в тому числі науковий підхід, будується на базових законах логіки. Їх можна вивчити, але цього не вчать в соціумі і книгах. Розум, це те, що відділяє людину від реальності. Він є бар'єром, але не реальністю. Проблема людей - вони вивчають бар'єр і за цими даними будують припущення про все інше. Логічно припустити, що в підсумку такого підходу світ сприймається спотвореним. І все що ми про нього знаємо, відображає лише закони самої логіки, але не світу. Розуміючи це на самому глибокому рівні не складно стати не прив'язаним до тих ідей, які тобі вклали з дитинства. Коли ж починаєш довіряти не розуму, а своєму тілу - все стає на свої місця.

Тіло діє прямо, без втручання нашого забрудненого розуму. Так, тіло керується розумом і часто дурними і шкідливими командами. Але, якщо цей потік зруйнувати і зупинити, то тіло «розповість», навчить простоті й мінімалізму. Саме такий підхід я застосовую. І зокрема з питанням про праноїдство я вчинив так само. Я дав тілу все зробити самому. Мій розум вже давно не ворог йому. На самому початку мого шляху це була справжня битва. Але розум здався. Зараз він слуга.

Ви згадували, що важливу роль в переході на праноїдство грають - фізичні навантаження. Розкажіть про свої тренування. І чи є якісь відмінності в заняттях спортом при звичайному харчуванні, фрукторіанстві, харчуванні соками і праноїдстві?

Тепер мої тренування проходять так: 15 хвилин - Гунфу - розтягування дев'яти ниток. 20 хвилин - базовий комплекс вправ по стрейчингу та підготовці суглобів з тайцзи цюань. 20 хвилин йога. 30 хвилин - віджимання на одній руці, прес, присідання на одній нозі, силова робота з м'язами рук, спини, грудей. 30 хвилин - Базова вправа Тайцзи цюань - «стовп». Потім повторення форм стилю Чень.

Основна відмінність в перенесенні навантажень тілом при різному «стилі» харчування в тому , що при праноїдстві відсутня крипатура на наступний день. І потрібно зрозуміти один аспект. Будь-яка їжа заважає тілу. З моєї точки зору не важливо що ви їсте, будь то фрукти, овочі або соки. Це все не потрібно тілу взагалі. Всі ці так звані ступені переходу - всього лише щаблі переконання вашого розуму. З погляду корисності для тіла - вони марні. Ваше тіло вже сформуване, якщо ви читаєте ці рядки. Вам більше нічого не потрібно. І всі зусилля , що ви робите на шляху до праноїдства - це просто процес повільного переконання себе , що такий перехід можливий. Адже по суті , людям дуже довго промивали мізки з приводу потрібності харчування. І ось так просто взяти і зрозуміти це можуть далеко не всі. Деяким же на це потрібен час , якщо при цьому вони будуть неухильно розбиратися в суті питання.

Що станеться з людиною , якщо вона почне наполегливо займатися в тренажерному залі і перестане їсти (уявляючи собі , що він вже перейшов на праноїдство)?
Я вважаю , що еволюція в разі праноїдства, повинна торкнутися вашого розуму, вашої звички думати і приймати рішення. У разі занять спортом я вважаю вам доведеться зрозуміти, що звичайні навантаження тренажерного залу шкодять тілу. Чого зазвичай хочуть люди, які відвідують його? Як првило мати косметичний ефект. Таке ставлення до тіла як до товару - один із бичів людей. Вони напружуються там, де цього робити взагалі не потрібно.

Стандарти занять спортом для звичайної людини не можна застововувати до праноїда. І справа тут не в масі або силі. Я вважаю , що праноїдство розвиває більшу силу на один кілограм маси порівняно із звичайною людиною. У звичайної людини його м'язи це своєрідні пухлини тканин. І вони не мають силу, потрібну людині для правильного життя. Вони мають пружність і пам'ять для того, як штовхати або тягнути. Але це не сила. Справжня сила розвивається при вивченні східних єдиноборств і їх основи - рухів великого межі. Розвиток такої сили дасть людині і молодість, гнучкість і витривалість. Що ж роблять в сучасних тренажерних залах? Там готують , якихось монстрів - вбивць. Всі ці наслідування бійцям і війнам... Війна повинна припинитися. Саме це має бути базою праноїда. Коли він не їсть - він припиняє війну розуму проти тіла. А значить наступний етап - дати тілу відновити себе до природних функцій. Ця тема складна і швидко її не можна розібрати. Коротенько скажу - тіло людини повинно нагадувати за своїми функціями тіло мавпи. Людина з легкістю повинна виконувати ті піруети, які робить мавпа. Ну і плюс ще потрібно розвинути властиві тільки людині рухи. В основному вони пов'язані з прямоходінням. Що ж виходить у разі професійного спорту? Наприклад, у мене був серйозний досвід заняття легкою атлетикою. Я стрибав і бігав на високому професійному рівні. До чого це привело? Мої м'язи ніг мають величезну силу, але і з такою ж силою вони були забиті, напружені і фактично розбиті. Коли я почав займатися ними правильно, я зустрів недовіру свого тіла до розуму. М'язи ніяк не хотіли розслаблятися. Всередині просто були клубки нервів.

Це звичайними людьми сприймається позитивно. Колись і я так думав. І мені коштувало зусиль відновити еластичність тканин і розтяжку. Це вийшло тільки коли я переконав тіло , що розум йому не ворог. Так би мовити вони подружилися і я примирив давніх ворогів. А ворогами вони стали під гіпнозом соціуму в ранньому віці. Мене хотіли бачити спортсменом. Ось я і намагався їм бути. Тому, повертаючись до вашого питання, наполегливо займатися в тренажерному залі - не означає робити це бездумно і зі старими поглядами. Людині не потрібні тренажери. Він сам собі тренажер. Потрібно звідкись дізнатися про правильну методику розвитку свого тіла. Тренажери в цьому не допоможуть. Ще раз повторю. Праноїдство - це еволюція абсолютно на всіх рівнях буття. Ставлення до тіла і до його навантажень теж має змінитися. Якщо людина, яка намагається перейти на такий спосіб життя це не розуміє - його чекають численні розчарування. До цього нового способу життя не можна прийти зі старими ідеями.

З переходом на сироїдіння і фрукторіанство з'являється неймовірна легкість в тілі і одночасно порожнеча в шлунку. Це незвичний стан. Багато хто думає постійно про їжу. На що можна переключити свою увагу, щоб хоч якось позбутися нав'язливих думок і старих стереотипів?

Я вважаю , що ця нав'язлива ідея дана для допомоги людині. Потрібно якраз переключити свою увагу на те, чому ви весь час думаєте про їжу, навіть не дивлячись на те, що вам легко і добре. Розумієте , яка дурість сидить в умах людей? Вони не довіряють своїй легкості і гарному настрою. Їм простіше прийняти, що з ними щось не так. Їм простіше кудись бігти, щоб все виправити і зробити якось правильно, згідно загальноприйнятим правлилам. Вони вже розучилися довіряти своєму тілу і радіти тому, що є. Ця гонка, ця жадібність і не дає людям бути вільними.

Порожнеча в шлунку, це як легкість після зняття зі спини мішка з каменями. Це має сприйматися тільки позитивно. Наприклад, я вже й забув що таке легкість у шлунку, так як для мене це норма і мені просто вже немає з чим порівнювати. Лише звичка отримувати задоволення від їжі і асоціація цього з повним шлунком змушує розум людини відчувати щось недобре, коли шлунок порожній. Розум відчуває підступ і переживає, що нова порція задоволення буде отримана не так легко, як це може статися у разі наповнення шлунку їжею. При цьому не важливо, яка це їжа, хоч фрукти, хоч смаженя. Різниці немає. Уму доводиться думати, чим замінити це задоволення, якщо надходить команда терпіти так званий голод. Він бунтує. Він за своєю суттю лінивець і не вміє отримувати насолоду просто від життя. Я порівнюю прийняття їжі з наркоманією. І такі думки про їжу - це ломка.

Не можна тікати від цієї ломки і не думати про неї. Якщо ви не знайдете в собі всі важелі, за які смикає розум - вам ніколи з цим не впоратися. Тому всі перешкоди - це ваша перевірка та індикатори того місця, над яким потрібно працювати розумом. Вам потрібно його переконати і створити аргументи «за». Саме так чинили вам в дитинстві, коли привчали вас їсти те, що ви їли. Я багато говорю з людьми на тему дитячої «любові» до продуктів.

Цим людям складно навіть уявити, що ці смакові звички їм прищепили вихователі. Пручається не людина, а його розум зі звичками. Але всі з легкістю погоджуються, що м'ясо ніхто не хотів їсти в дитинстві. Треба бути об'єктивним до себе і вміти дивитися правді в очі, якою б вона не була складною, неприємною. Потрібно мати силу прийняти наслідки усвідомлення цієї правди.

Чи займаєтесь якимись відомими духовними практиками або створюєте свої? Що це дає або в чому допомагає?
Це широке питання. Духовність проаналізована мною з усіх боків і я маю на це свій погляд. Для мене духовність це насамперед повернення до того, що тіло є єдине мірило правильності життя. Я багато вивчав старі мови в якійсь мірі навіть зробив невеликий переворот у цій системі знань. Виходячи зі старого змісту слів потрібно зрозуміти всі сучасні трактати з духовності по -іншому. Справа в тому, що все, що про духовність знає сучасна людина, береться або з книжкових джерел, або зі слів популяризаторів, які часто самі не розуміють про що говорять. Духовність не має нічого спільного з мораллю, етикою. Хоча з тих правил, яким дотримувалися духовні люди в старі часи, і була виведена мораль, але сліпе їх повторення без знання основ призвело цивілізацію до боротьби: хто за, той правий, хто проти той помиляється. Це знищує людей і спотворює їх роль на землі. До речі таке ж лихо відбувається з землею через поїдання їжі. Адже не складно зрозуміти як би змінилося наше життя, коли б люди просто перестали готувати їжу... але, я впевнений цьому не бути. Занадто багато всього тут замішано вже.

Так от роблячи висновки з того що я знаю, я ставлю знак дорівнює між Духом, Духовністю, Дхьян, Диханням, Дзен і Сном. Навіть етимологічно ці слова народилися один з іншого і мають один і той же корінь. Таким чином Дзен - є більш правильний опис духовності. А практика робота з диханням, тобто з духом і є єдина практика духовності. Все це привело мене до даосизму, в його старому прояві, як до єдино можливого рівноважного способу життя людини. Яке було моє здивування, коли я дізнався, що внутрішня алхімія даосів і є праноїдство. Але повторюся, це все мої висновки і для того щоб і ви заразилися ними , потрібно багато всього вам розповісти і показати...

Ви згадували, що для того, щоб перейти на праноїдство, потрібно еволюціонувати в усіх відношеннях (у фізичному, ментальному та духовному плані). Могли б розповісти про це докладніше. Якими якостями повинна володіти така людина?

Еволюційно людина повинна стати спостерігачем і подорожнім. Все що цьому заважає - це наші звички. Вони сидять і в нашому способі мислити, і в способі рухатися, у відносинах з іншими людьми, в цілях і бажаннях. Коли ми говоримо про еволюцію - ми просто говоримо про повернення до простоти. Цьому заважає наш розум, який є просто зациклений набір звичок, який сам себе мотивує і виправдовує. Він не пов'язаний з реальністю і в підсумку просто вбиває людей. Так само цей ілюзорний розум володіє майже всіма ідеями, навіть тими, які підміняють нам істину.

У фізичному плані він змушує ставитися до тіла як до сміттєзвалища,спонукає нас знущатися над тілом і слідувати чужим ідеям. Ми забуваємо себе і вже не можемо жити без гонки за стандартами. На ментальному плані він відгороджує нас від реальності. Навіть саме слово реальність вже означає звід правил і припущень, які не мають нічого спільного з дійсністю. Як би не звучало це нерозумно, але я знаю, що земля не може бути круглою, але ви бачите знімки з космосу і вас це переконує у зворотному. Ви ж здивуєтеся, але я маю докази, що вона плоска.

Ці докази лежать у тій же площині що і тема життя без їжі. У це складно повірити, але можна перевірити. Що стосується духовного плану, то спочатку потрібно визначити де цей духовний план? От ви приходите в лікарню до лікаря дієтолога і бачите перед собою товсту жінку, що явно страждає зайвою вагою з кучею проблем на фізичному та інтелектуальному плані. Ви будете слухати її розповіді про дієти? Думаю ні, але як не дивно більшість людей слухає. Що з цими людьми не так ? Чому вони сліпі? Все через те, що ніхто не перевіряє все сам на собі й привчається з дитинства вірити розповідям. Мене запитують, чи може праноїд бути повним? Саме питання змушує посміхатися. Як може людина, яка так багато зрозуміла про тіло і їжу спотворювати тіло? Це виключено. Теж саме і з духовністю. Куди переважна більшість йде за духовністю? 

Зазвичай це релігії і в самому кращому випадку до гуру. Але хіба ви повинні слухати і довіряти гуру - дієтологів, які закинули своє тіло, обгрунтовуючи це тлінністю матерії? Якщо ви вірите в таку духовність - з вами щось не так. Не можна відмовлятися від любові до себе і при цьому нібито любити інших. Це мінімум неусвідомлений самообман. А максимум - це бізнес і гра. Я скрізь зустрічаю людей з наборами штампів і стереотипів. Зазвичай нічого з цим не роблю. Кожен повинен прийти до цього сам.

Це внутрішнє зростання. Але люди просять допомогти, розповісти, спрямувати. Іноді відгукуюся і спілкуюся. Але, на жаль та маса неусвідомленого, яка тисне на одну людину, що намагається вирватися з полону ілюзії, настільки велика, що люди ламаються і здаються. Коли я кажу що поїдання їжі це наркоманія, то я так само вважаю, що невірне ставлення до реальності - теж наркоманія.

Наркоманія на рівні ідей і сліпого підпорядкування. Еволюція повинна змінити людину зсередини повністю, як би розкрити цю «консервну банку з протухлою рибою». Якщо говорити про те, що вийде в підсумку, про ті якості, які у людини виникнуть, то ми побачимо спокійну, здорову, сильну людину, яка на перше місце ставить довголіття і рівновагу. Мало що з минулих цілей його буде спокушати, тому як він вже розуміє до чого вони ведуть насправді і що вони йому вже зробили поганого.

З переходом на новий рівень свідомості, чи з'явилося у вашому житті щось нове? Які-небудь здібності, які збагачують буття?
Те, що я не їм і не залежу від їжі, це не перша трансформація в моєму житті. І знаю що не остання. Велику роль конкретно в цьому переході зіграла моя друга половинка. Її підтримка та інтуїція були важливі для мене і найбільшим досягненням я вважаю те, що ми знайшли один одного. Що ж до здібностей - то здатність цінувати наші відносини, і розуміти, що вони зробили з тобою, я б назвав найважливішими здібностями.

Якщо ж ви питаєте про якісь надприродні можливості, то я прагматик і реаліст. Все що людині доступно - це досконале володіння своїм тілом і розумом. Якщо з розумом все ясно особисто для мене, то тіло моє зазнає значних змін. Фактично я будую його наново. Дуже сильно вражає, що деякі аспекти його роботи стають навіть краще, ніж у дні далекої спортивної юності. Це приголомшливо. Ідуть геть багато проблем, які звичайна медицина просто не в змозі вирішити. Справа в тому, що я давно займався цілительством і знаю не з чуток як страждають люди і як важко деколи їм зміцніти.

Якщо не всі проблеми, то переважна більшість з них пройдуть, вони повернуть тілу його первозданність. Я б навіть гарантію дав, але за умови, що все буде виконано в точності. Сам факт життя без їжі - це вже фантастика для минулого панівного розуму. Я вже звик сприймати чудеса, що відбуваються особисто зі мною, просто і спокійно. Та й коли ти розумієш трохи глибше життя, то чудесами це вже не здається. Люди здатні на набагато більші звершення, ніж їм здається після доморощеного виховання. Важливо не плутати ці звершення з голлівудськими еталонами понад людей.

Якщо людина не хворіє, енергійний як у дитинстві і щасливий - це найважливіші здібності. А всі трюки людина освоює тільки для того, щоб непрямими способами прийти до енергії, молодості та довголіття. Але й трюками я теж володію. Надможливості це теж одна з пасток розуму. Люди вимагають надможливості, але по факту - скільки людей можуть просто сісти на шпагат? Ніхто по справжньому не займаються своїм тілом і тому нам здається чимось нереальним те, що роблять шаолінські ченці наприклад. А це насправді пересічні можливості. Це може кожен.

Мігли б коротко описати керівництво до виходу з СИСТЕМИ?
Хороше питання. Система передбачає структуру і постійне підтримання її життєздатності. Якщо ви починаєте її руйнувати, то після деякого опору вона здається. Справа в тому , що розум не любить перенапруження і якщо воно настає, то він все спрощує, щоб зберегти свого донора. Це спрощення може відбутися через проблеми, які він підкидає господареві тіла, або він просто погоджується з новою дійсністю, яку йому нав"язують. Важливо щоб той, хто хоче вийти з системи був твердий у своєму намірі і дисциплінований. Насправді дисципліна - це наше все. Без неї ми просто пил біля дороги.

Дуже сильно шкодить системі переоцінка цінностей і свого минулого. Це вибиває грунт у неї з-під ніг. Але це не проходить безболісно. До цього потрібно готуватися. Потім дам поради про життя без їжі тим, хто хоче еволюціонувати через відмову від їжі. Але це півсправи. Важливо так само зрозуміти, що їжа лише перше і основне бажання людини. Але за ним слідують бажання сексу, бажання створити сім'ю, бажання мати багатство і блага, далі йде бажання влади, потім хочеться знань і нарешті, людина мріє про мудрість. Всі ці зупинки, це пастки. І 99,9 % людей попадаються в них. Рідко кому вдається дійти до розуміння що багатство і знання це насправді вороги людини. Про мудрість я і говорити не буду. Це складні теми. Але найбільша частина населення землі живе тільки думками про черговий прийом їжі. Коли на це дивишся і розумієш всю ситуацію цілком - стає сумно. Навіть сам не знаю, навіщо я сумую в цей час. Напевно розумію, що життя кругом могло бути діаметрально іншим. Може це туга по роду (кореням)...

Практикуючим, які ризикнуть кинути виклик своїм стереотипам, я б порадив обдумати і прийняти те, що коли ви дійдете до мети, вона вже буде не тією, до якої ви йшли. Як би дивно це не звучало. Якщо ви це не зрозумієте - вам не вистачить дисципліни закінчити справу. В дорозі ви будете викидати весь мотлох з розуму і тіла, а це створить нові способи і цілі. Але основа вашого пошуку повинна бути справжньою, непохитною і щирою. Що ж це таке? Що ви ні за яких обставин не зрадите? Я впевнений, що це тільки ідея свободи. Але не беріть на себе чужі ноші. Свобода - це справа особистого виклику.

Поради:
1) Вам потрібно зрозуміти , що прийняття їжі - це наркоманія. Все, що Ви знаєте про наркотики, про тих людей, які намагаються з них зіскочити, це все підходить і до Вас, якщо Ви почнете цим займатися.

2) Почніть з підготовки розуму. Ви повинні все про це дізнатися. Ви повинні все це спробувати осмислити. Уявити собі, щоб відчути де у Вас вже заздалегідь виникнуть камені спотикання. Потрібно спочатку підготувати свій розум. Це дуже важливо. Якщо розум має аргументи, йому простіше з цим усім впоратися.

3) Ці речі - доступні одиницям на Землі. Ви повинні розуміти, що якщо Ви хочете увійти в коло цих людей, Ви повинні еволюціонувати повністю. Фізично, емоційно, інтелектуально, свідомо, як завгодно. Тільки якщо Ви зрозумієте, що Вам належить шлях еволюції, то Ви завжди залишитеся без споживання їжі.

4) Вчитися жити без їжі, потрібно обов'язково поступово. Потрібно пройти всі етапи від звичайної їжі, потім відмовись від м'яса, від приготування вареного, потім тільки сира їжа, потім фрукти, потім рідка їжа. Зрештою - відсутність їжі та води. Все це Ви повинні робити з легкістю. Якщо у Вас напруга, якщо Ви не відчуваєте легкість - не форсує події, тому що Ваш розум ще не підготовлений.

5) Важливо розуміти з якого етапу Ви стартуєте. Кожне тіло є наслідком Вашого способу життя, воно забруднено, хворіє, знаходиться в тому стані, в якому Ви і Ваш розум може довіриться тілу, а тіло може довіриться розуму. Тому Ви починаєте з етапу не дуже приємного, якщо Ваше тіло хворе. Його треба спочатку вилікувати. Знову ж, може дрібними голодуваннями, потихеньку привести його в порядок. І потім починати більш великі кроки в цьому напрямку. Обов'язково це виконаєте.

6) Будьте готові до засудження, неприйняття викладених ідей. Здійсніть заходи для мінімізування впливу оточуючих Вас людей. Справа в тому, що на першому етапі Ви будете не готові сперечатися з їх аргументами. А Ваш аргумент з'явиться тільки після того, коли Ви на власному досвіді все це відчуєте.

7) Довіртеся тілесному розуму. Поки Ви ще не знаєте, що це таке. Він прокинеться, як тільки Ви почнете жити заради тіла, а не заради звичок розуму. Ваш тілесний розум повинен зайняти у Вашій свідомості - 50 %, а не 2-5%, як це відбувається зараз. Ваш звичайний розум, повинен бути йому слугою, тобто у них повинен бути мінімум - паритет. А максимум, це коли тілесний розум управляє Вашим життям. Приготуйтеся його розвинути. І Ви повинні розуміти, що не розвинувши його у Вас будуть складнощі. Тілесний розум - це те, почуття правильності, та інтуїція, яка Вас повинна вести до правильному функціонуванню Вашого тіла.

8) Обов'язково паралельно розвивайте Ваш тілесний розум за допомогою будь-яких практик. Найкраще, що є на Землі, я вважаю це - вивчення Великого межі - Тай Дзи, в який входить і йога і розтяжка і так звані духовні практики. Я б Вам порадив цим зайнятися.

9) Ви повинні зрозуміти, що коли Ви відмовтеся від їжі, то Ваше життя, накриє якась порожнеча. Справа в тому, що всі стимули, які були у Вашому житті, вони зникнуть поступово. І цю порожнечу Ви повинні заповнити, тому що, якщо Ви це не зробите, Ваш розум буде насідати, він намагатиметься захопити все в свої руки і знову привести Вас до старого способу життя. Ваші стимули знаходяться в якійсь іншій площині, у площині буття, радості, в площині досягнення цілей, дисципліни. Ви повинні обов'язково їх знайти, і обов'язково заповнити нішу, цими стимулами.

10) І останній пункт, це фізичні вправи. Це дуже важливий і найважливіший пункт. Якщо Ви не будете займатися своїм тілом, в процесі переходу на відсутність їжі, то Ваше тіло помре. Я Вам точно це говорю. Все що я перерахував вище, готувало до цього висновку. Що Ваше тіло повинно діяти згідно з Вашим відношенням до Вашого світу. Якщо Ваше ставлення буде диванне (ліниве), то Ваше тіло помре. По-справжньому пізнати себе, по- справжньому стати духовним і по- справжньому прийняти себе, Ви зможете тільки відмовившись від їжі.

ВАГА
Я нічого не їм, і це називають - праноїдством, сонцеїдством, бретаріанством. Найкраще назвати це просто - неїдством. Неїдство - якось не звучить, тому придумали термін - праноїдство. Насправді прани не існує, і істи її неможливо. Це просто символічний образ вітальної енергії. Я вважаю що всі ці терміни не описують це явище, від того не вірні. Я довго думав, перш ніж розповідати про це іншим, але наважився. Справа в тому, що коли Ви говорите, що нічого не їсте. То, навіть близькі люди реагують на це негативно. І вони в цьому не винні, бо реагує не сама людина, а його звички, його розум. Річ утім, що всі навколо їдять і цей спосіб життя у людей з дитинства. Коли Ви їм говорите, що не їсте, вони не розуміють всього цього. Природно вони сприймають Вас як чужака, дуже негативно. Хоча самі дивуються своїм емоціям. Тобто вони з них виходять спонтанно.

Цей шлях досить довгий. І кожен з Вас, хто спробує пройти його, зіткнеться з масою проблем. Давайте спробуємо зрозуміти мене таким як я є, або станьте самі такою людиною. І чи варто взагалі це робити. Для цього потрібно розібрати кілька понять, які є в основі правильного харчування, нормальної ваги, функціонування тіла або здатності жити без їжі.

1) Я не їм, тобто не залежу від харчування. Харчування не впливає на прийняття рішень у моєму житті. Здавалося б прості слова, але спробуйте застосувати їх до себе.
2)Що таке нормальна вага? Ви можете привести загальновідому формулу - зріст мінус 100 кг - це наче норма. А звідки вона взялася? Природно якісь вчені робили певні тести на адекватність фізичних навантажень і вивели таку формулу. Я Вам скажу, що орієнтуватися на неї дуже неправильно. Ваша оптимальна вага виражається в тому, яке навантаження Ви можете виконувати. Функціонування Вашого тіла завжди адекватно завданням, які Ви перед ним ставите. Вдумайтеся в цю фразу. Якщо дитина не може підняти голову, це його завдання. Він намагається це зробити, і по-цьому його тіло під це підлаштовується. Якщо штангіст не може підняти штангу, він намагається це зробити - це завдання, яке ставить розум тілу, і штангіст намагається це зробити. Тому в даному випадку дитину або штангіста - їх оптимальна вага буде залежати від того, які завдання вони будуть перед собою ставити і чи може тіло виконувати ці завдання. Якщо Ви сидите на дивані і нічого не робите, то завдання сидіти на дивані і нічого не робити автоматично змушує тіло, мати таку вагу, яка буде оптимальна цьому завданню. Вже саме поняття цієї ідеї, наводить Вас на роздуми, що ж таке - оптимальна вага. Якщо людина сидить в позі лотоса в самадхі в печері, яка вага їй потрібна? Та практично ніякої.

Інше питання, як Ви оцінюєте цю вагу з боку. Ніколи не можна намагатися свою вагу оптимізувати з тієї точки зору, як хтось про Вас скаже, з точки зору ідеалів, які нав'язані нам ззовні. Адже коріння всіх цих ідеалів - це заздрість і лінь. Ви хочете мати тіло, як у якоїсь людини, але Ви не можете собі це дозволити - ось ці два ворога між собою борються. І ви намагаєтеся підлаштуватися під чужі ідеали. Насправді те, які команди Ви тілу даєте, така вага у Вас і буде. Якщо Ви ці команди не даєте, не просто за допомогою слів - я хочу, я хочу, я хочу, а реальні фізичні вправи, реальні навантаження. Якщо Ви ходите наприклад 10 км, то Ваше тіло поступово підлаштується під ці 10км. Ще я зробив розрахунки : Припустимо Ви досягли ваги 70 кг., В 18 років. Скільки грам ваги Ви набирали в один день? Розділимо це на два етапи. Внутрішньоутробний розвиток і після. Так от виявляється , що середня вага дитини 3-3,5 кг. Якщо візьмемо 270 днів і ці 3,5 кг. , То за один день Ви набираєте приблизно 10 грамів ваги . Тепер візьмемо наступний етап Вашого розвитку . Дорослішання - до 18 років. Віднімаємо від 70 кг ( середня вага в 18 років), 3,5 кг. (Початкова вага), ділимо на дні. І що ми отримуємо? 360 днів х 18 років = 6480 днів. 6580 днів / ( 70кг - 3,5 кг ) = 9,7 гр .. в день.

Приблизно 10 гр в день. У цих десяти грамах, 80 % рідини. Ви ж перебуваєте на 80% з води. Тобто фактично ви набираєте2 гр твердої речовини в день + 8 грам води. І це незалежно від того, скільки ви з'їсте. Ви можете з'їсти 2 кг, випити два літри , але ви наберете 10 гр в день. Ви можете сказати, ну я можу поправитися за місяць на два кілограми. Але в якийсь інший час, Ви не будете цього робити. Вага буде як гойдалки в рівновазі. Якщо все-таки порахувати тривалий проміжок часу, то це виходить 10 гр., В день. Набір ваги не залежить від того, скільки Ви їсте. Цю ідею слід добре обсмоктати в голові, щоб ви розуміли, що обсяг їжі - це далеко не головне. У скептиків відразу виникають певне питання. Добре, а от решта їжи з цих двох кілограмів, 1990 гр., Йде на енергообмін. Цих академіків, які дуже добре вивчали це питання, потрібно запитати, а що відбувається з людьми , які важать наприклад 150-200 кг.? Вони що, Бетмени? Куди дівається їх енергія? Вони що, вистрибуть на будинок? Вони рятують світ своєю вагою? Куди йде зайва енергія? Чому вона не робить їм нічого хорошого? Чому вони не можуть ходити? Чому вони хворіють і рано помирають? Щось тут не в'яжеться... Для того, щоб це зрозуміти. Потрібно розглянути питання енегообміну. Але поки повернемося до скелету.

СКЕЛЕТ
Скелет - це каркас тіла. Але тут треба звернути увагу на одну річ. Якщо Ви вже стали батьком, Ви знаєте, що дитина росте незалежно від того, як ви його годуєте. Ви звичайно щось йому даєте, але звичайно в дитинстві діти погано їдять і мало, але вони все одно зростають. Я не кажу про ширину, я говорю зростанні вгору. Всі знають, що існують зони росту. Поки вони відкриті, дитина росте. Коли вони закриті, дитина припиняє зростати. Тоді яку роль тут відіграє їжа, якщо він припиняє рости автоматично?

Ви можете подивитися фотографії голодних дітей в Африці, які помирають від голоду. У них у всіх довгі кістки. Незалежно від того, що вони їдять, їх кістки все одно зростають. Тут потрібно зрозуміти, як у них взагалі формується організм. Справа в тому, що кістки це основний елемент, який надходить в тіло дитини від батька. А м'язи - це основний елемент, який надходить в тіло дитини від матері. Тобто в яйцеклітині закладена інформація від матері, це м'язова маса, волокна. А в спермотозоїді закладена інформація від батька. Тому в цих двох елементах існує певна програма, яка вас повинна довести до певного рівня, визначеного зліпка вашого батька.

Тобто Ви повинні бути приблизно таким же як він. А вже всі інші впливи із зовні, вони заважають вам бути його точною копією. Ви можете бути вище, або нижче, або трошки від них відрізняться. Це все завдяки вашому опору і дії. Але незалежно від того скільки ви їсте, ваші кістки все одно наберуть те зростання, який повинен у них бути. Це серйозна заява, його тільки можна перевірити обмежуючи харчування дитини. Хоча, якщо ви проведете дослідження на тих же голодних дітях, ви знайдете підтвердження. Ще дуже важливий аспект, як би ви не годували свою дитину (багато хто годує його щоб він виріс), нічого не виходить. Ви все одно йдете до лікарів, все одно дізнаєтесь про зони росту. Ви його перегодовуєте, у результаті він росте тільки в широчінь , а вгору ніяк.

Про що це говорить. Потрібно задуматися, чи впливає їжа або обсяги їжі на ріст організму. Швидше за все, ця ідея не вивчена і просто, коли людина намагається себе вивчити, розум придумує якісь гіпотези, потім вони розвиваються і виходить те, що ми знаємо про наше тіло, про науку. Ви повинні зрозуміти цей приклад на мені. Я не їм досить довгий час, і мій стан стає тільки краще. Краще, ніж було тоді, коли я їв. А я займаюся фізичними навантаженнями по 2 години на день, це обов'язково (потім поясню чому). І виконання їх стає більш кращим, тобто я не роблю менше, не роблю гірше - я роблю більше і краще.

ЕНЕРГІЯ
Енергія, яка потрібна для функціонування тіла - це взагалі величезний міф. Вважаю, що в основі цього міфу, лежить недовіра людей до того, що можна нічого не їсти. Як ми собі це все уявляємо - типу енергія потрібна для того, щоб тіло функціонувало. Потрібно змінити взагалі сам підхід до цього терміну. Енергія не виникає в процесі розпаду якихось там елементів у вашому організмі. Енергія - це імпульс, звичайний імпульс, тобто фактично це розряд електричного струму. Саме він запускає всі органи. Можна назвати це електричним струмом, можна назвати це - вібрації. Фактично це одне і теж, якщо розібратися. І ніхто не знає звідки з'являються вібрації, ніхто не може зрозуміти звідки з'являється електричний струм, він просто є. Але енергія це є - імпульс. Це не є розпад елементів, а це - імпульс. Серце це те, що запускає імпульси в нашому організмі. Початковий імпульс вашому серцю дає ваша мати, коли ви знаходитесь в її утробі. Якщо ви навіть подивитеся наприклад, як перший раз починає битися серце, то це відбувається під впливом тієї атмосфери, в якій плід знаходиться і там відбуваються вібрації і воно запускає процес биття серця, коли його м'язи вже готові до цього.

Середовище в якому це може статися - вода. Без води неможливо, щоб якийсь імпульс стався у вашому організмі. Мати отримує цей імпульс від своїх батьків, ті від своїх, в принципі був колись першоджерело Імпульсу, і він передався вам через ваших батьків. Ваше серце забилося, так як його змусили битися ваші батьки. Вода - це єдина можлива субстанція в нашому тілі, в якій можлива передача імпульсу. Якщо є імпульс і є вода, то ваше тіло буде функціонувати. Практично це відповідь на багато питань. Якщо є вода і є імпульс, ваше тіло функціонує.

У свідомості існує одна єдина функція, яка відбувається і свідомо і несвідомо. Це - дихання. Диханням ми одночасно і можемо управляти, і не можемо. Почастішання дихання, прискорює, підсилює імпульси у вашому тілі. Коли дихання ваше стає рідкісне і спокійне, навпаки імпульси у вашому тілі зменшуються. Потрібно зрозуміти, що серце знаходиться в легенях - в лівій легені є місце, в якому знаходиться серце. Та воно відділяється невеликим простором , 3-4 мм від легень. Але, коли ви робите вдих чи видих, ви легкими масажуєте своє серце. Коли робите видих, ліва легеня тисне на лівий шлуночок серця і звідти виходить кров.

Тобто, легені обрамляють серце, тримають його в таких рукавичках і масажують. Постійно ваш вдих і видих, передається на серце. І фактично своїм диханням, ви запускаєте ці імпульси в тілі. Ви робите їх активними/пасивними, слабкими/сильними. Чому в основі всього езотеричного мистецтва лежить спокійне дихання. Навіть саме слово Дзен (дх'яне) - це дихання. Тобто диханням, ви можете керувати своєю свідомістю, своїми тілесними процесами. Якщо ваше дихання рівне, в незалежності від обстановки, навіть якщо вам загрожує смерть. Але, якщо дихання рівне, ви не будете боятися. Якщо проста обстановка, і у вас прискорене дихання, то ви відчуваєте адреналін і все інше. Дихання управляє імпульсами. Якщо ви розберетеся, то термін - Ци, лежить в основі цигун, Даоських практик , алхімії по безсмертя. Коли ви його вивчите, то зрозумієте, що це і є вібрації, тиск, це і є ось цей імпульс. Саме - Ци, ви знайти не зможете, Ци - це просто рух, який ви відчуваєте всередині вашого тіла. У роті людини існують дві точки, активно пов'язані зі свідомістю людини. Це - ньоб і корінь язика. Дуже багато медитативних практик пов'язані з цими двома точками. З ньобом багато хто знайомий, то щоб зрозуміти , що таке - корінь язика, вам потрібно вивчити багато практик. Кожна з цих точок впливає на свідомість людини. А тепер подивіться, - їжа активно масажує ці дві точки. Коли ви ковтаєте, їжа потрапляє на корінь язика. Якщо ви відчуєте, що відбувається в той момент з вашим організмом і ви будете надчутливі до себе, ви відчуєте, що організм, як би струшується після цього, після проходження їжі через цю точку. Теж саме з небом. Коли ви ковтаєте все ваша увага починається з цих двох точок.

За рахунок чого зростає організм? Організм росте, не за рахунок їжі, а за рахунок поділу клітин. У клітці є ядро. У ядрі є хромосома, яка відповідає за спадкові функції. Тому для того, щоб ви стали копією своїх батьків, хромосоми повинні розділитися і виконати свою функцію. От і все, все що відбувається. А якщо ми говоримо про те, чим клітини харчуються, то це міф. Для розуміння такий приклад: якщо розглядати сміттєву машину, як поглинача сміття, тоді можна сказати про вас, про ваше тіло, про ваші клітини, що ви - їсте, перетравлюєте. А якщо, розглядати сміттєву машину, як механізм, який переварює, подрібнює відходи і вивозить їх, і викидає. Тоді вона - не їсть, вона просто - сміттєвоз. Виходить, що з тієї ідеології, яку я вам пояснюю, наші клітини... наш організм - це сміттєвоз. Хоча зовні здається, що ви щось в собі ховаєте, їсте, що ви щось перетравлюєте. Насправді все не так.

М'ЯЗИ
Багато хто займається бодібілдінгом, багато хто хоче мати розвинені м'язи. М'язи - це сховище води, не більше і ні менше. М'язи розвиваються для потреб скелета, ця ідея лежить в основі побудови тіла. Чим більше ви рухаєте скелетом, і чим дисциплінованіше ви це робите з дня на день, якщо у вас є методика, то ваші м'язи підлаштовуються, вони набирають у себе воду і фактично вони стають механізмом, який пересуває ваш скелет. Якщо розібратися, то в 70 кг., Ваги , всього лише 14 кг., Сухої маси. Тобто ці 14 кг - це стислі ваші м'язи , скелет , органи. Якщо ви в дитинстві набирали по 10 грам ваги за рахунок води (материнське харчування). Якщо ви в дитячому віці до 2-ох років, харчувалися в основному рідкою їжею і набирали вагу теж. Причому швидше за все більше ніж 10 гр., В день, то питання - навіщо це робити не рідким харчуванням, коли ви вже дорослі? Навіщо іншу масу вашого тіла нарощувати не водою? Натуральна вода набагато більш збагачена натуральними елементами, ніж їжа в якій вони знаходяться.

Якщо розглянути старі способи, якими можна найбільш довго функціонувати, якими можна пересуватися на великі відстані, то в шлунок всавляли пакетики з глиною (разом з сумішшю різних трав), то це давало на довгий час людині можливість пересуватися багато місяців без їжі. У глині цих елементів набагато більше, ніж у вашій їжі. Рослини ростуть на цих елементах в землі. І подивіться як вони ростуть, подивіться який у них зріст. Є абсолютно унікальні істоти по 300 метрів. Куди людині до цього? Вони отримують ці поживні речовини із землі. І я бачив своїми очима, як людина отримує їх із землі. Цей метод виглядає так: береться невеликий мішечок, туди кладеться глина спеціальна з поживними речовинами, вона закладається в рот. Прив'язується мотузкою, мотузочок за зуб і людина, відчуваючи цей мішечок у себе в шлунку - подорожує. Потім через деякий час його виймає, мішечок стає дуже тонким і сухим . З нього виходить все в шлунок, все це відпрацьовується і людина себе нормально почуває. Тобто це певний крок до того, щоб нічого не їсти. Він показує те, що ми можемо бути, як і рослини. Ми можемо від природи, від землі, отримувати те ж, що отримують рослини.

Про фіз-навантаження я вже говорив. Варто згадати, що людські м'язи ростуть за рахунок мікророзривів. Ви змушуєте їх розриватися, вони зростаються поділом клітин. Це відбувається через те, що ви ставите перед тілом нові завдання, які до цього їм не виконувалися. Наприклад, коли дитина починає ходити, під час навчання новим навичкам або під час заняття фіз-навантаженнями. Ці мікророзриви є для організму певним стресом і завдяки йому, він росте і розвивається. Таким точно стресом є прийняття їжі. Тому важливо розуміти, коли ви зменшуєте прийняття їжі або взагалі від неї відмовляєтеся - треба заново цей стрес в організмі відтворити. Ви повинні активно займатися спортом або будь-якою активною діяльністю, яка буде тримати організм у тій же вазі, в якому ви перебуваєте. Якщо цього не буде, то організм нічого не буде робити.

У організму немає розуму, він просто відповідає на дії, які веде звичайний людський розум. Якщо ви не будете дисципліновані, якщо будете лежати, якщо втратите стимул до життя від того, що перестали їсти. То, 100 % ваш організм стане меншим, худішим, ну і в результаті це може призвести до смерті. Саме з цієї причини існує анорексія і смерть від голоду. Ці люди не розуміли цих моментів, вони це робили заради своєї свідомості, а не заради тіла. Коли Ви переходите на праноїдство, ви повинні довіритися тілу. Тіло повинне стати вашим другим «Я». Ваш інтелект повинен піти в сторону. Він повинен зайняти 50 % у Вашому житті, тіло повинно зайняти друге 50 %. Якщо цього не буде, то гарантую, що ваші спроби будуть невдалими.

Звідки взагалі з'явилася ідея відмови від їжі? Чому це взагалі існує? Відсутність вживання їжі це природна функція людини. Ось дитина, не просить, щоб його годували. Те, що він кричить і ви йому щось пхаєте - не означає, що він цього просить. За великим рахунком, дитина не хоче жити при народженні, так як в його свідомості ще немає інтелекту, немає особистості, немає «Я». Нема кому хотіти жити. Ніхто не знає всередині нього, що таке життя взагалі. Усвідомленої особистості «Я» в дитині не існує. Це мати змушує його жити. Мати змушує його є і ростити свій організм. І таким чином харчування - це неусвідомлена функція нашого тіла, тобто коли ви почали харчуватися, ви ніяк це собі не мотивували, ви ніяк з цим не погоджувалися, ніяк не приймали участь в цьому. Це все насильницький ефект, і в цьому легко переконається відмовившись від їжі.

СПАЛЮВАННЯ ЖИРУ
Дуже часто чути аргумент, коли люди кажуть, що людське тіло живиться енергією, яка виходить внаслідок спалювання жиру. І якщо ви товстий, може бути вам і вигідно це говорити... Що таке людський жир? Коли тіло кожен день справляється з непотрібним речовиною, яка потрапляє в організм з періодичністю 2-3 рази на день, воно просто не встигає відпрацювати. Воно переробляє його, але не все. Тому залишки того, що воно не встигло викинути, воно намагається зберегти в якихось резервуарах. Які найпростіші, найоптимальніші резервуари в людському тілі, щоб в них можна було зберегти сміття, і щоб вони не заважали функціонуванню організму? Природно це якісь прошарки, якісь посудини поза органами, які відповідають за життєдіяльність. Між тканинами, а найкраще під шкірою. Тобто , те що не заважає рухатися і працювати органам, травленню, легеням, голові... Виходить, що жир це те, що тіло не встигло викинути і після цього ховає його в якихось безпечних місцях для вашого тіла. Коли ж ви починаєте менше їсти, тіло це сприймає як вільний час, щоб почистити організм. Нарешті можна дістатися до всіх цих покладів, і воно починає їх викидати. Коли людина стає менше їсти, що з ним відбувається? Перше, він більше ходить в туалет й у нього йдуть всі жирові прошарки, поклади, які тіло відкладало. Логіка дуже проста. Тіло позбавляється від всієї тієї гидоти, яку воно не змогло викинути, яке постійно завантажували з години на годину всякою їжею.

Ось так потрібно ставитися до спалювання жиру. Тіло функціонує всупереч їжі, тобто їжа заважає йому це робити. Тому тіло, коли в нього надходить їжа, не може показати всіх своїх можливостей. Тут виникає питання - ну як же, є ж люди спортсмени, Олімпійські чемпіони і т.п. Це не ті можливості, про які я говорю. Коли Ви побачите йога, даоса, який займається своїм тілом. Коли бачите прекрасного майстра східних єдиноборств. Ось це можливості... Це тільки початок їх. Є маса прикладів, коли досить худі, підтягнуті люди, витворяють такі речі, які не може зробити жодна людина в повній вазі.

ГОЛОД
у людей, які намагаються не їсти, голод - це перший ворог. З ним все дуже просто, так як голоду - не існує. У голоду дві складові - слина, яка виділяється в момент, коли ви відчули запах або відчули їжу. Вона навіть виділяється, коли ви тільки її побачили. Це такий певний рефлекс. Друге ж це відчуття порожнечі в шлунку. І протилежне - відчуття повноти в шлунку, як певний знак того, що вам добре, що ви щасливі, що знаходитеся в хорошому настрої і що не треба нічого робити. Ці два компоненти, створюють відчуття голоду. Насправді це два рефлекси, які ніяк не пов'язані з функціями тіла. Коли людина відчуває бурчання в шлунку, перше, що йому спадає на думку це - поїсти. Чому? Людина звикла, що його шлунок не повинен бути порожнім. І що, коли він буде повним, йому буде добре, він буде спати, у нього буде гарний настрій. Таким чином виникає певний рефлекс, який приводить людину в стан спокою.

Що ж таке - слина? Слина - це кислота, яка виробляється для того щоб переробити і швидше вивести гидоту яку ви покладете в організм. Це захисний інструмент організму. Так як ви отримуєте задоволення від наповнення шлунка, то, те що відбувається перед вживанням - виділення слини, ви пов'язуєте з цим отриманням задоволення. Виходить - безумовний рефлекс, який з дійсністю нічого спільного не має. У наслідку цього - шлунок призначений для того, щоб переробити і викинути все те, що в нього потрапило. Ніяких цеглин там бути не повинно. Він не може з цим працювати. Це взагалі неправильне функціонування.

Розберемо , що таке голод, глодати, гладкий. Один і той же корінь , і один і той же зміст. Тобто слово - голод, означає щось гладке, рівне, без зазубрин. Голод - це стан рівного, спокійного ставлення до тіла. Без сплесків - набив шлунок, спустошив, набив, спустошив. Тобто голод це як гладь на озері... Це слово, колись мало правильний сенс... Чому люди їдять? При відсутності виділень з тіла, рано чи пізно відпаде бажання, еволюційно, поглинати їжу. Люди їдять, бо вони неусвідомлено звикли пропускати через своє тіло величезні обсяги їжі. Вони звикли до того, що це пов'язано з насолодою, почуттям спокою, задоволенням. Вони не можуть прийняти себе, свою внутрішню сутність, не можуть залишитися наодинці з самі собою. Адже нам з дитинства нав'язували прийняття їжі з походами в кафе, театри, парки, зі сном. Тобто все, що у людини пов'язано з хорошим настроєм, з хорошими почуттями - це все пов'язано з прийомом їжі. Я заявляю з повною відповідальністю, що прийняття їжі - це наркоманія. Якщо люди вмирають від голоду, то вони вмирають точно з тієї ж причини, з якої помирають наркомани - від ломки і від того, що хочуть отримати чогось, але не можуть. На жаль у людини просто не вистачає розуму, побачити на скільки ці короткі секунди насолоди від їжі, вкорочують життя, і якої шкоди вони приносять. Адже навіть прості голодування, від кількох днів, приносять великий ефект тілу. Вони дають велику користь і це всім відомо. Що вже тоді говорити про тривалому невживанні їжі і взагалі відмову від їжі. Але поневолені уми не можуть собі дозволити навіть цих маленьких проміжків відсутності їжі. Ви спробуйте на собі і зрозумієте, що в вас почне вирувати. І скільки неусвідомлених звичок вилізе назовні. Потрібно також розуміти, що постійне прийняття їжі - це ще й мікромассаж внутрішніх органів і в якійсь мірі це допомагає людині, хоча б трохи перебувати в рівновазі. Особливо це стосується ледачих людей. Ось коли йде дуже товстий чоловік, як же він живе? І все-таки та їжа, яка в нього потрапляє, створює йому деяке фізичне навантаження і це дозволяє руху ЦИ, сердечному імпульсу, хоч якось рухатися. Але це все можна легко і правильно, без шкоди для тіла замінити, цигун і йогою. Але лінь дуже серйозна річ. Дуже важко людині змусити себе рухати тілом, напружуватися, змусити потіти. Це важко подолати.

Хочеться ще трохи поговорити про слова, про поняття. Є таке слово, як - «харчування». ХАРЧУВАННЯ - ХАРЧУВАТИСЯ - ПИТИ . Діти в утробі матері - харчуються. Діти в ранньому віці - харчуються. Вам потрібно пити воду. Коли Ви говорите - харчування, ви тут же згадуєте тверду їжу. Шматки смаженого, чогось мертвого - це не харчування. Харчування - це рідина. Ще є таке слово - «старіння». І є - «стирання». Тобто старіння - це попросту процес стирання. І те, що Ви їсте, дозволяє стиратися вашим органам. Я не хочу вдаватися в глибину цього слова. Ще є й інші пояснення йому. Але фактично, стирання і старіння це одне і теж.

Функції органів травлення. Тут виникає питання, чому вони нам дані природою? Вони нам дані природою, але те, що ми їм приписуємо - не їсти справжня їхня функція. Природою нам дано фільтр від попадання чогось чужорідного в наше тіло і для переварювання рідкої їжі (харчування), слини, і материнського молока. Органи, які дозволяють тілу, шляхом подрібнення продуктів, вивести їх назад з тіла. Це фільтр для організму, і так потрібно його сприймати. Чим менше ви посилаєте всередину їжі, тим менше цей фільтр стає в обсягах. Шлунок, сечовий міхур, нирки і підшлункова залоза - скорочуються. Їм достатньо працювати в невеликому обсязі для фільтрації крові всередині організму. Тому що ви не даєте їм це сміття, і їм не доводиться стільки працювати. Вони самі регулюють цей процес, досить добре і без питань. Важливо зрозуміти, що бажання з'явилося в момент зародження вашого життя. Воно неусвідомлене. На ньому базуються всі інші бажання. Тільки прибравши цей камінь з фундаменту, зруйнується вся піраміда бажань. І ви станете зовсім іншою людиною. Ви будете себе почувати трошки не від світу всього, безсмертним чи що. Тому що хвороб у вас вже не буде.

Уявіть собі на деякий час: «Я живу без їжі. Більше я не буду їсти»... І всі хто до цього підходить, у них виникає перше питання. А що я буду робити? І ось тут і виникає та порожнеча. Ви у своєму житті насправді ще не знаєте себе. Ви не знаєте на що себе витратити. Не знаєте, що є Ви! І от відмова від їжі призведе до того, що ви не будете більше думати про кафе, ресторани, про випивку з друзями, про посиденьки, де можна перекусити. Тому що в цих процесах ви просто робите себе щасливим від процесу поїдання. У Вас з'явиться купа вільного часу. Ви почнете займатися тим, що вам дійсно потрібно, що ви по-справжньому любите. Нарешті по-справжньому займетеся своїм тілом, тому що якщо цього не будете робити - ви будете помирати. А ваше тіло, скоротиться під вашу лінь. Воно буде дуже худим, немічним. Тому що Ви не будете змушувати його робити ту роботу, щоб жити в цьому світі, в цих трьох вимірах. Ви зіткнетеся з собою справжнім, від якого бігли через їжу, через ці всі уявні насолоди. І зрозумієте як це діє на інших людей. Переглянувши всі свої цілі в житті. Ви просто станете «інопланетянином». Ви повинні добре проаналізувати, наскільки глибоко це бажання лежить в основі всього буття, соціуму. Я не кажу вже про бізнес, про все інше. Це просто лежить в основі. У Вас пропадуть холодильники, ваші кухні. Пропаде бажання і потреба заробляти на їжу. Ви станете подорожнім на Землі, який може дозволити собі все. У вас буде купа вільного часу.

Неїдіння - це внутрішньоутробне харчування і повернення до нього через досвід життя нашого тіла як сприймаючого апарату цього світу. По суті неїдіння це даоська практика внутрішньої алхімії. І в принципі якщо ми добре вивчимо історію, то ми побачимо що колись існували навіть цілі школи які навчали як це роблять.

Поговоримо про «науковий » підід вивчення будови тіла людини, метаболічних процесів в які в ньому протікають. Як отримуються ці «наукові» знання взагалі? Природно всі дані беруться з звичайної людини, яка їсть все підряд, - тому чому ми повинні вважати такі дані об'єктивними? Процеси, які протікають в людині, яка не їсть - не вивчаються. Отже розмову треба почати з такої передумови, що будова тіла не вивчена її можливості набагато унікальніші, більш великі ніж можуть собі уявити люди. І призначення нашого тіла не зовсім таке, як розказують ці вчені. Але вони в цьому не винні. Це звичайний упереджений погляд, і вони самі пов'язані причинно-наслідковим зв'язком, вони самі їдять, вони мають всі залежності, від того і не можуть поглянути інакше на процеси в їх організмі. Але треба розуміти що це лише один приватний погляд на речі. Ну, це як поставити перед вами не робочий двигун, - вивчивши його ви зробите висновки, що треба запустити силу струму в нього, там почнуться такі-то і такі-то процеси... але це буде все одно вивчення мертвого предмета, так як ви все одно не впізнаєте яку силу струму треба дати щоб він працював як потрібно, що він може дати і як його використовувати. Так і наші вчені вивчають щось типу мертвого двигуна, так людина яка не їсть - це запущений двигун. Тому ми можемо отримати тільки деякі дані якими можна оперувати, але ці дані будуть описувати тільки один процес, який не особливо відноситься до життєдіяльності людського тіла. Сучасна наука і біохімія побудована на причинно-наслідкових висновках, які базуються на якомусь приватному погляді на людське тіло. І так вже вийшло, що цей приватний погляд став основоположним поглядом у нашій так сказати науці. І фактично він «запудрює» людям їх уми, і люди не намагаються його зрозуміти, розібрати. Ось звідки ви взяли всі ваші знання про тіло? Звідки ви наприклад взяли що органи коли стискаються - вони можуть отримати якусь шкоду? Звідки взяли що вони можуть зсохнутися? Звідки взялося поняття енергообміну, метаболізму? Ви їх отримали зі школи і т.п. і максимум з медвишу. Але настільки ви самі глибоко вивчали ці процеси, неупереджено, не спираючись на авторитети? Я думаю ні, від того оперувати ними буде не зовсім вірно, треба спочатку вивчити як отримують ці знання... Адже те, що людині допомагає жити, дає йому життя - взято з природи. І завжди просто і лежить на поверхні. А наша біохімія, медицина задовольняє лише інтереси розуму, і не приносить ні якої вигоди людству - і це видно будь-якій розсудливій людині.

Білок , і все що з ним пов'язано - це один з міфів. Приміром, ось всі знають що найбільше білка знаходиться в трупах тварин (риб, птахів, тварин), і людині щоб заповнити якісь запаси білка в його тілі треба поїдати ці тіла. Але якщо тварини в своєму тілі формують білок, то чим ми люди відрізняємося від тварин, чому так вирішили, що ми так само не формуємо у своєму тілі білок? Наші тіла такі ж як у тварин, і білок ми формуємо так само, так само як і свині, корови. Навіщо ми не займаємося тим щоб він робився у нас всередині, навіщо ми намагаємося складним шляхом поглинати його з зовні? Свиня, корови - не їдять трупи тварин, не їдять собі подібних. Якби ще раніше люди задумалися про це, то підходили б інакше до такого поняття як білок. Чому взагалі, ми дійшли до того, що нам доводиться якимись теоріями виправдовувати поїдання м'яса? Тут скоріше справа в інтелекті і ліні, і чим більше у нас розуму, тим більше ми придумуємо як доставити собі комфорт нічого при цьому не зробивши. І так ми припиняємо займатися своїм тілом, і переходимо на зовнішнє добування того ж. Ну, а виробники м'яса розкрутили цю справу, і підняли цю всю важливість поїдання трупів, які ледарі тепер повинні купувати.

Молочна кислота. Вона виробляється в нас після фізичних навантажень, і молочна кислота - це і є наш білок. Тому, якщо немає навантажень - то немає і білка, і тоді людина його шукає з зовні, в трупах. Особисто я не з тих людей, які вважають що людині білок взагалі необхідний, я зараз просто говорю про білок оперуючи науковими фактами. Молочна кислота як спосіб виживання отримується при розпаді глюкози, по суті молочна кислота це молекула глюкози розщеплена навпіл. Глюкоза це кров'яний цукор і речовини які отримуються при його розпаді, йдуть на корм м'язам і мозку. При ударному навантаженні на організм - надлишок піруатів перетворюється на молочну кислоту, циклічний такий процес, тобто надмірність так само може стати молочною кислотою. Фактично вона є запасом енергії в тілі і формує надлишок цієї енергії (*енергія - тут так само відноситься до наукового трактування), загалом піруати і м-кислота - це запаси енергії роботи наших клітин. Отож м - кислота утворюється при роботі м'язів, те ж молоко у жінки і у тварин - воно утворюється при роботі м'язів, так само поїдаючи плоть тварин ми поїдаємо з м'ясом і м-кислоту, яка входить до складу цих м'язів. Тому молоко можна прирівняти до м'яса - воно знаходиться одночасно в організмі кожної тварини - їмо м'ясо, значить їмо і м-кислоту. Виникає питання, чому люди не ростуть і далі після статевого дозрівання? От кажуть що нам потрібен білок для росту організму, але якщо ви вже сформувалися, як зростом, так і кістками - навіщо тоді споживати білок? На ріст м'язів не йде, оскільки кислота утворюється при навантаженні цих м'язів, тобто потрібен спорт і у вас буде ця м-кислота, накопичувати безглуздо, бо на ріст м'язів впливає тільки мікророзриви волокон, а молочна кислота тільки йде на відновлення цих розривів - так утворюється нове волокно. Отже, ні молоко ні м'ясо - їсти не потрібно, оскільки працює ваш метаболізм. Молоко утворюється в самках при пологових функціях і навантаженнях які супроводжуються при зростанні плоду всередині тіла. Фактично це довге виношування - це теж процес який відбувається в тілі спортсмена, це постійне навантаження - і там і там утворюється молоко, тільки в одному випадку ми називаємо молоком для годування, а в іншому м-кислотою. Спортсмен своїм молоком харчується сам, а жінка віддає цей запас енергії дитині яка ще не може сама своїми навантаженнями робити м-кислоту. Якщо розглянути молоко жіноче, то тільки 12 % його складається з різних поживних речовин, а решта вода - і це природно, так як ми на 80 % складаємося з води, і від того поживність молока - надто перебільшена.

У процесі травлення ферменти руйнують спожиті білки до амінокислот, які беруть участь при біосинтезі білка або вони розпадаються для отримання так званої енергії. Тут треба розібратися, що під словами «енергія» мається на увазі нашою наукою... Фактично вони просто дали іншу назву процесу подразнення. Все що подразнює звичайне спокійне життя організму і викликає відповідну реакцію очищення - вчені назвали «процесом енергообміну». Якщо ми візьмемо базовий принцип утворення енергії в клітинах, то там ми побачимо що є процес перенесення залишку, тобто енергообмін, надходження енергії - це просто перенесення залишку. Тобто винесення сміття з організму - це і є енергообмін. Загалом, метушня сміттєвозів по місту - в науці названа - енергообміном. Ну, це можна і так назвати, але ми то з вами під цим розуміємо, деякі імпульси, вібрації і т.д. а по науковому - це вивіз залишку. А фактично енергія - це імпульс до переносу до утилізації, а не сам перенос і утилізація.

Вуглеводні - це невід'ємна компонента всіх клітин живих істот. Вуглеводи складають основну масу всього життя на нашій планеті. Джерелом вуглеводнів є фотосинтез - це речі один з доводів на користь сироїдіння/фруктоїдіння, тому, якщо ви хочете чисто отримувати вуглеводи, то вам пряма дорога їсти тільки фрукти. І ще один факт; в природі глюкоза утворюється фотосинтезом рослин, це теж причина їсти тільки рослини. В організмі людини, тварини - глюкоза є основним і універсальним продуктом, засобом для енергообміну і забезпечення енергією клітин. (*Під енергією я маю на увазі - що вуглеводи і глюкози, це фактично ті дороги по яких можуть їздити «наші сміттєвози». Якщо немає доріг - важко вивести сміття, і наше тіло стане опухлим...).

Метаболізм. Глюкоза є основним джерелом для фона метаболічних процесів в організмі людини. Метаболізм - це процеси, що дозволяють організму рости і розмножуватися, відповідати на дії навколишнього середовища і т.д. загалом, це всі основні перетворення всередині тіла. Так от навіть ті малі дослідження які проводились на малоїдах і подібних - розкривають факти, які скрізь замовчуються, ховаються (саме тут я підозрю змову), бо біохіміки які все таки вивчали процеси в голодуючому тілі розуміють, що не все так просто, але з якихось причин їм не вигідно говорити про це у відкриту, бо це ставить під сумнів фактично всю структуру, рух і розвиток нашої цивілізації, людей які поїдають все що навколо них. Багато відмінних від глюкози джерел енергії можуть конвертуватися безпосередньо в печінці в глюкозу - наприклад молочна кислота. Вдумайтеся, молочна кислота яка вийшла в процесі фіз-навантажень може за деяких умов стати глюкозою. Фактично молочна кислота є продуктом глюкози, але є дослідження які говорять про зворотнє. Так само можуть конвертуватися багато вільних жирних кислот, гліцерин, або вільні амінокислоти (це все побічні продукти, які вільно курсують в нашому тілі і їх достатня кількість) - і наша печінка може з усього цього формувати глюкозу (глюконеогінез).

Говорячи про гормони, слід розуміти, що в організмі живої істоти існує складна система гормональної регуляції вуглеводного обміну. Вона дозволяє утримувати певний рівень наявності глюкози в тілі кожної істоти. Просто глюкоза це такий універсальний продукт який дозволяє за допомогою нього переносити будь-яке «сміття» по тілу. Так от наявність цієї гормональної системи, яка дозволяє це все робити - говорить про те, що у організмів налаштований автономний процес вироблення глюкози. У нашій печінці є глікоген, і коли запаси глюкози близькі до виснаження - то протягом 6-10 днів з глікогену може вироблятися глюкоза, але якщо людина продовжує не їсти, то в печінці починається процес виробництва глюкози з вільних амінокислот. Цей факт відомий вченим, і можна зробити висновок, що наша печінка є місцем в якому може вироблятися ця енергія, щоб наше тіло функціонувало саме по собі, з того сміття, вільних елементів, які є в нашому тілі через його роботу - відбувається розщеплення і знову створення і так повторюється... Цей процес може триває нескінченно, якщо ви здійснюєте фіз-навантаження, тобто виробляєте молочну кислоту.Глюконеогінез - це процес синтезу глюкози з НЕ вуглеводних елементів. Це основний процес який підтримує життєдіяльність організму - виробництво глюкози при голодуванні і інтенсивних навантаженнях. Процес цей протікає в печінці, наднирковиках і в кишковику - саме його треба вивчати вченим щоб зрозуміти, як діє тіло праноїда і чому все з ним так добре. І якщо ви займаєтеся виробленням молочної кислоти, то в цих органах достатньо елементів, щоб цю глюкозу синтезувати автоматично всередині вас і постійно. Тому й важливе фізичне навантаження ...

Різниця реагування на фізичні навантаження тіла праноїда і їдця: Ви відчуваєте біль після фіз-навантажень бо в організмі утворюється молочна кислота. Якщо її виробництво перевищує потреби тіла, то вона у вас зберігається в м'язах, м'язи її не можуть з себе прибрати - і це непроходження ви відчуваєте як больові сигнали через які на другий день неможливі заняття. А коли я займаюся, то на другий день я нічого не відчуваю. Просто в моєму організмі молочної кислоти утворюється рівно стільки скільки потрібно для росту м'язів і для життя організму. А у їдця молочна кислота ще утворюється від навантаження при «перетравлюванні» їжі. І виходить перед спортзалом людина їла, потім тягала залізо, і прийшовши додому - вона знову поїла - у всіх цих випадках вироблялася м-кислота, в занадто великій кількості при мінімальних її витратах (потребах). Результат: відкладення її в м'язах - це і створює біль. Це ще одна мотивація, неїсти і займатися фітнесом - ви можете займатися більше і отримувати приріст м'язів в 2-3 рази швидше, дозволяти займатися по 2 рази на день, не робити проміжки між днями навантажень.

Харчова добавка Е270 в продуктах харчування - це молочна кислота. Добавки від Е200 до Е299 - застосовуються для збереження продукту, від грибка і розмноження бактерій. Загалом це хімічні стабілізатори. Виходить м-кислота - це консерватор у вашому тілі. Тобто вчені знайшли рішення, щоб продукт не псувався - в нього треба додати м-кислоту. Так само виходить вона ж і вас може зберігати, консервувати, тобто зупинити старіння організму - ваша молочна кислота.

Підіб'ємо підсумок : глюкоза відобувається з білка і вуглеводів, білок служить сировиною через який з амінокислот виходить глюкоза. М-кислота відобувається з глюкози, а глюкоза з м-кислоти, білок і є м-кислота. Глюкоза виробляється в печінці за відсутності її отримується із зовні за допомогою їжі. Роботу тіла саме в такому режимі повинні вивчати медики та біохіміки, тобто без закиду продуктів в організм. Ми розуміємо тепер, що м-кислота утворюється не тільки з харчування, а й іншими шляхами, які відбуваються самостійно всередині самого тіла. Розуміючи це, можна змінити свої погляди на амінокислоти і т.д. які ми так змушені брати з продуктів харчування.

КРИТЕРІЇ ПРАНОЇДА
Людина який йде до праноїдства - завжди буде йти по дорозі, де зрозумілий початок і кінець, але на самому шляху не завжди буде гладко. І коли людина йде цим шляхом, то виходить що доводиться оцінювати тих, хто так само на цьому шляху, і треба зрозуміти що є градації таких людей - хтось може не їсти рік, хтось їсть в раз на місяць, інший їсть зовсім трошки раз на тиждень, дехто роки нічого не їсть... тут зрозуміло, що з них не всі бретаріанці, багато хто - це малоїди, але й до таких людей вже стоїть прислухатися, як і до бретаріанців, бо вони вже змогли здолати частину залежності, а значить так само можуть поділитись досвідом. Навіть малоїди - це люди які вже суперечать законам медицини, якомусь досвіду можна навчиться і у них.

Багатьох зазвичай цікавить наскільки авторитетна та людина, яка говорить про неїдіння, від того питання про час повного неїдіння закономірний - бо людина бажає знати наскільки можна довіряти джерелу. Особисто у мене є критерії за якими можна визначити - чи стоїть людина на шляху неїдіння чи ні. Не скажу, що ці вимоги єдино вірні, і ще вимагають коригування в майбутньому, але я їх би хотів висловити. Тільки вони застосовні для тих хто в темі, тобто це як додаток до вже наявних вашим теоретичним знанням по темі неїдіння і до вашого практичному досвіду (хоча б малоїдіння). Тобто, для тих хто мало що знає по темі - ці правила не можуть служити оцінкою людини яка заявляє,що не їсть або є малоїдом.

І так, один з критеріїв - це вага. Людина яка не їсть - не повинна мати велику вагу. Бо якщо вона розуміє непотрібність їжі в його організмі, то вона так само адекватно розуміє непотрібність тих відкладень які утворилися через їжу, і від того буде завзято прибирати їх зі свого організму. Адже будь-яка розсудлива людина розуміє, що зайва вага - шкодить здоров'ю. Загалом, вага людини неїда повинна бути хоча б «зріст мінус 115», тобто якщо людина 190 см , то вага його повинен бути 75-78 або менше, але не 90. Другий критерій, це жир під шкірою, тобто якщо у людини досить велика кількість жиру - це говорить про те, що він не очистився ще повністю і що в ньому ще є відкладення через прийняття їжі.

Наступний критерій - це фізичний стан тіла, тобто його робота яку він здійснює. Я не одноразово вже говорив, що фізична робота важлива для людини яка не їсть. Ну можна сказати що людина яка не їсть, повинна чисто підтягуватися хоча б 15 разів, тобто без брикання, рівно за один підхід - хоча б 15. Вона повинен віджиматися, ну там 40-50 разів спокійно, без напрягу. Це все говорить що людина займається собою, постійно має навантаження. І чим більше людина не їсть - тим більш сильна фізична форма у нього буде. Зрозуміло що є межа, і у кожного є свої норми, але прогрес при недінні повинен був рости.

Ще один критерій - це розтяжка. Чим більше людина не їсть - тим більш еластичнішою вона стає, бо маючи чисте тіло ви автоматично будете волею не волею тягнутися до розтягування тіла - ну там думати про йогу, про розтяжку... Худа людина, дитина - має більш гнучке тіло, протилежність цьому - повна людина, якій заважає вага навіть захотіти потягнути своє тіло. Отже це теж можна взяти за критерій, не зовсім важливий звичайно... і зрозуміло що йога не критерій неїда, але якщо вона присутня, то це зайвий показник до всіх інших доказам неїдіння або малоїдіння.

Більш важливий критерій такий - це психологічний стан. Неїд повинен бути життєлюбний, бути без депресій і апатії, загалом повинен любити життя у всіх його проявах. Ще вважаю, що у людини яка мало їсть - повнен бути абсолютно гнучкий розум, оскільки на тому шляху до якого людина буде йти, до відсутності їжі в своєму житті - вона буде стикатися з багатьма інтелектуальними проблемами, від того інтелект розвинеться дуже сильно для того щоб їх вирішити. Фактично він виконуватиме завдання, яке ставили одиниці на цій землі.

Наступний критерій - це зовнішній спосіб життя. Людина яка стала на такий шлях - повинна жити дуже комфортно і мінімалістично, тобто в його оточенні не повинно бути нічого зайвого. Це випливає з самого образу такого життя, без пафосу, бо це егоїзм, тобто це фен-шуй застосований на все, не тільки на одяг, а і на оточення, на тих з ким ти спілкуєшся, комфорт в емоційному стані - і нічого зайвого, мінімалізм до життя... Така людина дуже мало витрачає енергії на щось стороннє, на що йому не потрібно. Тому зверніть увагу на дії, вони повинні бути мінімалістичні.

Ну і останнє, яке важко перевірити тісно не спілкуючись з людиною - це мінімум води в житті людини яка не їсть. Це довга тема, поки скажу що така людина повинна споживати мало води, тобто вживати можна, але мало.

Якщо праноїд не впорається зі своєю наркотичною залежністю від їжі, то він завжди буде хотіти їсти, навіть коли фізіологічно він здатний обходитися без їжі. Для того, щоб позбавитися від наркотичної залежності від їжі, та й від будь-якої наркотичної залежності необхідна довга і послідовна робота над собою, а саме над своєю свідомістю, тобто здійснення власного саморозвитку. Інакше, навіть якщо ви фізіологічно станете незалежні від харчування, то психологічно ви не зможете бути на праноїдінні. До речі, якщо людина з народження харчується тільки грудним молоком матері, яка тривалий час на фрукторіанстві, або праноїдінні і продовжує таке харчування до десяти - двадцяти років свого життя, як правило більше не потрібно, то він здатний моментально перейти на праноїдство з водою, і в вподальому безболісно відмовитися від споживання води. Це пов'язано з тим, що організм такої людини не був схильний до зараження унаслідок харчування, а значить організм подібної людини не потребує очищення - детоксикації. Це дозволяє миттєво і повністю забезпечувати свою життєдіяльність тільки процесам хемосинтезу і фотосинтезу. Хемосинтез заснований на споживанні азоту і кисню, який тварина набуває в процесі дихання, а також на хімічному перетворенні азоту і кисню, і взаємодії азоту і кисню з симбиотичною кишковою мікрофлорою колишнього фрукторіанця. Природно, що симбиотична кишкова мікрофлора фрукторіанця є здоровою, і здатна забезпечувати організм необхідними речовинами і мікроелементами, які є продуктами її життєдіяльності, а живильним середовищем для симбіотичної кишкової мікрофлори служать не тільки білки, жири і вуглеводи, які містяться в сирій рослинній їжі, а й в споживанні азоту і кисню. Фактично, симбіотична кишкова мікрофлора праноїда харчується азотом і киснем, як власне і сам праноїд.

Таким чином, організм праноеда забезпечується всіма необхідними для нього речовинами, і мікроелементами, а джерелом енергії для праноїда є дихання. Але, не тільки дихання є джерелом енергії для праноеда, і в цій ролі виступає також фотосинтез. Навіть, заражений організм сучасної людини здатний синтезувати деякі вітаміни, при контакті з сонячним світлом, а при здоровому організмі фрукторіанця, фотосинтез здатний забезпечувати організм енергією нарівні з хемосинтезом. Але, недолік фотосинтезу в тому, що не всі поживні речовини організм людини здатний набувати за допомогою одного лише фотосинтезу, і це пов'язано з біохімічними процесами в організмі фрукторіанця - праноїда. Але, хемосинтез разом з фотосинтезом здатні повністю забезпечувати організм праноїда енергією, а також всіма необхідними речовинами і мікроелементами. Але, тепер починається найцікавіше, якщо ви стали праноїдом, який не споживає їжі і не споживає води.

Ваші органи дихання поступово починають використовувати свої функції все меншою і меншою мірою, і з часом ви повністю припиняєте процеси дихання, і при цьому все одно живете. Але, з якої причини? 

Це пов'язано з тим, що організм будь-якої тварини наділений шкірним диханням, яке разом з фотосинтезом, здатне забезпечувати життєдіяльність організму, також як хемосинтез здатний забезпечувати організм енергією разом з фотосинтезом. На початку свого переходу на шкірне харчування, ваше дихання здійснює, як саме дихання, так і забезпечення організму азотом і киснем. Але , організм на праноїдінні, поступово стає ідеально чистим, і потреба в диханні стає просто зайвою. Якщо ви знаєте фізіологію, то дихання організм застосовує, тільки коли в організмі є харчування і вода, і відбуваються процеси пов'язані з переробкою їжі і води, а також продуктів її перетворення.

Якщо організм праноеда очиститься до такого ступеня, що всі продукти перетворення їжі і води будуть повністю виведені з організму, то він перестане використовувати процеси дихання, саме для дихання, але продовжить використовувати дихання в якості поживного середовища, бо організм такого праноїда ще потребує надходження ззовні кисню та азоту. Організм праноїда, як правило перестає використовувати дихання в якості дихання за п'ять-десять років праноїдіння. Тепер, організм праноїда застосовує дихання тільки з причини хемосинтезу, але тепер починає своє пробудження шкірне харчування, яке було неефективне коли праноїд використовував дихання, в якості харчування. Шкірне харчування являє собою харчування електромагнітним випромінюванням зовнішнього середовища, яке взаємодіє з електромагнітним випромінюванням організму тварини, а біохімічні та біофізичні процеси відбуваються всередині організму праноїда здатні за допомогою електромагнітного випромінювання налаштовувати всі необхідні процеси організму, а також проводити оновлення клітин, і зокрема здійснювати ріст і розвиток організму праноїда. З часом, хемосинтез стає для праноеда зайвим, так як шкірне харчування і фотосинтез стають здатні повною мірою забезпечувати організм праноеда енергією, а також всіма необхідними поживними речовинами, і мікроелементами.

З часом, фотосинтез стає для праноеда зайвим, і це відбувається в міру подальшого розвитку шкірного харчування, яке за допомогою біохімічних і біофізичних процесів, які відбуваються всередині організму праноїда починає повністю забезпечувати організм праноїда енергією, а також всіма необхідними поживними речовинами і мікроелементами. Тепер, праноїд, не тільки не їсть і не п'є, але й не дихає, а також не застосовує процеси фотосинтезу. Ми можемо назвати такого праноїда, абсолютним праноїдом. До речі, якщо мама дитини є абсолютним праноїдом, то її дитина не потребує грудного молока, а також не потребує їжі, води, дихання, і здійснення фотосинтезу. Ця дитина володіє ідеально чистим організмом і ще в утробі матері розвиває свої можливості шкірного харчування, чисто фізіологічно, і під час пологів, вона просто не робить першого самостійного вдиху, так як йому немає необхідності в диханні для здійснення своєї життєдіяльності. Фактично, всі діти в процесі народження не дихають, бо дихання не природнє, також як харчування і вода. Але, якщо дитина сучасної матері не почне дихати, то природно його чекає смерть, оскільки його організм не є чистим організмом і не здатний обходитися без дихання, а також без їжі і води.

Вітаміни, мінерали й незамінні амінокислоти - виверт для тих хто цікавиться саморозвитком. Це болото з якого можна і не вибратися. Фрукти не корисні - вони просто найменш шкідливі в порівнянні з рештою їжі, тим, що швидко саморозщеплюються і виводяться не навантажуючи організм важко перероблюваними (жири, білки) речовинами. Всі нібито корисні речовини просто циркулюють в організмі в процесі життя організму, а медицина створює ілюзію, що ці речовини ми отримуємо з зовні в обов'язковому порядку. За медичними розрахунками цих вітамінів в добу потрібно стільки, скільки немає і у відрі фруктів і виходячи з цього переконують нас додатково ковтати синтетичні вітаміни, які по суті взагалі не засвоюються і лише навантажують наші печінку, нирки і систему виділення, які їх фільтрують, знешкоджують і виводять. Організм у своєму природному стані сам синтезує всі вітаміни в певних біологічних процесах. Харчова завантаженість вносить дисбаланс в процеси організму, відволікаючи на свою переробку частину ресурсів та енергії і чим не природніша їжа, тим більше сил вона вимагає на переробку. Єдиний кому потрібна їжа - це наш мозок (розум) для задоволення своєї звички їсти, яку йому в дитинстві нав'язало суспільство і який він прийняв як соціальний «необхідний» ритуал, щоб краще в ньому прижитися. Простіше кажучи це наркотик, харчова голка, на яку нас підсадили, щоб зробити нас залежними від системи, більш керованими. Їх завдання: заблокувати наші безмежні природні ресурси і здібності організму, змусивши нас пожертвувати ними заради нав'язаної нам звички поглинати їжу, результат якого ми бачимо в сортирі. Всі наші сили, наша свобода, наша творчість несуться по стічних трубах в клоаку наших надій під звук зливного бачка. Мета життя переважної більшості людства у виробництві фекалій. Фекалії - джерело метану, який був основою атмосфери древньої Землі в якій розвивалися відповідні організми. Після кисневої революції хлорели ці організми витіснилися в місця скупчення метанового середовища і прийняли вигляд патогенної мікрофлори - бактерії гниття. Патогенна мікрофлора на самому початку стала поштовхом до еволюції аеробної мікрофлори, змушуючи її виробляти більше гниючої біомаси. В результаті патогенна мікрофлора створила своє мікросередовище в складних організмах тварин, виділяючи ферменти спонукало тварин поглинати біомасу для гниття і вироблення СО2. Потім патогенна мікрофлора еволюціонувала в більш складних паразитів: глистів, черв'яків... і інший зоопарк в наших внутрішніх органах. Ми для них Тварини. Але не дарма кажуть, що Людина не Тварина, вона може вибирати: жити для паразитів (господарів своїх бажань) або Себе, своєї волі... Коли захочеться їсти подумай, чи твоє це бажання...)

Відео http://www.youtube.com/watch?v=4L_-rodA2IA

Музика kytayskaya_klassycheskaya_muzyka_-_dlya_medytacyy.mp3

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Але, коли ви робите вдих чи видих, ви ... масажуєте своє серце.

Це перегукується з ідеями Ерета, котрий стверджував, що легені є рушієм кровообігу.
Дякую, Олеже, за статтю. Якщо ще виправите в ній помилки внаслідок перекладу, то підкину вам галів.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Але, коли ви робите вдих чи видих, ви ... масажуєте своє серце.

Це перегукується з ідеями Ерета, котрий стверджував, що легені є рушієм кровообігу.
Дякую, Олеже, за статтю. Якщо ще виправите в ній помилки внаслідок перекладу, то підкину вам галів.

https://t.me/ETEPHET