Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Повернення податків на довоєнний рівень, яке мало відбутися з 1 липня, відклали

Світ:

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, але зауважив, що не знає, яка нова дата події. Депутат Олексій Гончаренко також підтвердив це і те, що цього місяця парламент вже збиратися не буде.

 "...враховуючи, що в червні Рада збиратись вже не буде, повернути перевірки з 1 липня, як декому дуже хотілось, вже точно не вийде", – написав Гончаренко.

Він, до речі, зазначив, що до законопроекту №8401, яким хочуть скасувати спрощену систему оподаткування і повернути перевірки бізнеса, подано дуже багато правок.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада ухвалила у першому читанні урядовий законопроєкт №8401 про оподаткування в період дії воєнного стану, який передбачав, що з 1 липня припиняє дію зупинка проведення документальних перевірок, застосування єдиного податку у розмірі 2%, можливості для ФОП-платників єдиного податку І та ІІ груп не сплачувати єдиний податок, повернення штрафних санкцій за порушення використання РРО тощо.

Ми писали минулого року, що уряд пішов на безпрецедентну лібералізацію та зниження податкового навантаження, аби бізнес працював. Це був надзвичайно важливий крок для збереження підприємницької активності, збереження робочих місць, зарплат, попиту та виробництва. Але це була б не Україна, якби через місяць після таких важливих податкових змін не з’явилися нові – максимально шкідливі, що були ініційовані головою парламентського податкового комітету Гетманцевим, який схибнутий на тому, щоб максимально "общипувати" бізнес, як гусака.

Замість того, щоб привести в порядок державні видатки, влада намагається вичавлювати податки. Ми бачимо, що чиновники отримують з державного бюджету величезні зарплати, надбавки, "матеріальну допомогу", витрачають мільйон на одне відрядження, а бізнес за це має платити податки! Бізнес бачить, що податківці займаються масштабними корупційними схемами, зокрема, під час розблокування податкових накладних. І ці податківці їх будуть перевіряти!

Наші інтереси: 

Все йде до того, що стару податкову систему владі вже не дозволять повернути. Влада має зрозуміти, що так, як було, вже не буде. Потрібно скоротити державні видатки на утримання чиновницького апарату, зменшити податки й ліквідувати державні регуляції та обмеження. Тільки податкова реформа! Тільки хардкор.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Верховна рада не встигла повернути перевірки бізнесу та штрафи за невикористання касових апаратів з 1 липня лише з технічних причин. Ці норми почнуть працювати на місяць пізніше – з 1 серпня. Про це сказав Данило Гетманцев. Не розслабляється психопат!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Верховна рада не встигла повернути перевірки бізнесу та штрафи за невикористання касових апаратів з 1 липня лише з технічних причин. Ці норми почнуть працювати на місяць пізніше – з 1 серпня. Про це сказав Данило Гетманцев. Не розслабляється психопат!