Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Посольство США відреагувало на рішення України по російському танкеру

Світ:

Те, як повела себе Україна, говорить, що нова влада має намір захищати інтереси країни відповідно до міжнародних норм. Посольство США в Україні привітало рішення України відпустити екіпаж затриманого російського танкера, повідомляє прес-служба посольства у Twitter.

19072705.jpg

Фото: посольство США в Україні (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

"Те, як Україна повела себе у вчорашньому інциденті з танкером, говорить про те, що нова влада має намір захищати інтереси країни не лише твердо, а й гуманно і відповідно до міжнародних норм. Це хороший прецедент для мирного вирішення спорів", - йдеться у повідомленні, пише РБК-Україна.

Служба безпеки України 25 липня спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер Nika Spirit, який блокував українські військові кораблі Керченській протоці у 2018 році. За даними СБУ, саме він брав участь у блокуванні українських кораблів, в результаті чого були затримані 24 моряка.

Після допиту СБУ вирішила відпустити екіпаж російського танкера Neyma, оскільки в ході слідчих дій з'ясувалося, що він не порушував норми Морського права і закони України.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року російські військові кораблі атакували українські катери "Нікополь" і "Бердянськ", а також буксир "Яни Капу, які намагалися пройти через Керченську протоку. У результаті були захоплені 24 моряки. Внаслідок агресивних дій Росії ВРУ висловила рішучий протест і закликала міжнародну спільноту до ефективних кроків, спрямованих на припинення російської агресії як на суходолі, так і на морі.

Наші інтереси: 

Україна все робить правильно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Не здивуюсь, якщо затримання російського танкера було узгоджено з США.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Не здивуюсь, якщо затримання російського танкера було узгоджено з США.

Все, що робиться з власної волі, – добро!