Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

У Раді пропонують морським державам направити у Чорне та Азовське море військові кораблі

Верховна Рада України запрошує міжнародні організації направити спостерігачів у регіон Чорного та Азовського морів та Керченської протоки і пропонує морським державам розмістити у регіоні свої військові кораблі, щоб запобігти подальшому наростанню напруги з боку Росії. Про це повідомило видання УНІАН з посиланням на звернення ВРУ до ООН, Європейського парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, ПА НАТО, ПА ОБСЄ, ПА ГУАМ та національних парламентів держав світу.

Зазначається, що за постанову, яка затверджує це звернення, проголосували 272 народних депутатів України.

Внаслідок агресивних дій з боку Росії – збройним нападом та захопленням українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу" – парламент висловлює рішучий протест.

Верховна Рада вимагає від Російської Федерації надати невідкладну медичну допомогу пораненим українським морякам, забезпечити їх негайне безпечне повернення в Україну, а також повернути незаконно захоплене військове майно та відшкодувати завдані збитки.

У Верховній Раді закликали міжнародну спільноту до ефективних кроків спрямованих на припинення російської агресії як на суходолі, так і на морі, у тому числі шляхом впровадження нових та посилення чинних санкцій до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах. Також парламент закликав міжнародних партнерів збільшити надання Україні військової та іншої допомоги для захисту її територіальної цілісності та суверенітету.

Закликаємо міжнародну спільноту адекватно реагувати на виклики і загрози, що несе Російська Федерація, оскільки політика умиротворення вже призвела до окупації частини території України – Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та деяких районів Донецької та Луганської областей, – йдеться у зверненні.

У Парламенті підкреслили, що будівництво "Північного потоку-2" є таким проектом що не переслідує інтереси Європи, а направлений на відстоювання виключно інтересів Російської Федерації і є загрозою, водночас для безпеки усього регіону Балтії і Північної Європи.

Зазначається, що безкарність агресивної політики і дій Росії в подальшому можуть спровокувати більш глобальні наслідки. У зверненні наголошено, що 25 листопада 2018 року Збройні сили Російської Федерації здійснили збройний напад на військові катери Військово-морських сил України, які здійснювали плановий морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, з дотриманням положень чинних багатосторонніх та двосторонніх міжнародних договорів та правил навігації.

Такі дії Російської Федерації є актом збройної агресії проти України, як це визначено у статті 2 Статуту ООН та положеннями Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 29/3314 від 14 грудня 1974 про визначення агресії, а також порушенням статті 2 та статті 21 Конвенції ООН з морського права, – зауважили у зверненні. 

У ньому також зазначається, що такі дії Росії є прямим продовженням збройної агресії проти України, яка розпочалась 20 лютого 2014 року, та наслідком якої стала незаконна окупація частини території України – Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Наші інтереси: 

Зашморг на шиї Кремля стискається. Україна мусить рішуче діяти, "політика умиротворення" себе вичерпала.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи