Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Порто - місто на краю Європейського континенту. Або як я вперше побачила Атлантичний океан (фото)

Світ:

Наприкінці року, особливо після того, що сталося 29 грудня, хочеться написати про приємне. Для мене приємне - це подорожі, особливо, подорожі до інших країн і, особливо, до таких країн, про які мало знаю.

Так, звичайно, можна почитати у Вікіпедії про якусь країну, до якої вам хочеться поїхати, але на це немає можливостей. Зараз можна знайти багато цікавенького про ту чи іншу країну, погуглити сайти, присвячені цій країні, подивитися карти, почитати коментарі тих, хто там побував. Але незрівнянно краще, коли можна у цю країну поїхати!

Отже сьогодні я покажу у фото трохи Португалії, а саме - місто Порту, яке розташоване на самісінькому краю Європи - де річка Дору впадає у Атлантичний океан.

З центру міста до океану можна спокійно пройти по набережній приблизно 5 км, а можна під'їхати на туристичному ретро-трамваї за 3,5 євро:
 

Коли йшла до океану, почався сильний вітер. Тож на наступному відео буде шумно.

По місту всюди - Азулежу. 

На залізничному вокзалі

Азулежу (Azulejo) - типово португальське мистецтво, яке присутнє в усьому: у внутрішніх та зовнішніх приміщеннях церков, палаців, звичайних будинків, шкіл, а нині ресторанів, барів, etc. Це - фарбована визерунками керамічна плитка. Може бути не тільки синього кольору (але переважно), може бути в зелено-коричневих тонах (як на будинку праворуч).

Португалія вважається найбіднішою країною в Старій Європі. Німці відзначають, що ціни тут нижчі, ніж в інших країнах Європи. Навіть в магазинах однієї великої торгової мережі ціни в Порту відрізняються в нижчий бік. 

Міські краєвиди
Наші інтереси: 

Ділитися враженнями і фотоматеріалами та узнавати про місця, які не є в списку попсових туристичних напрямів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи