Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко затвердив створення спільної з Польщею і Литвою бригади

Світ:

Президент України підписав закон про формування спільної українсько-польсько-литовської військової частини бригадного рівня.

Як повідомляється на сайті президента, окрім оголошення про створення спільного військового формування, в угоді визначено загальне призначення, принципи діяльності, порядок прийняття рішеннь, пов'заних з безпекої та інші організаційні заходи, які сосуються організації та функціонування бригади.

"Бригада створюється з метою участі в міжнародних операціях, що проводитимуться на підставі мандата Ради Безпеки ООН та рішень уповноважених органів Литви, Польщі та України. Угода залишається відкритою для приєднання інших держав за спільним запрошенням сторін... Структура, комплектування, озброєння, військова техніка та інші аспекти функціонування бригади визначатимуться окремою технічною угодою між органами, які реалізують державну політику у сфері оборони держав-учасниць",

- йдеться у повідомленні.

Командування тристоронньої військової групи буде розташовано у польському Любліні, відтак діятиме у рамках польського законодавства та відповідних норм міжнародного права.

Як відомо, раніше ця угода була ратифікована Верховною Радою України та урядами Литви і Польщі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи