Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко на Генасамблеї ООН: Росія перетворила Донбас на «конвеєр для машини вбивств»

Президент України Петро Порошенко у виступі на Генеральній асамблеї ООН 20 лютого заявив, що Росія продовжує направляти регулярні збройні сили та найманців на Донбас, перетворивши цей український регіон на «конвеєр для російської машини вбивств».

«Вершиною цинізму є те, що вони навіть направляють на Донбас курсантів військових училищ проходити практику на полі бою. На місці матерів я б запитав у російського Президента, де перебувають їхні сини?» – цитує Порошенка радіо "Свобода".

«На Донбасі російські збройні формування мають 496 танків. Для вашої інформації: ця кількість є більшою, ніж у Німеччини чи Франції, Іспанії чи Італії. Саме Україна стримує цю російську силу – силу, яка, окрім того, налічує 938 броньованих бойових машин, 128 реактивних систем залпового вогню, 776 артилерійських систем (у тому числі самохідних). Україна по суті стала реальним східним флангом НАТО в захисті трансатлантичної свободи і демократії», – наголосив Порошенко.

На засіданні Генеральної асамблеї ООН 20 лютого обговорюють ситуацію в анексованому Криму і на непідконтрольних Україні територіях Донбасу.

Як повідомила раніше прес-служба президента України Петра Порошенка, пункт порядку денного під номером 67 «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України» внесено на прохання Києва.

«Проведення дебатів на згадану тему у 5-ту річницю початку агресії Російської Федерації проти України стане першим комплексним розглядом у рамках ГА ООН цього питання», – йдеться у повідомленні.

Наші інтереси: 

У дипломатичній війні з РФ потрібно мати витримку. Бо так звані дипломати РФ брешуть на міжнародних форумах, перевертаючи факти з ніг на голову, називаючи російсько-українську війну громадянською і оббріхуючи Президента України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Правда, правда і нічого окрім Правди!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Правда, правда і нічого окрім Правди!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!