Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Понад 200 тисяч людей знову протестували у Франції проти COVID-перепусток

31 липня у Франції продовжилися масові протести проти використання ковідного "паспорта здоров'я" як обов'язкового документа для доступу у ресторани, поїзди та літаки, а також проти обов'язкової вакцинації медиків. Протести переросли у сутички з поліцією, яка застосувала сльозогінний газ і водомет.

Понад 200 тисяч людей по всій країні вийшли на марш Свободи проти "перепусток здоров'я", повідомляє The Associated Press.

Більшість демонстрацій мали мирний характер, однак, у Парижі протести переросли у сутички з поліцією. Зазначається, що всього вулицями французької столиці на марші були близько 14 250 громадян, що на кілька тисяч більше, ніж тиждень тому.

Навколо Парижа розгорнули майже три тисячі силовиків. Поліція зайняла пости уздовж Єлисейських полів, щоб не допустити туди вторгнення мітингувальників.

Напруженість загострилася перед знаменитим нічним клубом "Мулен Руж", коли правоохоронці застосували сльозогінний газ, а згодом і водомет.

Французький уряд ухвалили закон, який від 9 серпня вимагає від жителів країни наявності так званого "health pass" ("перепустка здоров'я"), тобто свідоцтва про вакцинацію, негативний тест чи наявність антитіл після одужання від коронавірусу.

Окрім того, законотворці зобов'язали усіх медичних працівників вакцинуватися від COVID-19 до середини вересня.

37-річна медсестра Хагер Амер, яка взяла участь у марші, розповіла, що звільнилася з роботи. Жінка звинуватила уряд у використанні "шантажу".

"Я думаю, що не варто вказувати нам, що робити, - сказала вона, додавши, що французькі медичні працівники під час першої хвилі COVID-19 зазнали жорстокого поводження. - А тепер раптово нам кажуть, що якщо ми не вакцинуємося, це наша вина, що люди заражені. Я думаю, це огидно".

Відео маршу

Нагадаємо, минулими вихідними у Франції також проходили протести незгодних з ковідо-перепустками.

Наші інтереси: 

Стежити за подіями навколо ковідобіснування. Висвітлювати події, яка показують незгоду людей з новою "нормальністю", яку нам не показують мейнстримні ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи