Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща запроваджує податок для іноземців-заробітчан

До кінця 2017 уряд Польщі планує прийняти проект закону, який вводить фіксований податок за працевлаштування сезонного працівника. Про це повідомив глава Постійної комісії Кабінету міністрів Польщі Генрі Ковальчик, який координує роботу над проектом. 

«.. Я координую роботу над новим рішенням щодо оподаткування сезонних працівників. Це стосується сотень тисяч людей. Потрібно, щоб польські підприємці  могли легально наймати таких працівників, сплачуючи невеликий податок у розмірі близько 300 злотих на місяць», – пояснив Ковальчик.

Нові правила, швидше за все, вступлять в силу з наступного літнього сезону.

Чиновник підкреслив, що «при нагоді вирішимо проблему реєстрації іноземних працівників, що також важливо для національної безпеки». Згідно зі статистичними даними, Польща видала понад мільйон дозволів на в'їзд. «Однак ми не знаємо, скільки людей виїхало, а скільки залишилося працювати», – поскаржився Генрі Ковальчик.

Наші інтереси: 

Прозорість і зрозумілість податкового законодавства зміцнює довіру, хоч і прикро, що українці масово змушені їхати за кордон на заробітки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи