Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Політичним базисом Азовського руху має бути проект Міжмор’я - Андрій Білецький

Спецтема:

Андрій Білецький, народний депутат України, а за сумісництвом і лідер Азовського руху, відвідав Львів. 28 вересня він брав участь у суспільних і конфіденційних заходах, а ввечері відбулась його зустріч із активістами Цивільного Корпусу АЗОВ Львівщини та з городянами.

Активісти Цивільного Корпусу АЗОВ і зацікавлені студенти вщерть заполонили зал у Будинку архітектора.

Під час зустрічі Андрій Білецький розповів спочатку про себе, щоби познайомитись із присутніми, а потім і про історію створення полку АЗОВ та його участь у бойових зіткненнях із прокремлівськими сепаратистами. Далі відбувся обмін думками про політико-економічне сучасне і майбутнє України у режимі «питання-відповідь».

Отже, народний депутат Андрій Білецький розповів, що війна із ворогом і загроза Батьківщині активізують у патріотів посилену моторику, коріння якої сягає у дух минувшини, у давні традиції виборювання свого місця у світі на базисі парадигми давніх предків.

Із моменту настання нової історичної епохи українці здобули можливість самим творити свою історію. Час минав, а з ним змінювалося світобачення етносу. Патріотів ставало більше: від двох десятків активістів на Майдані – до двох тисяч бійців у бригаді спеціального призначення. Від кількох одиниць вогнепальної зброї, здобутої у бою – до власного танкобудування.

Спираючись виключно на власну міць та можливості, патріоти спромоглися сформувати свою військово-громадську силу, онтологічно нову для України. Упродовж півтора року інтенсивної праці було створено більше, аніж високопрофесійну боєздатну бригаду бійців на фронті: навколо військової формації АЗОВ утворена потужна база, яка має ряд супутніх осередків – політичний, соціальний, екологічний, культурний та освітній.

Для функціонування такої розгалуженої організації долучені сотні волонтерів та активістів. У більшості – це ініціативна молодь зі схожою ідейно-світоглядною системою мислення. Завдяки спільному розумінню історичного контексту сучасності, людина патріотичної формації усвідомлює необхідність подальшого індивідуального розвитку. Саме тому полк АЗОВ має свою офіцерську школу для підготовки військових командирів за стандартами рівня НАТО, тренувальну базу для новобранців із фінальним іспитом «Азов-Спартан», власну інженерну групу, котра здійснює ремонт та модернізацію бойової техніки, школу безпілотників, яка є «очима» розвідки, волонтерську групу інструкторів-іноземців, що мають великий бойовий досвід, та школу «Націократії» для політичної освіти активістів Цивільного Корпусу.

Раніше «азовцями» називали виключно бійців бойового підрозділу, відтепер  «азовець» – це людина нової формації, яка уособлює якісно нову ідентичність. Кожен «азовець» несе із собою сукупність бойових здобутків військового підрозділу, соціальної активності, політичних амбіцій та ідейно-політичного вектору, тобто синергетичний дух бойової сім’ї АЗОВ.

Щодо поточної політичної ситуації в країні, то депутат Андрій Білецький доволі скептично налаштований щодо вищого керівництва держави і має підозру, що воно, керівництво, ймовірно може поторгувати інтересами України.

Лідер Азовського руху вважає, що у вищому ешелоні влади все робиться для того, щоби капітулювати перед зовнішньою кремлівською загрозою. А інструментом для капітуляції є Мінські домовленості, які нівелюють будь-які можливості для збройного спротиву України московській агресії. Однак іще більшою загрозою є спроба Банкової «продавити» через парламент особливий статус для Донбасу із подальшою можливістю для прокремлівських «моторол» засісти в українському парламенті. Навіть більше – мати власні воєнізовані загони правопорядку з поширенням їхньої правочинності на всю територію України.

Стосовно зовнішньополітичної стратегії, то лідер Азовського руху вважає найбільш доцільним бути самодостатнім Тобто, мати армію рівня вишколу НАТО, але в НАТО не бути, не тулитися ні до Москви, ні до Вашингтона, а проводити власну зовнішньополітичну стратегію. За базис для такої стратегії Андрій Білецький пропонує проект «Міжмор'я», як його називав Юзеф Пілсудський, або Балто-Чорноморська вісь, як його називали Михайло Грушевський і Юрій Липа. Загалом стратегія правильна, державотворча, перспективна, але не на даний період.

Сьогоднішні обставини поставили перед Україною велику національну ідею, довкола якою можуть об'єднатися і всі довколишні народи – це оптимізувати Москву, нівелювати раз і назавжди це осине гніздо, злотворна діяльність якого вже поширюється не тільки на сусідів, але й на далекі заморські країни. А вже опісля можна буде практикуватися у геополітичних осях, дугах і навіть паралелепіпедах.

Під час зустрічі у Будинку архітектора, депутат Андрій Білецький зробив закамуфльований натяк, що у празник Покрови Пресвятої Богородиці, який є і Днем захисника України, Азовський рух змінить теперішній добровольчо-цивільний формат на політичний.

Тоді, пообіцяв депутат, широкий загал буде ґрунтовніше поінформований про  назву нового партійного утворення, його статут і програму, і про те, що прагнуть зробити для України азовці – люди нової світоглядної формації.

Ярослав Левків

Наші інтереси: 

Тема для роздумів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Азов
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

'ЛДНР' будуть тепер у нас під боком десятиліттями, як Північна Корея, яка зберегла всі кращі традиції сталінського совка.

А Міжмор'я - це перспектива, все правильно сказав!

Миролюбність і озброєність!

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

'ЛДНР' будуть тепер у нас під боком десятиліттями, як Північна Корея, яка зберегла всі кращі традиції сталінського совка.

А Міжмор'я - це перспектива, все правильно сказав!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Не будуть. "'ЛДНР' будуть тепер у нас під боком десятиліттями, як Північна Корея, яка зберегла всі кращі традиції сталінського совка.".

Хай Буде!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Василю, запиши свій і мій коментар десь у календар і переглянь їх через десяток років. Я звісно не граюся в пророка, але там, де влазить Москва (Кенігсберг, Придністров'я, Чечня, Крим тощо) безлад залишається на десятиліття (як СССР вліз на Кубу, В'єтнам, Корею, Афганістан тощо). Тим більше влада в Україні не знаю на скільки 'українська'...

Інша річ - а що ми робитимемо з тими 'ЛДНР', якщо вони раптом повернуться до України? Невже в нас вже є настільки сильні асиміляційні програми, як в тієї ж Москви, коли за рік в Криму всі стали росіянами? Коли Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя та Маріуполь в більшості заговорять українською і ствердно скажуть 'Ми-українці!' а не 'Мы-укрАинцы', тоді вже можна повертати захоплені території. А так до кінця не зрозуміло - хто там живе? Російськомовні українці? Колаборанти? Зрадники?

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А тепер увага!
Тема азовців останнім часом активізувалася не просто так... Всесвіт посилає знаки... які? Давайте вивчимо це питання.

Вихідні матеріали для складання пазлів:

1) Книга Василя Шкляра "Чорне сонце" (є аудіо у авторському читанні)
2) є національний рух представлений ВО Свобода (який вже вмирає) і Корчинський (нині не зрозумілий своїми діями)
3) є нарощування обертів розвитку "Азов" у політичну партію (минула стаття - Якщо ми зараз не українізуємо фронт, то повзуча русифікація візьме своє, - Юрій Руф і ця стаття - Політичним базисом Азовського руху має бути проект Міжмор’я - Андрій Білецький)
4) є розвиток теми "очорнення Володимира Великого" - зокрема канал 112.ua (чий канал)висвітлює ці події
5) підхопили "тему" церковники
6) на пам'ятнику нанесено символи IN ("Ідея Нації") - емблема "Азов".... (фото Українські новини)

7) азовців називають "язичниками"
8) Росіян залякують Майданом, за участю ПАРНАСу, "Азову", "націоналістів", "язичників" й "спецслужб". Відомою є навіть дата

Можливо, я помиляюся??...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Це також пов'язують із опитуванням проведеним 112.ua:

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)