Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Політичну рекламу у телевізорі, на радіо і бордах треба заборонити

В Україні четвертий рік діє закон про фінансування партій із державного бюджету. За три попередні роки 6 парламентських партій, які подолали 5% бар'єр, отримали понад 1,1 млрд. грн.

Після позачергових виборів до Верховної Ради 21 липня, партіям, які пройдуть у наступний парламент, держава поверне витрачені на агітацію кошти – до 360 млн. грн. Також держфінансування отримають ті політичні стили, які наберуть понад 2%, сказав в інтерв'ю Gazeta.ua голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Того, що платить держава, достатньо, щоб партія працювала і мала перспективу, відзначив він.

Нові партії осередків не мають, "старі" - тримаються на тому, що мали всі попередні роки.

Партії "Слуга народу", "Голос" і "Сила і честь" у великій політиці з'явилися в останні місяці. Тому у них реально бракувало часу на формування своїх мереж. З іншого боку, партіям зручно існувати у віртуальному світі, не вкладати інвестиції у структури. 

Партія – це складний механізм. Для того, щоб бути впливовим і мати успіх, лише центральний офіс має нараховувати близько 70 працівників, мають працювати 25 офісів у регіонах і як мінімум районні представництва.

Раніше партії нагадували вимикачі світла. Ти його можеш увімкнути, а можеш вимкнути. Олігарх не дає місяць-другий гроші, і партія фактично припиняє свою діяльність. А зараз політсили отримали гарантії, бо можуть жити за державі кошти.

Сьогодні українські партії, як наркомани, залежать від телевізійної голки. Треба заборонити телевізійну, радіо-рекламу, бордову. На виборах і між ними. Взагалі. Тоді зменшимо кошти, які витрачаються на вибори. Бо зараз картина виглядає викривленою.

В час агресії Росії українські партії витрачають у 2,5 рази більше (за підсумками кампанії 2014 року), ніж польські партії на виборах до Сейму. Україна є рекордсменом у Європі по кількості витрачених грошей на вибори.

Нагадаємо: позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня. Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою — 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за винятком округів в окупованих Росією районах Донецької і Луганської областей і Криму.

 

Наші інтереси: 

Виборцям треба знати, за кого голосувати. Виборці мають думати власною головою, а не "куплятися" на телевізійну рекламу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи