Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 12

Покоління «Я!Я!Я!» (мілленіали)

Категорія:

Мілленіали впевнені у власній крутості: 60% з них вважають, що здатні інтуїтивно визначити що правильно, а що ні. При цьому більшість тих, кому сьогодні від 18 до 29 років, все ще живуть з батьками. І досить часто за рахунок батьків.

Оскільки мілленіали не поважають владу, вони нею і не обурені. Саме тому вони є першими не бунтівними підлітками.


Покоління мілленіалів складається з тих, хто народився між 1980-м і 2000-м роками; тобто сьогодні це, в основному, підлітки і ті, кому 20+. У США це близько 80 млн. чоловік – найбільша вікова група в американській історії.

Мілленіали різних країн відрізняються один від одного, але, завдяки соціальним мережам, глобалізації та швидкості змін, у мілленіала з однієї країни куди більше спільного з мілленіалом з іншої країни, ніж зі старшими поколіннями всередині його власного народу.



Навіть в Китаї, де сім'я історично важливіше індивіда, Інтернет, урбанізація і політика «одна сім'я – одна дитина» формують нове покоління неймовірно самовпевнених і зациклених на собі людей.

Все це вже не проблема суто багатих: бідні мілленіали навіть більш нарцисичні, матеріалістичні і залежні від технологій.

Нарцисичний розлад особистості зустрічається у нинішніх двадцятилітніх втричі частіше, ніж у покоління тих, кому сьогодні 65+; студенти 2009-го року на 58% більше нарцисичні, ніж студенти 1982-го.

У міру дорослішання, мілленіали отримують таку кількість заохочувальних призів за участь у всіляких конкурсах і змаганнях, що 40% з них розраховують на підвищення кожні два роки, незалежно від успіхів.

Вони одержимі славою: опитування 2007-го року показує, що школярок, які хочуть стати особистим асистентом відомої людини втричі більше, ніж тих, хто хоче стати Сенатором; тих, хто віддасть перевагу роботі асистента роботі генерального директора найбільшої корпорації – вчетверо більше.

Мілленіали впевнені у власній крутості: 60% з них вважають, що здатні інтуїтивно визначити що правильно, а що ні. При цьому більшість тих, кому сьогодні від 18 до 29 років, все ще живуть з батьками. І досить часто за рахунок батьків.

Вони дійсно ліниві: в 1992-му році близько 80% людей у ​​віці до 23 років хотіли отримати роботу з високим ступенем відповідальності; 10 років по тому цей показник впав до 60%.

Вони – саме грізне і хвилююче покоління з часів бейбі-бумерів. І не тому, що хочуть прорватися в Істеблішмент, але тому, що ростуть без нього.

Індустріальна революція зробила індивіда сильніше – у нього з'явилася можливість переїхати в місто, зайнятися бізнесом і створити власну організацію. Інформаційна революція тільки посилила процеси емансипації, надавши людині технології, за допомогою яких він може кинути виклик великим організаціям: блогери проти газет, YouTube-режисери проти голлівудських студій, інді-розробники і хакери проти індустрій і корпорацій, терористи-одинаки проти цілих держав ...

«Покоління Я» породило «покоління Я!Я!Я!», чиї технології егоїзму стали тільки могутніше. Якщо в 1950-х типова американська сім'я середнього класу вішала на стіни свого будинку весільне, шкільне і, можливо, армійське фото, то сьогодні вона оточена 85 фотографіями себе і своїх вихованців.

Мілленіали виросли в еру примноження «Я!Я!Я!». Вони фіксують кожен свій крок (FitBit), місце розташування (Foursquare), і генетичні дані (23 and Me). При цьому, в порівнянні з попередніми поколіннями, вони проявляють набагато меншу громадянську активність і майже не беруть участі в політичному житті.

Крім нарцисизму, ключовими їх якостями є знахабнілість та оборзілість. Якщо ти хочеш продати семінар для менеджерів середньої ланки, присвяти його тому, як впоратися з молодими співробітниками, які пишуть імейл безпосередньо генеральному директору, і зливаються з проекту, що здається їм нудним.

Незважаючи на впевненість у своєму майбутньому, мілленіали розтягують життєвий етап між підлітковим віком і повноліттям. Ідея підлітка виникла в 1920-х; в 1910, лише незначний відсоток дітей йшов в середню школу. Більшість їх соціальних інтеракцій відбувалося з дорослими членами своєї сім'ї або на робочому місці.

«Тиск однолітків антиінтелектуальний. Історії невідомі люди, які могли б подорослішати під впливом одноліток. Щоб розвиватися, тобі потрібні ті, хто старше: 17-річні не дорослішають, якщо спілкуються тільки з 17-річними...», – стверджує Марк Баурляйн, професор англійської мови в Emory.

Сьогодні мобільні телефони дозволяють мілленіалам соціалізуватися щогодини – за даними Pew, вони відправляють близько 88 повідомлень в день, і живуть під постійним впливом своїх друзів.



Фотографування самого себе дуже швидко увійшло в наше життя під назвою «Селфі» (“Selfie”) і сьогодні, мабуть, не залишилося жодної людини, якій не було б знайоме це поняття. Позначену цим поняттям діяльність Оксфордський словник трактує як «сповнену захоплення і наснаги».

Вони настільки впевнено тримаються перед камерами, що у сучасного немовляти в США більше портретів, ніж у французького короля 17-го століття.

Але нині модне поняття «Селфі» загрожує падінням у прірву: тільки ледачий не робить сьогодні знімок самого себе і, абсолютно втрачаючи голову, поширює в соцмережах свої неприродні пози.



Крім того, стрімка популярність «Селфі», при якій починає зашкалювати марнославство, і кожен прагне в тому чи іншому вигляді виставити себе напоказ, може викликати звикання і, таким чином, психічні розлади.

Спокуса подивитися, як ти виглядаєш голяка з боку, велика для дівчат. І для цього дзеркала недостатньо. Дівчата роздягаються до повного оголення і починають робити знімки на мобільник. Такі еротичні фото «Селфі» з відтінком домашнього порнофото набирають величезну популярність серед дівчат як засіб самоствердження. А порносайти із задоволенням розміщують підбірки таких фотографій.


[Для ілюстрації були вибрані пристойні фотографії... - Прим. В.Ф.]


Мілленіали взаємодіють зі світом цілодобово, але, в основному, через екран. Зустрічаючись один з одним, вони продовжують писати повідомлення в телефоні. 70% з них перевіряють свій телефон щогодини, багато хто відчуває синдром фантомної вібрації в кишені.

Але, слід сказати, що спілкування за допомогою СМС має і негативні наслідки. Наприклад, в Канаді не так давно проводилися наукові дослідження на цю тему. Після серії експериментів з'ясувалося, що молоді люди, які постійно спілкувалися між собою тільки за допомогою СМС, настільки звикли до коротких слів і пропозицій, що майже перестали сприймати розгорнуту літературну мову. Вони постійно використовують одні і ті ж слова, той же сленг, ті ж самі скорочення, і таким чином спрощують своє мислення.

Кожен п'ятий молодий чоловік краще буде голодувати протягом 24 годин, ніж розлучиться зі своїм мобільним телефоном, такий висновок британських учених з O2 Insurance.

Шокуючі результати дослідження показують, наскільки стали залежні сучасні молоді люди від 18 до 24 років від цих маленьких пристроїв. Дослідження, що охоплює більше 2 тисяч молодих людей до 25 років, показує, що 21% з них воліли б залишитися без їжі, але тільки не без стільникового телефону. Ще 19% сказали, що краще обійдуться без води, ніж залишаться без мобільного телефону. А 11% сказали, що краще обійдуться без телевізора. Така ж кількість сказала, що без стільникового телефону вони не змогли б нормально жити. А 45% зізнаються, що будуть спустошені, якщо втратять телефон.

Дослідження, проведене O2 Insurance, знайшло, що ця одержимість привела до того, що молоді люди стали менше спати. Кожен десятий прокидається вночі, щоб перевірити свій мобільний телефон. 48% це роблять відразу, як встануть, а 40% перевіряють його, коли лягають спати.

Постійний пошук дози дофаміну («Хтось полайкав мій пост на Facebook!») знижує креативність. За даними Тестів Торранса, креативність молоді росла з середини 1960-х до середини 1980-х. Потім падала, і різко обвалилася в 1998-му. Починаючи з 2000-го року аналогічне падіння показників спостерігається щодо емпатії, яка необхідна, щоб цікавитися іншими людьми і точками зору. Це, ймовірно, пов'язано з ростом нарцисизму і браком комунікацій «обличчям до обличчя».

У чому мілленіали мастаки, так це в умінні перетворювати себе в бренди з величезними хвостами з «френдів» і «фоловерів». Як і у випадку з будь-якими іншими продажами, позитив і впевненість в собі працюють тут на ура.

«Люди роздмухують себе, як кулі, на Facebook», – каже Кейт Кембл, професор психології університету Джорджії. – «Коли всі розповідають тобі про свої вечірки і успіхи, ти починаєш прикрашати і власне життя. Активно виступаючи в Instagram, YouTube, Twitter і Facebook, ти можеш стати мікро-зіркою».

Мілленіали росли на реаліті-шоу, які є, по суті, документальними фільмами про нарцисів. Вони підготовлені жити в цьому жанрі.

«Більшість людей не само-ідентифікується до 30. Сьогодні, однак, люди само-ідентифіковані вже в 14, що можна вважати серйозним еволюційним стрибком», – каже Дорон Офір, директор з кастингу в таких популярних телешоу, як Jersey Shore, Millionaire Matchmaker, A Shot at Love і інші.

У 1979 році Крістофер Леч писав у своїй «Культурі нарцисизму»: «Медіа живлять нарцисичні мрії про славу, надихаючи простих людей ідентифікувати себе з зірками і ненавидіти «стадо», тим самим роблячи банальність повсякденного існування все більш нестерпною».

Само-актуалізація мілленіалів – це скоріше продовження певної культурно-історичної тенденції, ніж революція на тлі минулих поколінь. Вони не є новим видом, але лише мутанти.

Їх пихата зухвалість – це не стільки захисна реакція, скільки технологія адаптації до середовища проживання – світу достатку.

«Протягом всієї історії більшості людей була уготована скромна роль фермерів. Ця роль навряд чи здатна задовольнити індивіда в повній мірі». – стверджує Джефрі Арнетт, професор психології з Університету Кларка.

Ті, хто не хоче дорослішати, відкладають прийняття серйозних життєвих рішень, оскільки вибирають з величезного асортименту кар'єрних опцій, багатьох з яких ще не існувало десятиліття назад. Що за ідіот буде дертися по кар'єрних сходах в компанії, якщо ще до 26 років йому належить змінити близько 7 робіт?

Завдяки онлайн-побаченням, соціальним мережам і можливості підтримувати інтернаціональні зв'язки, людям більше не потрібно вступати в шлюб з однокласниками або навіть громадянами однієї з ними країни. Збільшення середньої тривалості життя і розвиток технологій дозволяють жінкам завагітніти і в 40 – великі рішення можна відкласти. Середній вік вступу в шлюб для американки виріс з 20.6 у 1967-му році до 26.9 в 2011-му.

В принципі, те, що вважається типовою поведінкою мілленіалів – це те, як багатенькі дітки вели себе завжди. Змінилося ось що: подібно Прометею, Інтернет демократизував суспільство, відкривши молоді інформацію і можливості, колись доступні тільки забезпеченим.

Оскільки мілленіали не поважають владу, вони нею і не обурені. Саме тому вони є першими не бунтівними підлітками.

«MTV завжди було територією, вільною від батьків. Одне з наших досліджень показало, що сучасна молодь делегує своє суперего батькам. Навіть коли мова йде про найпростіші рішення, наша аудиторія звертається за порадою до мами і тата», – говорить Стівен Фрідман, президент MTV, який сьогодні включає батьків чи не в кожне своє шоу.

Компанії, тим часом, починають підлаштовуватися не тільки до звичок мілленіалів, але і до їх очікувань щодо робочої атмосфери.

Чверть із 2200 співробітників DreamWorks – молодше 30 років. Ден Сатервайт, який ось уже 23 роки відповідальний за департамент міжособистісних відносин в DreamWorks, каже, що піраміда Маслоу велить компанії не тільки платити гроші своїм співробітникам, а й забезпечувати їм само-актуалізацію.



Протягом робочих годин у співробітника DreamWorks є можливість відвідати майстер-клас з фотографії, скульптури, живопису, кінематографії та карате. Після того, як один із співробітників наполегливо пояснив, що карате – це не те ж саме, що джиу-джитсу, компанія додала і клас по джиу-джитсу.

Мілленіали використовують свої комунікаційні переваги, щоб вибити для себе кращі умови і в роботі з традиційними інституціями. Гаррі Стітелер, який 15 років рекрутує новобранців в армію США, щиро захоплюється мілленіалами: «Коли я тільки починав займатися рекрутами, це було покоління, якому потрібно було постійно говорити, що робити. Але нове покоління розуміє все ще до того, як ти відкрив рот. Вони на три-чотири кроки попереду. Вони приходять і кажуть: я хочу зробити це, а потім я зроблю це, але хочу потім зробити і це».

Психологи сходяться в одному: мілленіали милі.

«Мене дивує весь цей позитив. Інтернет завжди був на 50% позитивний, на 50% негативний. Але сьогодні співвідношення 90 до 10 на користь позитиву», – каже Шейн Сміт, гендиректор VICE, який переформатував свою компанію для покоління Х в компанію для мілленіалів, коли почав публікувати онлайн-відео для молодшої аудиторії.

Мілленіали схильні приймати відмінності, причому не тільки щодо геїв, жінок або меншин, але по відношенню до всіх. «Більше немає всіх цих ми «проти них». Може бути, тому мілленіали і не бунтують», – каже 17-річна Таві Джевінсон, керуюча фешн-журналом Rookie у вільний від школи час.

Том Брокоу, автор поняття «Найбільше з поколінь», вважає, що життєва обережність мілленіалів – це розумна відповідь на їхній світ. «Вони кидають виклик звичному і шукають нові шляхи вирішення питань. Це і породжує ось цього індивіда, що похитується, який пише еппи і створює нову економіку».

Мілленіали наполегливі і оптимістичні. Прагматичні ідеалісти, вони користуються системою; скоріше мислителі, ніж мрійники, лайфхакери. У них немає лідерів, і саме тому у площі Тахрір і Occupy Wall Street було ще менше шансів на успіх, ніж у будь-яких попередніх їм революцій.

Мілленіали потребують постійного схвалення і публікують свої фото з примірочних в магазині. Вони страшно бояться що-небудь упустити і створюють для всього акронім. Вони одержимі знаменитостями, але не ідеалізують їх.

Вони не ходять до церкви, бо не хочуть ідентифікуватися з великими інституціями. Третина мілленіалів у віці до 30 – найвищий відсоток в історії – не є релігійними.

Новий досвід важливіший для них, ніж матеріальні речі. Вони спокійні, стримані і не дуже-то пасіонарні. Вони інформовані, але неактивні. Вони за бізнес. Вони люблять свої телефони, але ненавидять по ним розмовляти.

Вони не тільки найбільше покоління, яке коли-небудь було відомо людству, а й, імовірно, остання велика соціальна група, з приводу якої можна робити узагальнення. Уже сьогодні всередині мілленіалів зароджуються автономні мікро-покоління.

Джерела:

  • Молодежь и мобильный телефон. // Интернет-журнал «Тайны мира», 01.09.2014.
  • Мухаммед Зорлу. «СЕЛФИ» — НАПУСКНОЙ БЛЕСК ЦИВИЛИЗАЦИИ? (Muhammed Zorlu. “Selfie” bir medeniyet fantaziyesi mi? “Yeni Asya” Gazetesi. 26.05.2015. // Сайт: Библиотека Хуршида Даврона.
  • Поколение ЯЯЯ: Деловые нарциссы или капризные дети? // Russky London/ 21/05/2013
  • Слава Баранский. Поколение ЯЯЯ: как нам с ними жить и работать? / Сайт: ЛАЙФХАКЕР. 4.07.2013
  • Фотографії GOOGLE

Наші інтереси: 

Знати світові тенденції в розвитку молодого покоління, щоб правильно вибудовувати стратегію і тактику державотворення в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Справа не в заздрості,а в тверезому аналізі поведінки сучасної молоді.Кожен в кого є знання рівня НО може утримувати своє тіло в стані 20-25 літньої людини,звісно якщо не лінуватися.
Проблема у тому,що еволюція нашого тіла не поспіває за технічним прогресом.Тому маємо дуже великий відсоток хворих дітей.Вони нібито з вигляду здорові,але це не те здоров'я,що було у нас в дитинстві.У нас на цілу школу може було два три товстуни.А подивись зараз.А що робиться із психікою коли ти не такий як треба.Звісно всі ці негаразди в реальному світі частково замінює віртуальний світ де ти ховаєшся за героями і красенями,що вбивають віртуальних ворогів.Так виходить,що за гаджетом ти герой весь у лайках і статусах,а в реальному житті батьки вже мусять виробляти тобі інвалідність.А кого родять ці інваліди у свою чергу.Тому і вироджується біла раса.Єдина перевага у цій ситуації в тому,що молоде покоління добре проінформоване у тому як шукати відповіді на любі запитання.Але потрібно мати ще волю до того,щоб скористатися на практиці тією ж інформацією.Так що як завжди виживуть сильніші і розумніші.

Я спілкуюся із лікарем,який їздить по школах у складі медкомісій і знає все як є насправді.Ситуація оптимізму не додає.І це у нашій чудовій Галичині у сільських регіонах,де екологія на порядок краща ніж в інших регіонах країни.Трохи краща ситуація із здоров'ям дітей у тих громадах Тернопільщини,що живуть ізольовано від решти світу.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Підтверджую 100%:

"вони проявляють набагато меншу громадянську активність і майже не беруть участі в політичному житті",

"Оскільки мілленіали не поважають владу, вони нею і не обурені",

"Вони люблять свої телефони, але ненавидять по ним розмовляти",

"Мілленіали взаємодіють зі світом цілодобово, але, в основному, через екран",

вони спілкуються через SMS та через чат в соцмережі.

"вони вважають, що здатні інтуїтивно визначити що правильно, а що ні. При цьому більшість тих, кому сьогодні від 18 до 29 років, все ще живуть з батьками. І досить часто за рахунок батьків".

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Картинки з життя (розповідали мої знайомі...):

- До 14-річної дівчини, доньки мого знайомого, прийшли дві подруги... Вони утрьох п'ють чай з тістечками і переписуються смс-ками між собою...

- син одного знайомого (24 роки) з дівчиною (20 років) у цивільних стосунках... У вихідний день сидять в ліжку, загорнувшись у пледи і спілкуються з друзями, кожен зі свого планшету. Іноді влаштовують спільні чати...

Спостерігав особисто (в автобусі їхав поруч з дівчиною років 16-17-ти і її смартфон був повернутий також і до мене), як дівчина обмінювалася смс-ками десь з 8-10 друзями. Писала кінчиками великих пальців обох рук з шаленою швидкістю.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Молодь і мобільний телефон
(трохи статистики за даними на вересень 2014 року)

  • В середньому європеєць купує перший мобільний телефон у віці 7 років;
  • Мобільними телефонами користуються 1.600.000.000 молодих юнаків та дівчат;
  • Щорічно вони витрачають на мобільний зв'язок 330.000.000.000 доларів, що в 12 разів більше, ніж витрати на всю світову музичну індустрію;
  • 81% опитаних витратять останні 10 доларів не на їжу, а на поповнення мобільного рахунку;
  • 12% підлітків витрачають випадкові (знайдені, отримані від батьків і т.д.) гроші на мобільний зв'язок;
  • Кожен четвертий молодий філіппінець заявляє, що не зможе жити без свого мобільного телефону;
  • До 16 років кожен підліток встигне побачити як мінімум 800.000 рекламних повідомлень;
  • Кожен другий підліток змінює свого оператора, якщо на іншому знаходяться як мінімум десять його друзів;
  • Щорічне зростання ринку мобільних соціальних мереж в США і Британії становить 240%;
  • За останні 10 років мобільні оператори тільки на одних СМС-ках тільки на молоді заробили трильйон доларів;
  • 83% молоді використовують мобільник як фотоапарат;
  • Щорічно кожен британський підліток посилає близько 18.000 текстових повідомлень;
  • Щорічний приріст використання Twitter в мобільних телефонах становить 120%;
  • На мобільних пристроях щодня програється 100.000.000 роликів з сервісу YouTube;
  • У 2015 році на покупки за допомогою мобільного телефону буде витрачатися 119 мільярдів доларів
  • Через зміни оператора і тарифних планів оператори щорічно втрачають 27 мільярдів доларів. А скільки ж вони тоді заробляють?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У простих людей завжди побут визначає свідомість.Вони просто пливуть за течією пінної ріки.Тільки но піна спаде і вони приземляться у дійсність,зразу перейдуть у режим "депресія".Достатньо щоб пропала електрика на кілька днів і це вже буде як кінець світу.

Я давно помітив,що айфонне покоління живе у "піні".Головне питання,хто каламутить воду,щоб утворилася піна (спотворена реальність).У більшості випадків це так звані блазні різних мастей і різного роду діяльності.Починаючи від релігії,закінчуючи спортом.Зазвичай ці корисні ідіоти дуже показово викладають свою заможність на публіку.

Та якщо копнути глибше,то з подивом віднайдемо слід від "нектару" ломехуз.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Слава Богу не вся молодь - така! Багато з них уміє, коли треба, відключитися від віртуального світу.
А Народний Оглядач якраз - прекрасна альтернатива, з можливістю виховувати, плекати й удосконалювати свою особистість і йти далі: творити омріяне середовище. При чому, бути ВӀЛЬНИМ ГРАВЦЕМ, а не рабом!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

І знову старше покоління звинувачує молодь у всіх бідах. Одразу згадуються коментарі наших пенсіонерів: "што за маладьож у нас пашла???". Я завжди у них питаюся у відповідь: "а хто виховував цю молодь, як не ви???".

Може нам заздрісно, коли ми дивимося на красиві тіла молодих дівчат? Може нам заздрісно, коли ми спостерігаємо за сміливими витівками руферів? Може нам заздрісно, що Ютюбери заробляють тисячі доларів на місяць подорожуючи і займаючись улюбленою справою? І всю цю заздрість ми намагаємося прикрити ніби-то критикою у формі цієї статті.

Дайте спокій молодому поколінню. Ще древні греки скаржилися на своїх дітей, що ніби-то після них настане кінець світу. Подібні речі й прослідковуються в цій статті.

Народний Оглядач стає закритим клубом спілкування, малозрозумілим для молоді...

"древні греки стверджували,що світ прогнив, молодь перестала слухати старших і зневажає давні традиції. Але якимсь дивом людство вижило і, стягнувши докупи струхлявілі уламки життя, чимчикує собі у майбутнє всупереч зловіщим пророкуванням древніх." http://stydtorba.at.ua/news/chi_legko_buti_molodim_abo_doroslishannja_v_umovakh_globalizaciji/2011-06-30-13

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Друже Андерсе, а ти цю статтю читав, чи тільки заголовок? У ній ніхто нікого не звинувачує. Тоді що тебе так схвилювало?

Андерс Фальке каже:
І знову старше покоління звинувачує молодь у всіх бідах. Одразу згадуються коментарі наших пенсіонерів: "што за маладьож у нас пашла???". Я завжди у них питаюся у відповідь: "а хто виховував цю молодь, як не ви???".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Статтю прочитав, схвилювало те, що між рядками прочитується прихована критика сучасної молоді.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Стаття критична, і критична відверто. В ній скомпільовані основні негативи, які помічені серед певної категорії молоді, причому в різних країнах і, передусім, в США. На жаль на сьогодні немає досліджень відносно тенденцій сучасної української молоді.

З одного боку є молодь, яка боролася за гідність на Майдані; молодь, яка пішла на фронт і воює...; молодь, яка волонтерить... Молодь, яка наполегливо вчиться і не задовольняється однією освітою, а здобуває другу...

Але, в той же час, є молодь, яка була "тітушками"; молодь, яка щоденно сидить в барах і пивницях, пропиваючи батьківські гроші... Щоб її побачити, достатньо пройтися ввечері по пітєйних закладах в центрі Києва.

Відсутність критики - це толерастія!

І якщо ти, друже Андерс, прочитав ще одну мою статтю - про субкультуру готів - то міг би звернути увагу на моє доброзичливе ставлення до представників цієї молодіжної субкультури... :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Справа не в заздрості,а в тверезому аналізі поведінки сучасної молоді.Кожен в кого є знання рівня НО може утримувати своє тіло в стані 20-25 літньої людини,звісно якщо не лінуватися.
Проблема у тому,що еволюція нашого тіла не поспіває за технічним прогресом.Тому маємо дуже великий відсоток хворих дітей.Вони нібито з вигляду здорові,але це не те здоров'я,що було у нас в дитинстві.У нас на цілу школу може було два три товстуни.А подивись зараз.А що робиться із психікою коли ти не такий як треба.Звісно всі ці негаразди в реальному світі частково замінює віртуальний світ де ти ховаєшся за героями і красенями,що вбивають віртуальних ворогів.Так виходить,що за гаджетом ти герой весь у лайках і статусах,а в реальному житті батьки вже мусять виробляти тобі інвалідність.А кого родять ці інваліди у свою чергу.Тому і вироджується біла раса.Єдина перевага у цій ситуації в тому,що молоде покоління добре проінформоване у тому як шукати відповіді на любі запитання.Але потрібно мати ще волю до того,щоб скористатися на практиці тією ж інформацією.Так що як завжди виживуть сильніші і розумніші.

Я спілкуюся із лікарем,який їздить по школах у складі медкомісій і знає все як є насправді.Ситуація оптимізму не додає.І це у нашій чудовій Галичині у сільських регіонах,де екологія на порядок краща ніж в інших регіонах країни.Трохи краща ситуація із здоров'ям дітей у тих громадах Тернопільщини,що живуть ізольовано від решти світу.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

1.

Цитата:
І знову старше покоління звинувачує молодь у всіх бідах.

Перечитавши уважно свій блог, я не знайшов звинувачень молоді "у всіх бідах". В блозі йдеться про певну частину молодого покоління, у якої помічені певні групові ознаки.

2.

Цитата:
Може нам заздрісно, коли ми дивимося на красиві тіла молодих дівчат?

Красивими тілами молодих дівчат можна і потрібно замиловуватися, і нічого поганого в цьому немає. І в тому, що молода дівчина зробить селфі з себе оголеної теж немає нічого поганого. Але при цьому треба розуміти різницю між еротикою і порнографією. І якщо молода дівчина робить селфі з фалоімітатором чи в процесі статевого акту і викладає це в Інтернет, то тут вже йде мова про розпущеність і повну відсутність моральних гальм.

3.

Цитата:
Може нам заздрісно, коли ми спостерігаємо за сміливими витівками руферів?

А при чому тут заздрість !? Ніхто не заважає лазити по дахам чи підземеллям... Я, наприклад, протягом трьох років досліджував бункери ПВО на Ярославому Валу і в Жулянах, також лазив по інших підземеллях. Зараз готую велику книгу про один з бункерів.

4. Стаття Галини Листвак, на яку друже Андерс ти посилаєшься, констатує певні проблеми, які стоять перед молоддю (наприклад, у відборі потрібної інформації), але ці проблеми не мають нічого спільного з тими, про які пишеться у блозі і на які наголошує ряд дослідників.

5.

Цитата:
Народний Оглядач стає закритим клубом спілкування, малозрозумілим для молоді...

"Народний оглядач" не соціальна мережа на кшалт Фейсбук чи Твіттер. Це зовсім інший інформаційний ресурс. Хочу нагадати, що більшість тематичних форумів також є закритими клубами для спілкування, на яких збираються люди по інтересам.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Браво! Дякую за відповідь!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ніхто молодь не звинувачує. Я, принаймні. Я тільки констатую, що вони - інші. і у цього покоління дуже схожі, характерні для них риси.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Виникає природне запитання: "Що робити?"

На мій погляд, по-перше треба з'ясувати і чітко сформулювати, що в цих тенденціях є корисне, а що шкідливе...

Те, що молодь володіє сучасними засобами комунікації і пошуку інформації є безумовно корисним. В той же час звуження сектору живого спілкування, використання спрощеної мови, сленгу, скорочень, що збіднюють живу мову, є шкідливим.

Селфі на фоні історичного пам'ятника, з видатною людиною чи при зустрічі з друзями цікаве і корисне як для власного архіву, так і для використання в соціальних мережах. Селфі з тістечком чи стаканом горілки, та ще й з перекривленим обличчям - вже збочення.

І так далі...

По-друге, основний світогляд дитини формується десь до 12 років... Таким чином, від народження і до школи, тобто 6-7 років основна (можливо навіть повна) відповідальність за формування світогляду дитини лежить на батьках. І вже потім на школі - ліцеї - університеті, соціальних мережах.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Юлія Возняк.
0
Ще не підтримано

Людині доводиться весь час робити складний вибір. Вибір між добром і злом. Сучасні інформаційні технології можуть пропагувати і те й інше. Людина, яка знаходиться у Вищому просторі, чинить мужній опір спокусам нечистого. А інша, яка перебуває у нижчому просторі ,просторі страждань, навіть не думає, що те чи інше може заподіяти їй зло.
Тож людині варто постійно працювати над собою в духовному плані, аби не бути отаким "зомбі".

Радіймо!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Абсолютно згідний!

Коли людина приходить в продовольчий супермаркет, то перед нею широкий вибір... І корисного, і шкідливого.... Вона може купити свіжі фрукти чи сік, а може купити горілку і солону кільку.

Так само і з Інтернетом. Можна займатися самоосвітою; подорожувати по країнах, вивчаючи історію культури; можна колекціонувати твори мистецтва (в фотографіях); можна створити собі величезну бібліотеку з електронних книг... А можна товктися на порносайтах і "балдєть" від попси.

Кожному - своє!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Я бачу тут хороші можливості: мілленіали у кращому становищі, ніж покоління, яке виросло із телевізором, прокидається з ним, після відбування роботи радо повертається до нього і проводить весь свій час за зомбоящиком.

Щоб вплинути на нього потрібно керувати телеіндустрією, а там - монополія. Тому тут поле діяльності майже закрите. Хоча б спробуй переконати телемана, що м’ясо їсти шкідливо, коли зомбоящик трубить про потребу людини в тваринних біках.

Зовсім інша ситуація з мілленіалами: вони хоч залежні від технологій та інтернету, але доступні для позитивного впливу, адже цими технологіями користуються всі, тому працювати з ними можна. Тут потрібна окрема стратегія орієнтована саме на них. Вони радо приєднаються до корисних справ, якщо лідери першими візьмуться за ці справи, одягнуть їх в привабливі шати гри.

Адже в це покоління практично не входять справжні лідери, хоча на перший погляд вони ззовні схожі, їх різнить вміння думати, аналізувати, вмикати волю і творити конкретні справи. Інші просто чекають коли їх поведуть. Саме тому лідерська модель буде основною в майбутніх організаціях.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ця стаття чіпляє питання війни за майбутнє. Діти диявола ведуть діяльність за владу над молодим поколінням, нам кинули виклик і якщо творчо поставитись до справи, нас чекає цікава захоплива гра.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Володимире, стаття чудова й корисна, і якщо прибрати з неї ложку дьогтю, то їй не буде ціни, і тобі теж :).

Я про "оборзєвшіх". Воно походить від українського "борзо, борзий", проте перекручене на московський лад. А мова є ключовим елементов в інформаційній війні, тому пропоную показати особистий приклад мовної досконалості. Його можна замінити на борзий, оборзілий, знахабнілий, пихатий... За потреби можна творити нові слова, адже мова це ще й універсальний конструктор, головне, щоб нове слово мало чіткий сенс.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Святославе, дякую тобі за увагу і підказку. Я виправив мовний недолік на який ти мені вказав. Тепер речення звучить так: "Крім нарцисизму, ключовими їх якостями є знахабнілість та оборзілість".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!