Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Подорожі в 2021 році не будуть такими як раніше: охочі подорожувати західними країнами зіштовхнуться з додатковими вимогами

Світ:

Більшість західних країн вже працюють над запровадженням нових вимог для іноземців. Першим таким рішенням стане законодавче урегулювання обов’язку пред’явлення при в’їзді у країну сертифіката про щеплення або негативного результату тесту на коронавірус. Це буде мінімум, який мають виконати охочі подорожувати західними країнами після того, як вони почнуть відкривати свої кордони.

21010901.jpg

Фото: t.me/mind_eu

Проте у деяких країнах навіть цього може виявитися недостатньо, пише "European Strategy".

Низка західних держав декларує намір впровадження спеціальних електронних паспортів щеплення або мобільних додатків.

Технологічні компанії вже працюють над можливими варіантами реалізації подібних проектів. Зокрема, IBM в рамках ініціативи Common Trust Network у співпраці з авіакомпаніями Lufthansa, Swiss Airlines, United Airlines та Virgin Atlantic тестує запровадження мобільного додатку, в якому будуть зберігатися дані про стан здоров'я пасажирів. Він повідомить авіакомпанії, в тому числі про те, чи вакцинований пасажир. Сертифікати підтвердження щеплення або негативні результати тесту на COVID-19, будуть зашифровані в індивідуальний QR-код, який треба буде показати під час придбання квитка.

Електронні паспорти щеплення стануть обов’язковим елементом закордонних подорожей в найближчі роки. Але зараз ще невідомо, в якому напрямку така ініціатива буде розвиватись. Окремі країни можуть встановлювати додаткові вимоги щодо підтвердження вірогідності даних або вимоги щодо типу чи виробника вакцини.

У випадку, якщо кожна країна буде мати перелік власних вимог до такого електронного паспорта щеплення, подорожі до західних країн, якщо і не будуть заблоковані, то стануть суттєво менше комфортними, ніж були до цього.

Наші інтереси: 

Розуміти, що йдеться про створення "нової нормальності" і системи тотального контролю під виглядом турботи про здоров'я. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи