Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європа залишиться закритою для українців у першому півріччі 2021

Світ:

І навіть у липні кордони для українських туристів відкриє дуже обмежений перелік країн. Наразі в ЄС досить поширеним є переконання, що після пандемії для відновлення туристичної галузі вистачить внутрішнього потоку туристів.

В’їзд до ЄС з метою працевлаштування для українців буде лібералізований вже на початку весни 2021 року. Економіка ЄС стрімко відновлюється, тому попит на працівників з третіх країн швидко зростає, деякі країни вже відчувають дефіцит кадрів, пише mind.

Процес лібералізації має розпочатися в березні. Але для в'їзду в країни ЄС будуть встановлені дуже жорсткі вимоги, в тому числі обов'язкова вакцинація та обмеження пересування.

В'їзд до країн ЄС в цілях навчання у першому півріччі залишиться суттєво обмеженим. Ближче до осені обмеження будуть пом’якшені. Абсолютна більшість країн Спільноти виходить з того, що 2021/2022 навчальний рік вже буде проходити у нормальному режимі, тому кордони для даної категорії іноземців будуть поступово відкриватися.

Варто нагадати, що навіть зараз заборона на в'їзд до ЄС не є абсолютною. Існує досить значний перелік винятків, які дозволяють громадянам третіх країн в'їжджати та переміщуватися по країнах Спільноти на таких самих підставах, як і громадяни ЄС.

Зокрема, до таких категорій відносять постійних та тимчасових резидентів однієї з країн ЄС, а також осіб, які мають члена сім'ї, що є громадянином або резидентом однієї з країн ЄС. Крім того, передбачено кілька індивідуальних винятків для громадян третіх країн, які дозволяють потрапити на територію окремих держав ЄС. Наприклад, в деяких з них можна подати заяву до відповідної прикордонної служби, в якій в індивідуальному порядку обґрунтувати прохання на в'їзд в країну.

Наші інтереси: 

Розуміти причинно-наслідковий зв'язок. Ось і наслідки коронавірусної афери.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи