Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Починаючи з 16 жовтня РФ не пропускатиме громадян України через естонсько-російські та латвійсько-російські пункти пропуску

Категорія:

10 жовтня РФ офіційно повідомила Естонії, Латвії, Литві, Польщі та Фінляндії, що з 16 жовтня буде тимчасово обмежено в’їзд громадян України до Росії через усі прикордонні пункти пропуску, окрім московського аеропорту Шереметьєво.

depositphotos42424931l.jpg

Фото: depositphotos.com

Обмеження не поширюються на громадян України віком до 14 років, які в’їжджають до РФ самостійно або в супроводі законного представника, опікуна чи піклувальника, який є громадянином Російської Федерації, повідомляє Естонська рада у справах біженців.

Уряд Латвійської Республіки ухвалив рішення призупинити з 16 жовтня 2023 року роботу пунктів пропуску на латвійсько-російському кордоні "Вієнтулі" та "Педедзе", зазначається у коментарі Міністерства закордонних справ України.

МЗС України поновлює рекомендації громадянам України утриматись від відвідування території держави-агресора, а також врахувати неможливість в'їзду до Росії з території Латвії.

При цьому зауважується, що виїзд громадян України з території РФ до Латвії залишається можливим через пункти пропуску "Убилінка-Гребнєво" та "Бурачкі-Терехова".

11 жовтня Міністерство закордонних справ України інформувало, що з 16 жовтня 2023 року Російська Федерація запроваджує для громадян України обмеження в’їзду на її територію з території третіх держав.

В'їзд українських громадян на територію Росії з третіх держав буде дозволено тільки у двох пунктах пропуску через російський державний кордон: 1. Повітряний пункт пропуску "Шереметьєво" (Москва); 2. Автомобільний пункт пропуску "Лудонка" у Псковській області (кордон з Латвійською Республікою).

Обмеження не стосуватимуться громадян України віком до 14 років, які в'їжджають на територію Росії самостійно або в супроводі російських громадян. У МЗС зазначили, що зазначений виняток передбачений для продовження втілення політики викрадення українських дітей та їхнього незаконного переміщення до РФ.

Через високі ризики для особистої безпеки МЗС України рекомендував українцям утриматися від будь-яких поїздок до держави-агресора, а тим, хто перебуває в цій країні негайно залишити її територію.

Як відомо, у зв’язку із повномасштабним вторгненням Росії до України дипломатичні відносини між Україною та РФ розірвано, українські закордонні дипломатичні установи у РФ припинили виконання своїх функцій.

Наші інтереси: 

Дивує, що українці досі їздять до РФ. 19 місяців йде велика війна, а вони їздять. Навіщо вони туди їздять? Як можна їздити до нашого ворога зараз?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи