Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Турецький потік" - сьогодні головна газова загроза для України

США зараз постали перед двома питаннями. Перше – відсутність єдності з ЄС у діях щодо Росії, зокрема, в питанні санкцій. Друге – вони не зможуть зайти на європейський ринок як ключовий гравець постачання газу.  Таку думку висловив співголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов, коментуючи згоду Німеччини на будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Будівництво "Північного потоку-2" внесло розкол між США і ЄС, тому що Трамп хотів вийти на європейський ринок з поставками скрапленого газу. Тобто знизити газову залежність Європи від Росії і при цьому заробити грошей. Але Німеччина є регіональним лідером в Європі і продемонструвала свої меркантильні інтереси. Берлін, даючи згоду на будівництво газопроводу, хоче послабити вплив США на Європу, – вважає Снєгирьов.

До того ж, наголошує експерт, США своєчасно не зреагували на те, що "Газпром" придбав у Німеччині й Австрії підземні газові сховища. Цим Росія фактично ще раз зацікавила їх в будівництві "Північного потоку-2" і посилила вплив, просуваючи свою агентуру. Адже Німеччина і Австрія неодноразово піднімали питання про пом’якшення санкцій і відновлення торгових відношень з РФ.

З іншого боку, фахівець не виключає, що широкий розголос навколо "Північного потоку-2" – білий шум і відволікання Росією уваги від іншого проекту.

Розмовами про будівництво "Північного потоку-2" Росія відволікає увагу від газопроводу "Турецький потік", який вже фактично готовий. І це найбільш небезпечно для України. Тому що його дві гілки – на Туреччину і Європу позбавлять нас півмільярда доларів, – підкреслив Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, 27 березня Німеччина видала повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" у німецькій Виключно економічній зоні (ВЕЗ). Згодом уряд Фінляндії дозволив будівництво газопроводу "Північний потік-2" у своїй Винятковій економічній зоні.

Напередодні глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що після запуску газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік" транзит російського газу через Україну скоротиться в 10 разів.

Наші інтереси: 

ЄС підтримує путінський режим. Формування континентального блоку ЄС-РФ-КНР небезпечне для України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Меркель ніби задумалася https://news.finance.ua/ua/news/-/424241/merkel-zapevnyaye-shho-vidstoyuye-pered-putinym-gazovi-interesy-ukrayiny

Я б не панікувала: багато чого в руках України, її дипломатії...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Меркель ніби задумалася https://news.finance.ua/ua/news/-/424241/merkel-zapevnyaye-shho-vidstoyuye-pered-putinym-gazovi-interesy-ukrayiny

Я б не панікувала: багато чого в руках України, її дипломатії...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !