Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Після поразки РФ має повернути Україні всі захоплені території та виплатити репарації – Джонсон

Категорія:

РФ своєю збройною агресією в Україні порушила усі міжнародні стандарти, і зараз немає можливості повернення до нормальних відносин із нею. Після перемоги над РФ ця країна повинна буде повернути Україні всі загарбані території та виплатити репарації.

21071401.png

Борис Джонсон
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон (Alexander Boris de Pfeffel Johnson)

Про це в інтерв’ю PAP заявив прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон, передає Укрінформ.

За його словами, поразка путіна в росії не призведе до того, що ця країна стане демократичною і передбачуваною. Він зазначив, що завданням Заходу не є спроба змінювати й вирішувати, якою має бути росія.

“Нашим завданням є гарантування того, що ми – об’єднані й протидіємо агресії, допомагаючи Україні. І що путін зазнає поразки у своїх діях”, – підкреслив Джонсон.

Він зазначив, що намагаючись передбачити, що буде після поразки путіна, зараз відвертається увага від головної цілі – допомогти Україні.

“Ми маємо зараз зробити усе можливе, щоб він (путін – ред.) був політично ізольований, що в економічному плані він буде під величезним тиском, і ми продовжуватимемо підтримку України”, – наголосив Джонсон.

Британський прем’єр підкреслив, що навіть якби путіну вдалося підпорядкувати Україну й оголосити перемогу, то ключовою справою є те, щоб “на жодному етапі не нормалізовувати відносини чи підтримувати перспективу нормалізації відносин (з росією – ред.)”.

“Перейдено рубікон: порушено фундаментальні принципи міжнародного права і цивілізованої поведінки. Ми маємо гарантувати, що немає повернення до business as usual (того, що було раніше – ред.)”,- констатував Джонсон.

Він визнав, що Захід зробив помилку у 2014 році, коли вів мирні переговори, намагаючись нормалізувати відносини з росією у рамках Нормандського формату.

“Я не бачу жодного шляху, жодних можливостей, щоб ми могли повернутися до нормальних відносин без повного залишення Росією територій, які вона захопила, без сплати репарацій тощо”, – наголосив британський прем’єр.

Джонсон підкреслив, що хотів би знайти якесь дипломатичне вирішення. Однак, він визнав, що “складно знайти можливість для ведення серйозних переговорів із кимось, хто зараз атакує і нищить твою країну”.

“Я переконаний: якщо ми залишимося єдиними в підтримці героїчного опору українців, то путін остаточно програє”, – підкреслив Джонсон.

Він додав, що після поразки росії потрібно працювати над тим, щоб відбудувати Україну, створити для неї новий план Маршалла.

Наші інтереси: 

Знищення країни-агресора. Відновлення України. Новий союз з Великою Британією, Польщею та країнами Балтії. Створення Міжмор'я (включно з Білоруссю).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи