Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Після підписання ленд-лізу постачання Україні від США можуть вийти на зовсім інший рівень

Категорія:

Серед іншого, США можуть дати Україні БПЛА Reaper, який дуже цінується військовими силами США. Це – абсолютно новий рівень та однозначно велика сила. Для порівняння: Bayraktar TB2 може пролетіти з максимальною швидкістю 220 км/год дистанцію до 150 кілометрів і підняти до 650 кілограмів, а Reaper може пролетіти до 1900 кілометрів з максимальною швидкістю майже 500 кілометрів на годину і нести вантаж в 1700 кг.

Про це написала Яніка Мерило, радниця міністра цифрової трансформації України на своїй сторінці у Фейсбук.

Reaper MQ-9 коштує від 32 мільйонів доларів. Значний плюс – США готові профінансувати або передати в рамках lend-lease.

Reaper виробляється каліфорнійським General Atomics, і для їх продажу потрібне схвалення уряду США, який, здається, вже готовий в прискореному темпі надавати ще більш динамічну та високотехнологічну зброю, ніж Javelin і теж каліфорнійські дрони-камікадзе Switchblade, які вже використовуються і в Україні.

Найближчі центри управління Reaper сьогодні – в Польщі та Румунії, оперативне використання Reaper українськими ЗСУ реально потребує серйозного навчання.

Досі Reaper MQ-9 використовувалися в Афганістані, Сирії та Іраку і можуть тепер стати сильною підтримкою ЗСУ, хоча поки що офіційно Штати підтвердили лише поставки понад 1000 менш потужних, але також дуже важливих бойових дронів-камікадзе Switchblade.

За оцінкою колишнього майора Повітряних Сил США Джеймса Посса (James Poss), це був би набагато ближчий крок до закриття неба над Україною.

 

 

 

Наші інтереси: 

США побачили силу і майстерність ЗСУ, тож готові надавати вже серйознішу зброю та техніку. "Вторгнення Росії в Україну повне уроків для США" зазначив у своїй статті No-Fly with No Crews Джеймс Посс.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи