Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ленд-ліз для України. Чому це важливо

Категорія:

6 квітня 2022 року Сенат США ухвалив законопроєкт "Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022". Це назвали лендлізом для України. Лендліз – це процедура, яка максимально прискорює процес постачання зброї, а також інших товарів, які потрібні для перемоги у війні, включаючи ліки, техніку, нафту тощо.

Але попереду – ухвалення законопроєкту Палатою представників Конгресу США та підпис президента США.

Як пише УНІАН, програма триватиме до 1 жовтня нинішнього, 2022-го, року (хоча зараз звучить дата "до 2023 року", але це мається на увазі фінансовий, а не календарний проміжок часу).

За цим документом, Штати зможуть надсилати Україні військові товари в борг або в лізинг (тобто в оренду на дуже довгий термін). Виплачувати кредит доведеться вже після офіційного закінчення військових дій.

При цьому використану техніку можна списати, а також не стягувати оплату за знищену техніку. А невитрачені, вцілілі товари/матеріали потрібно або повернути, або їх оплатити (але тоді вони остаточно залишаються у власності України).

Тому багато експертів і називають ленд-ліз "практично безоплатною допомогою".

Вже лунали пропозиції відправити українській армії С-300 (мова про системи ППО ще радянських часів), що залишилися на озброєнні кількох країн НАТО, а також безпілотні та зенітні авіаційні комплекси й багато іншого.

Нагадаємо, що за поставки по ленд-лізу у Другій світовій війні Росія не розрахувалася і досі!

 

Наші інтереси: 

Стежимо за американською допомогою Україні, особливо, за діями (а не словами) Джо Байдена та його адміністрації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи