Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Після 14-річної перерви з Херсона до Києва відправилася по Дніпру баржа з кавунами

Перевезення річкою здешевить ягоди в столичних супермаркетах. Баржа, на борту якої 250 тонн кавунів, уперше після багаторічної перерви, вирушила із Голої Пристані, що на Херсонщині, до Києва. Востаннє смугасті ягоди відправляли Дніпром 14 років тому, а регулярні перевезення кавунів припинили ще в 1990-х, коли пострадянські порти і причали прийшли в занепад. 

Одна баржа замінить півсотні великих фур. Фермери кажуть, що раніше перевезення подвоювало вартість кавунів. Кілограм ягоди з поля зараз коштує гривню, стільки ж віддали б за транспортування. Кавуни з баржі мають стати дешевшими, йдеться в сюжеті програми ТСН. 

"Цією баржею ми знімаємо завантаженість наших доріг. На сьогоднішній день перевезення коштує до 1 гривні, тут, баржами, будемо намагатися вписатися у 60-65 копійок", - говорить фермер Олександр Синенко.

Ягоди доправляють на баржу з шести навколишніх господарств. Усі партії перевіряють на вміст нітратів. Поки що жодну не забракували.

"Показник вмісту нітратів склав 44 міліграм на кілограм, при нормі до 60 міліграм на кілограм", - каже директор Херсонської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Валерій Чабанов.

Раніше кавуни перевозили просто насипами: баржі милували око, однак не всі кавуни доїжджали до покупця в товарному вигляді. Тепер вони їдуть із комфортом у спеціальних ящиках.

Якщо перший смугастий рейс до столиці дістанеться без пригод, далі на баржі вантажитимуть іще більше ягід. Адже пік сезону кавунів попереду, він настає в середині серпня. Пливти Дніпром херсонські кавуни будуть чотири доби. І вже на п'ятий день з'являться на прилавках київських супермаркетів. 

 

 

Наші інтереси: 

Маючи таку природну можливість, як Дніпро, сам Бог велів скористатися!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи