Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Під Мінськом затримали бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер»

Світ:

До Білорусі прибули понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. 29 липня вночі 33 людини були затримані білоруськими силовими органами.

20072911.jpeg

ілюстративне фото

Як повідомляє БЕЛТАдо Білорусі прибули понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. При собі росіяни мали кожен по невеликій ручній поклажі, і на всіх – три великі важкі валізи, які завантажували в транспортний засіб кільках чоловіків.

Після прибуття до Мінська в ніч з 24 на 25 липня група заселилася в один з готелів Мінська і повинна була виселитися 25 липня, проте покинула готель 27 липня, переїхавши в один з санаторіїв Мінського району.

У санаторії росіяни звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою й одноманітним одягом в стилі мілітарі: спиртного не вживали, розважальних закладів не відвідували, трималися відокремлено, намагаючись не привертати до себе уваги. Вони невеликими групами уважно вивчили територію та оточення санаторію.

29 липня вночі 32 людини силами групи «А» КДБ за підтримки ОМОН ГУВС Мінміськвиконкому були затримані. Ще один чоловік був знайдений і затриманий на півдні країни.

Всі затримані є громадянами Росії. 

Група Вагнера — неофіційне збройне формування, яке є російською приватною військовою компанією. Діяли на території України, а потім у Сирії з 2014 року.

Російський письменник Захар Прилєпін підтвердив у своєму Telegram, що серед затриманих в Білорусі росіян є бійці його донецького батальйону. 

Деякі імена зі списку, опублікованого білоруськими силовиками, збігаються з іменами зі списку ПВК Вагнера, опублікованого раніше в російських ЗМІ. Деякі імена можна відшукати в українській базі «Миротворець».

Наші інтереси: 

Розуміти, що напередодні президентських виборів в Білорусі, які мають відбутися 9 серпня, РФ хоче якось "підгадити". 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

То все це перемир'я на Донбасі було для того, щоб перекинути війська до Мінська.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

То все це перемир'я на Донбасі було для того, щоб перекинути війська до Мінська.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)