Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Під час карантину найбільше заробляли фінансисти – Держстат

Середня номінальна зарплата в Україні у квітні 2020 року склала 10 430 гривень, що на 8,9% менше у порівнянні березнем. В Україні у квітні 2020 року найвища заробітна плата штатних працівників була зафіксована у сфері "Фінансова та страхова діяльність".

Про це свідчать дані Державної служби статистики, пише Прямий.

Зазначається, що фінансисти в середньому отримують 20 256 гривень. На другому місці – "Інформація та телекомунікації", де середня заплата становить 18 317 гривні.

У сфері "Державне управління й оборона" середня зарплата становить 15 041 гривень.

Найнижча зарплата у сфері "Тимчасове розміщування й організація харчування", яка складає 3 500 гривень, або 33,6% від середньої.

Зарплати у сферах "Охорона здоров’я та надання соціальної допомоги" в середньому становлять7 035 гривень, у сфері "Освіта" 8 310 гривень.

Варто зазначити, що у багатьох галузях досить високий рівень тіньових зарплат, що не фіксує Держстат. Особливо це стосується сільського господарства та будівництва.

Наші інтереси: 

Розуміти, що зарплати залежать від рівня економіки. Бюджетники отримують з державного бюджету, який наповнюють підприємці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи